GHS-kollen 2014 - Lördag: Emma tog hem segern i Göteborgs GP

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


MAR
01

Lördag: Emma tog hem segern i Göteborgs GP


  

Under lördagskvällen reds den prestigefyllda klassen Gothenburg Trophy. 29 ekipage kom till start över den tuffa banan, som bland annat innehöll en fyrkombination. Hindren var 1,55 höga och endast en ryttare klarade utmaningen felfritt - Emma Emanuelsson.
  

På andra plats kom Oliver Lazarus med Catan 13 före tredjeplacerade Peder Fredricson med H&M Sibon, som debuterade femstjärnig Grand Prix i dag. Oliver får 130.000 kronor för andraplatsen medan Peder fick 97.500 kronor för sin runda. Emma Emanuelsson drog dock det längsta strået även när det kommer till prissumman - så klart! Det blev 214.500 kronor till den talangfulla ryttaren.
 
ResultatUPPDATERING 22.27

EMMA EMANUELSSON!! Vilken runda, vilken tjej - felfritt och upp i ledning med tiden 43,33. Hon vinner!
  
UPPDATERING 22.23
Även norrmannen Dag Ove Kingsrod river ett hinder och går in på en tredje plats med tiden 48,09. Nu Emma!
 
UPPDATERING 22.21
Sydafrikanen Oliver Lazarus hade en snabbare tid än Douglas, men sista bommen föll. Det är otroligt spännande här på plats i Göteborg.

 

UPPDATERING 22.19
Douglas Lindelöw får till en bra omhoppning med Talina, men tyvär tyvär trillar en bom. Fyra fel med tiden 45,20, den går nog att trimma lite.
 

UPPDATERING 22.05
Jaaaa!!! Peder Fredricson och H&M Sibon går felfritt i sin Grand Prix-debut på femstjärnig tävling! Det såg otroligt lätt ut för Sibon - nu tre svenska ryttare till omhoppning.
 

UPPDATERING 21.58

Michael Whitaker lotsade säkert Amai runt banan och blev klassens femte nolla. 


UPPDATERING 21.46

Jaaaa! Såååå skönt! Emma Emanuelsson och Titan satte en nolla och är med till omhoppning. Två svenskar med till omhoppning. Härligt!


UPPDATERING 21.40

Norske Dag Ove Kingsrod på Dimaro V.d.Looise Heide satte tredje nollan i klassen. Han red beslutsamt och var inom maxtiden. Riktigt snyggt!

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _

FÖRHANDSINFORMATION 

Under lördagskvällen rids prestigefyllda Gothenburg Trophy. 29 ekipage kommer till start över den tuffa banan, som bland annat innehåller en fyrkombination. Hindren är 1,55 höga.

Douglas Lindelöw blev första ryttare att nolla i klassen, minst en svensk med till omhoppning alltså.

Här kan du följa hoppningen live, via SVT Play.
   


Läst 6077 ggr


Fler inlägg

SEP
30

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 29819 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 30393 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26

Favourit i pressen!Läst 31869 ggr Kommentarer Kommentera


GHS-kollens senaste