GHS-kollen 2014 - Lördag: Full pott och snabb tid gav Emanuele segern

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


MAR
01
2014

Lördag: Full pott och snabb tid gav Emanuele segern


Caesario 6 är en speedhäst som inte backar för en utmaning.
  
Italienaren Emanuele Gaudiano red lördagens accumulatorhoppning snabbare än någon annan ryttare. Hästen Caesario 6 är helt otrolig när det kommer till snabbheten - har han en kamera i varje hov måntro?

Emanuele har hittills startat nio klasser under Gothenburg Horse Show och har tagit fem placeringar, varav två är vinster. 
 


Jur såg nöjd ut med andraplatsen.
   
På andra plats kom holländaren Jur Vrieling med Tum-Tum, före vår svenska Douglas Lindelöw med Balahe. 
Douglas red en riktigt snygg runda som på näst sista hindret verkligen blev en utmaning när Balahe snubblade till två galoppsprång innan hindret, och fick sträcka sig för att klara den breda oxern.

  

Härligt med svenskt i topp-tre, här flyger de in i mål.
  
Douglas fick sällskap i prislistan av två andra svenskar som var felfria, men inte lika snabba.

Sjätteplacerade Nicole Persson fick till en fin runda med Hip Hop, som verkligen letar hinder inne på banan. Han vill hoppa allt!
 


Hip Hop över jokerhindret som gav extra poäng i klassen.


Henrik von Eckermann har med sig tre lite orutinerade hästar i helgen och valde att ge Cantinero en väl avvägd snabb runda. Han red den längre vägen vilket gav en åttondeplats.
  
  


ResultatLäst 6550 ggr


Fler inlägg

AUG
10
2012

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 229441 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2012

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 228603 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2012

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 231272 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarGHS-kollens senaste