GHS-kollen 2012 - Åter tyskt i topp

Göteborg Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Göteborg Horse Show 2012. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, bilder och mycket annat.


FEB
24
2012

Åter tyskt i topp

 

Ännu en gång fick publiken lyssna till den tyska nationalsången i Scandinavium. Den här gången var det Christian Ahlmann som hyllades som vinnare. Han var nämligen snabbaste ryttaren i mål när 1,50-klassen avgjordes på fredagskvällen.
– Det är väldigt kul att vara här! Tävlingen är bra för hästarna och publiken är fantastisk, säger den erfarne ryttaren när han tar emot förstapriset.
Förra året vann Christian världscupfinalen på just Taloubet Z.
 
Bäste svenske ryttare blev Rolf-Göran Bengtsson på Casall La Silla som red en riktigt fin runda över de tolv hindren, men det gick inte tillräckligt snabbt för att räcka till topp tre.
Detsamma kan man säga om flera av de svenska ekipagen.
 
Fina nollrundor, men är det speedklass måste man också lägga upp ett tempo därefter. Därför kunde varken Angelica Augstusson på Mic Mac du Tillard, Henrik von Eckermann på Allerdings, Linda Heed på Bee Wonderful eller Peder Fredricson på H&M Cash in vara med och konkurrera om plats på prispallen, trots att de var felfria i mål.
 
För Lisen Bratt Fredricson och Niklas Arvidsson blev det fyra fel var, Douglas Lindelöw fick två nedslag. Det var inte heller Malin Baryard Johnssons afton, hon red in på 16 fel med ”Räven”. Lotta Schultz valde att utgå efter flera rivningar och ett stopp.
 
För fullständig resultatlista, klicka här!

 

Henrik von Eckermann nollade, men red inte tillräckligt snabbt på Allerdings.


Lisen Bratt Fredicson på Matrix hade fyra fel.


Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla slutade på en sjätte plats.


Malin på Räven, totalt 16 fel.

 

Peder Fredricson och Cash in fick till en riktigt fin runda.


Snabbast var han, tyske Christian Ahlmann!


Niklas Arvidsson och Click and Cash fick fyra fel.


Angelica och Mic Mac var snabba och felfria, men det räckte inte ända fram.


Douglas Lindelöw hamnade på en 31:a plats med sina åtta fel.


Läst 15800 ggr
(Logga in för att skriva en kommentar)

Fler inlägg

AUG
10
2012

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 231887 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2012

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 231030 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2012

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 233766 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste