GHS-kollen 2014 - Med fokus på Sveriges vanvårdade hästar

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


FEB
28
2014

Med fokus på Sveriges vanvårdade hästar

Klicka på en bild för att starta bildspelet.


Förra årets show från H&M We Love Horses var en fartfylld fest, som kallades för Bloggkampen. I år byttes detta ut och i stället blev det en stund av allvar inne på arenan - som berörde.
 

Läktarna var nästintill fullsatta när Malin Baryard Johnsson och Peder Fredricson bad publiken att titta upp mot jumbotronen för att se en film.

Ordförande Carina Nordell från Svenska Hästars Värn berättar om några av hästarna som organisationen har räddat - och vi tittare bjuds på härliga bilder från Malins och Peders besök hos de nu välmående hästarna hos sina fodervärdar.
  

En häst från Svenska Hästars Värn lämnades under showen till sin nya fodervärd och in på arenan kom även en äldre, välmående häst som räddades får några år sedan. 


Hippson har tidigare uppmärksammat kampanjen "Låna ut din status och rädda en häst". På söndag är det dags att stänga kampanjen och räkna ihop hur många dagar ni läsare har hjälpt hästarna med akuthem. Just nu är det över 400 nätter!
  
 


Läst 5039 ggr


Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 63605 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 59809 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 60231 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarGHS-kollens senaste