Avelsbloggen - Vår igen!
MAR
21
2014

Vår igen!

Åh så härligt! Nästan all snö är borta och solen skiner igen! Tyvärr har blåsten kommit tillbaka, men det känns som ett litet bekymmer i sammanhanget just nu!

Dock var vinden så ihärdig imorse att jag valde att tömköra Rowan istället för att rida. Han kan ju bli lite spänd av detta och jag kände att om han rycker till minsta (han gör ju absolut inget dumt, mer än att just rycka till) så kommer det snärta till i ryggen. Jag är ljusår bättre men jag vet av erfarenhet att just såna snabba ryck kan vara döden för ryggen i det här läget...

Jag hade dock inte behövt oroa mig, Rowan var inte det minsta spänd trots att det blåste så att väggarna knakade i ridhuset. Tvärtom var han fantastiskt fin och avslappnad. Jobbade mycket med galopp/trav och galopp/skritt-övergångar, bra och stärkande arbete. Han såg ut som en miljon dollar, önskar att någon hade filmat!

Loppan vågade jag kravla mig upp på, hon är inte känd för att göra några snabba ryck precis ;) Hon är så stencool på det sättet faktiskt, precis när jag skulle sitta upp blåste någonting omkull utanför ridhusdörren och Loppan skuttade åt sidan på reflex. Jag höll i uppsittningspallen och skulle ställa den till rätta, och dessvärre lyckades hon då hoppa in med bakbenen rakt i den så den flög iväg in under magen på henne. Tror ni att Loppan blev upprörd över detta? Icke då, hon stannade bara till och stod sedan helt blickstilla när jag satt upp. Hon är väldigt skön på det sättet faktiskt, jag känner mig aldrig minsta orolig att hon ska bli knäpp, rädd eller stissig på något sätt.

Hon var helt okej att rida idag, inte jätteframåt av egen maskin men svarade faktiskt ändå riktigt bra på hjälperna. Lite mostånd är det ju hela tiden, hon frågar alltid "måste jag verkligen?" ett par gånger varje pass innan det släpper. Skillnaden nu är att även om det kan komma någon lite protest är hon otroligt mycket mer "Jaha, okej då, om du säger det så kör vi väl" än innan. Förut frågade hon inte om hon måste, utan talade tydligt om att hon minsann inte tänkte!

På slutet gick hon fram ordentligt men ändå avslappnat, ett stort steg i rätt riktning. Annars kan hon vara lite tvåväxlad - full fart utan balans eller seg som kola. Är nöjd med henne idag!Lika nöjd som alltid när hon tycker att hon har presterat. Lite roligt att hennes hals ser ut som en liten tändsticka ur den här vinkeln, egentligen har hon biffat på sig och breddat sig enormt mycket överallt. Till och med växt ur sina benskydd bak för att hon har grovnat så pass mycket, får köpa nya i X-full! Blir kanske inte så mycket högre, men definitivt kralligare! :)

taggar


liknande webbartiklar


Läst 11134 ggr
Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 870089 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 887390 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 892131 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Belöningsbaserad hästträning Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Foderspalten
I hästhälsans tjänst
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen

Senaste numret

Läs mer om Hippson nr 6

– TEMA: Kom längre med tekniken
– Porträtt: Louise Romeike
– Hjärngympa för ryttaren

– Tips från fotografen
– När är hästens karriär över?
– Sissela Smiths favoritövning
...och mycket, mycket mer!

Läs numret på premiumsajtenSenaste expertsvaren

Vad kan man göra när en inackorderad i ett kollektivt stall inte sköter sina uppgifter?
Eva Johansson svarar
Ramlade av vid veterinärbesök – vad gäller?
Eva Johansson svarar
"Att kunna rätta in framdelen framför bakdelen är otroligt viktigt"
Jessica Nordin svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.