GHS-kollen 2012 - Åter tyskt i topp

Göteborg Horse Show 2012

Välkommen till Hippsons sajt för Göteborg Horse Show 2012. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, bilder och mycket annat.


FEB
24
2012

Åter tyskt i topp

 

Ännu en gång fick publiken lyssna till den tyska nationalsången i Scandinavium. Den här gången var det Christian Ahlmann som hyllades som vinnare. Han var nämligen snabbaste ryttaren i mål när 1,50-klassen avgjordes på fredagskvällen.
– Det är väldigt kul att vara här! Tävlingen är bra för hästarna och publiken är fantastisk, säger den erfarne ryttaren när han tar emot förstapriset.
Förra året vann Christian världscupfinalen på just Taloubet Z.
 
Bäste svenske ryttare blev Rolf-Göran Bengtsson på Casall La Silla som red en riktigt fin runda över de tolv hindren, men det gick inte tillräckligt snabbt för att räcka till topp tre.
Detsamma kan man säga om flera av de svenska ekipagen.
 
Fina nollrundor, men är det speedklass måste man också lägga upp ett tempo därefter. Därför kunde varken Angelica Augstusson på Mic Mac du Tillard, Henrik von Eckermann på Allerdings, Linda Heed på Bee Wonderful eller Peder Fredricson på H&M Cash in vara med och konkurrera om plats på prispallen, trots att de var felfria i mål.
 
För Lisen Bratt Fredricson och Niklas Arvidsson blev det fyra fel var, Douglas Lindelöw fick två nedslag. Det var inte heller Malin Baryard Johnssons afton, hon red in på 16 fel med ”Räven”. Lotta Schultz valde att utgå efter flera rivningar och ett stopp.
 
För fullständig resultatlista, klicka här!

 

Henrik von Eckermann nollade, men red inte tillräckligt snabbt på Allerdings.


Lisen Bratt Fredicson på Matrix hade fyra fel.


Rolf-Göran Bengtsson och Casall La Silla slutade på en sjätte plats.


Malin på Räven, totalt 16 fel.

 

Peder Fredricson och Cash in fick till en riktigt fin runda.


Snabbast var han, tyske Christian Ahlmann!


Niklas Arvidsson och Click and Cash fick fyra fel.


Angelica och Mic Mac var snabba och felfria, men det räckte inte ända fram.


Douglas Lindelöw hamnade på en 31:a plats med sina åtta fel.


Läst 15528 ggr


Fler inlägg

FEB
26
2012

Webb-TV: Segerintervju med Marco Kutscher
Kort sammanfattning av FEI-TV från omhoppningen, samt en segerintervju med Marco Kutscher.

Se det på Hippson-TV


Läst 86638 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Marco Kutscher vann världscuphoppningenMarco Kutscher med sin nya lyxklocka.
  
Efter en omhoppning med endast fem ekipage vann tyske Marco Kutscher Rolex FEI World Cup, världscuphoppningen under Göteborg Horse Show. Tvåa kom Belgiens Ludo Philippaerts och trea Frankrikes Kevin Staut.
 

Man brukar fördomsfullt säga att tyska ryttare är lite tråkiga, men det stämmer verkligen inte på Marco - han bjuder på sig själv!
  
På prisutdelningen skämtade Marco om att han hade laddat inför världscupen med hoppning på fjording (ett shownummer, reds anm.) tidigare på dagen.
- Men jag red nog ännu lite fortare på Satisfaction nu i omhoppningen än vad jag gjorde på fjordingen...
 
Han berättar också att det här var hans första världscupomgång på den här hästen. Planen var att försöka få Satisfaction inkvalad, så att han kan rida hästen i exempelvis första rundan i världscupfinalen. Men att den skulle kunna vinna i dag trodde han absolut inte.
- Det var den klart största banan han gått och han slogs verkligen för mig. Jag kan fortfarande inte fatta det!
 

Angelica pustar ut efter sin fartfyllda ritt...
 
Bästa svensk i klassen var Angelica Augustsson på Mic Mac. Hon var snabbaste fyrfelaren i grundomgången och slutade därmed sexa.
- Jag ville verkligen vara nolla i dag, framför allt när jag såg att inga andra svenskar hade nollat. Först var jag inte alls nöjd. Men efter en stund kom jag på att om jag för ett år sedan hade fått veta att jag skulle bli sexa i en världscupklass - då hade jag inte trott det. Mic Mac gjorde verkligen sitt bästa, jag är väldigt glad för henne - och är nöjd med sjätteplatsen, säger hon.
 

Malin Baryard red "Räven" och är nu klar för världscupfinal.
  
Malin Baryard Johnsson och Rolf-Göran Bengtsson hade båda fyra fel i grundomgången och slutade nia respektive tolva i klassen. Snöpligt nog halkade "Roffe" därmed ner till total-tvåa i den västeuropeiska ligan, som han har lett fram till i dag.
- Det känns lite snöpligt, det hade varit kul att vinna ligan. Men det betyder ju egentligen inget för finalen, säger han. 
Klar för världscupfinalen är även Malin Baryard Johnsson, i och med sin placering i dag.
 

Rolf-Göran Bengtsson på Casall.
   

Marcos häst är verkligen en fighter.
  
Liksom Henrik von Eckermann rider Marco Kutscher för Stall Beerbaum. Ludger är väldigt engagerad i sina ryttare, han for omkring och gav instruktioner inför omhoppningen.
- Så där gör han alltid, han slåss verkligen för oss. Men ibland förstår inte riktigt vi ryttare vad han säger, förklarar Marco med ett leende. 

 
Svenskarna resultat
Fullständigt resultat


Läst 89181 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
26
2012

Ingen svensk till omhoppning
Det ville sig inte riktigt för svenskarna i årets Göteborg Horse Show. Ingen av dem tog sig till omhoppning. Av 39 starter är det endast fem som gör upp i omhoppningen. Snabbast av de felfria i grundomgången var Philipp Weishaupt från Tyskland.

Bästa svensk blev fjolårsvinnaren Angelica Augustsson med fyra fel på sjätte plats. 

Övriga svenska placeringar:
- Malin Baryard-Johnson, nia
- Rolf-Göran Bengtsson, tolva
- Lisen Fredricson, 20:e
- Henrik von Eckermann, 25:a
- Erika Lickhammer, 28:a
- Douglas Lindelöw, 33:a

Fullständigt resultat efter grundomgången


Läst 87816 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste