Avelsbloggen - Vårpromenad och sadelfunderingar
MAR
24
2012

Vårpromenad och sadelfunderingar

Idag har jag och Loppan varit ute på en liten vårpromenad runt gården med Stina och hästen Clabbe i täten. Supermysigt, även om det inte var riktigt lika soligt som under de senaste dagarna - man blir snabbt bortskämd.

 

Loppan var superduktig med allt idag, men när vi hade gått en stund kändes hon inte rikigt som vanligt, hon var lite väl loj och såg rätt hängig ut. Gick tillbaks mot stallet och på hemvägen blev hon lite piggare, dessutom hon hade ingen temp och supergod aptit. Antar att det kanske är en kombination av reaktion på vaccinet, vädret (även om hon fäller har hon fortfarande rätt mycket päls kvar = varmt där under) och så går de väl och plockar i sig lite skit som har tinat fram i markerna ute i hagen.

 

Nåja, jag ska ut en sväng imorgon och på måndag så jag har henne ju under uppsikt så att säga!

 

Har funderat en del på sadlar den senaste tiden och när veterinären var ute så pratade vi en del om det. Han är, förutom veterinär och tandspecialist, även kiropraktor och sadelexpert så det var intressant att passa på att "fråga ut" honom på ämnet. Han betonade verkligen vikten av att ha en utprovad sadel från allra första början, att det är minst lika viktigt redan under inridningen att sadeln sitter bra. Han menade att det är otroligt vanligt att man tar en gammal skräpsadel som man har liggande och kör på den tills det är dags att "rida på riktigt", vilket enligt honom kan vara förödande för både hästens upplevelse och fysik.

 

Jag har ett par sadlar kvar från tidigare hästar och jag har verkligen hoppats att framför allt min dressyrsadel ska passa eftersom det är en av de skönaste sadlar jag ridit i. Jag räknar dock kallt med att jag ska bli tvungen att köpa nya men jag kommer nog däremot inte att införskaffa en sprillans ny 30.000-kr's sadel till hösten, utan satsa på en bra begagnad kvalitétssadel och ta hjälp en av sadelutprovare som jag känner för input. Sen har jag ställt in mig på att även i början få ha stenkoll och räknar med att byta eller "fixa" sadeln då och då så att den alltid passar så bra som möjligt.

 

Hur gör ni andra när ni rider in era hästar? Är ni supernoga med att ha en utprovad kvalitétssadel eller tycker ni att det inte har så stor betydelse under den första perioden?

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 17074 ggr

Fler inlägg

JUN
14
2016

Hej!

Jag bryter bloggpausen med ett kort inlägg bara för att berätta att Loppan blev dräktig på första försöket med Dream Boy! Lyckan är total och nu håller vi tummarna för att det går hela vägen :)Har också fått uppdatering från Frans nya ägare som berättar att han mår bra i sitt nya kompisgäng. Vacker som en dag är han också!

Jag hoppas ni alla har en fantastiskt skön hästsommar! Vi hörs kanske i framtiden :)


Läst 562750 ggr Kommentarer Kommentera

APR
26
2016

Hej på er allihop!

Efter mycket funderande har jag kommit fram till att jag måste ta en bloggpaus ett tag. Jag hinner just nu helt enkelt inte leverera inlägg på den nivå eller med den regelbundenhet jag skulle önska, det känns så himla trist att bara uppdatera någon gång ibland med lite halvsuddiga mobilbilder och lite snabbt ihopsatta texter. Kanske ser läget annorlunda ut inför nästa vår, då Loppan förhoppningsvis ska bli mamma åt en liten "Dream baby" :)


På lördag smäller det, då åker vi till seminstation och hoppas på samma framgång som förra gången då hon skötte sig utmärkt och tog sig direkt!

Nästa söndag åker ju Frans till sin nya familj. Det känns nästan mest ledsamt att sära på Vlad & Frans, de är verkligen de allra bästa vänner man kan tänka!

På tal om det så finns det fortfarande några lediga platser kvar på hingstbete hos Birgitta! Om du har en pluttis som vill bli Vlads nya bästis (sorry Fransen...) kan du maila mig på li@flowequestrian.se så förmedlar jag kontakt. Birgitta har de allra bästa betena; Fantastiska hagar, full koll med visitation/tillsyn minst 2 gånger/dag, plus att det inte finns något mysigare ställe för tvåbenta att hänga på under sommarmånaderna! Först till kvarn...!


Älskade Fransen! Känns otroligt härligt att kunna lämna ifrån sig en långbent, snygg 1-årshingst som är den vänligaste själ du kan tänka. En känslig individ utan att vara ängslig och rädd, social utan att vara för på och bufflig. Loppan, det där gjorde du allt bra <3

Tusen tack till alla er som läst, kommenterat, mailat och på ett eller annat sätt varit delaktiga i Loppans, mitt och på senaste tiden även Frans liv. Det har varit jättekul att få dela allt med er och på återseende, hoppas jag! På instagram uppdaterar jag ibland om det ena och det andra, följ gärna Flowequestrian där om du vill fortsätta följa oss under bloggpausen.

Stor kram till er allihop! Vi hörs :)


Läst 580052 ggr Kommentarer Kommentera

APR
15
2016

Jag har nog rekord i att vara dålig på att blogga, eller svara på kommentarer och läsarmail för den delen! Jag är hemskt ledsen för det, väldigt dålig tajming att inte hinna blogga nu under föl-/hingstväljar- & betäckningssäsongen, men så är det i livet ibland.

För min & Loppans del har det dock hittills inte funnits så hemskt mycket att uppdatera om. Hon är fortfarande kvar hos Birgitta och lever det goda livet. Min mamma som bor i närheten är där några dagar i veckan och brukar aktivera Loppan lite, t.ex löslongera och frihetsdressyra (eller hoppa minihinder också för den delen). Det är nog, förutom utfordring, några av Loppans höjdpunkter i vardagen - hon älskar ju att få uppmärksamhet och få känna sig lite duktig. 
  

Hingstvalet är oförändrat, det är fortfarande Dream Boy som gäller. Loppan ska till till en seminstation här i Stockholm och jag hoppas kunna köra dit henne redan nästa helg, sen får hon står kvar till åtminstone första kollen och därefter åka tillbaks på bete hos Birgitta (under förutsättning av hon blir dräktig på första försöket, jag är en optimist).
  

Frans är så himla fin och go fortfarande såklart. Börjar bli en riktigt snygg, långbent tonåring nu! Han åker till sin nya ägare Anita om några veckor, det känns förstås både kul och samtidigt lite vemodigt. Jag hade dock inte kunnat hitta en bättre match för Fransen, så det gör ju att det inte känns så himla tungt att skicka iväg honom ändå. Anita har lovat att hålla mig uppdaterad om Frans utveckling, det ska bli jättekul att kunna fortsätta följa honom och se vad det månde bliva i framtiden! Tänk att han var såhär liten en gång i tiden <3
  


Läst 584791 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Avelsbloggen »Avelsbloggen

Li Åsebrings Loppan väntar föl. I bloggen får vi följa med på deras resa.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Lis senaste
Arkiv