GHS-kollen 2014 - Patrik Kittel – Göteborgs most wanted!

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


FEB
27
2014

Patrik Kittel – Göteborgs most wanted!


Patrik Kittel x 2.
  
Vi vågar påstå att ingen har ett så hektiskt schema under Gothenburg Horse Show som Patrik Kittel. Han rider världscupen, håller clinic, talar på Hästföretagarforum och ska skriva autografer i sex olika montrar (!) på mässan. Bäst att haffa karln för att få veta mer.
  
Text & foto: Anki Yngve
  
Men Patrik - hur ska du hinna med allt?
– Jag vet inte riktigt (skratt). Men det är bara Göteborg en gång om året och jag gör det gärna. Exempelvis Hästföretagarforum ska bli jättekul, jag har förberett mig ordentligt med både Powerpoint-presentation och gummianka.
  
Eh, gummianka …?
– Har du inte hört den storyn? När jag var liten och gick på ridgymnasium kom jag en gång in i sadelkammaren där en av mina lärare stod och var ledsen, för att det hade tagit slut med hennes kille.
– Jag förstod först ingenting och var som vanligt jätteglad. Då sa hon att ”Du är som en gummianka. Det spelar ingen roll hur mycket du trycks ner under vattnet, du ploppar bara upp igen.”. Och jag kör faktiskt den taktiken, det är ingen som kan trycka ner mig. Sedan den dagen samlar jag på gummiankor och jag kommer att ha med en på föreläsningen. 
  
Kul! Torsdagens clinic då?
– Dit har jag med både Deja och hennes sexåriga dotter Diva, tanken är att publiken ska få se två hästar som är ganska lika men ändå olika. Deja får representera den färdiga produkten och Diva en häst som är under utbildning. Henne har vi bara haft hos oss i ungefär två och en halv månad, hon har börjat lära sig att byta galopp och får känna lite på samling. Jag vill visa att man kan börja leka med samlingen redan med unghästen, och sedan behålla den lättheten hela vägen upp. 
  
I världscupen rider du Toy Story. Hur känns han?
– Han känns väldigt bra på träning och har gått jämnt och säkert på tävling. Men nu var det ett par månader sedan han tävlade, så man vet aldrig …
  
Det har varit en del strykningar i dressyren, känner du favorittrycket?
– Nej, nej, det finns många bra som kan vinna. Som tyskan, danskan och så Hans Peter Minderhoud. Någon favoritboll tänker jag inte plocka upp!
  
Din fru Lyndal Oatley är inte med och tävlar i år.
– Nej, hon rider inte eftersom hon ska till Vidauban nästa helg. Men hon kommer hit under torsdagen eftersom hon vill se clinicen, och en av kvällarna ska vi till Sjömagasinet med Edward Gal och Hans Peter Minderhoud.
– Vi brukar försöka få till ett restaurangbesök under varje tävlingshelg. Helst vill vi hitta något fiskaktigt eftersom alla älskar fisk, det blir ofta sushi. Lyndal gillar verkligen Sjömagasinet här i Göteborg.
  
Varför försöker du inte kvala till världscupfinalen? Göteborg blir din första deltävling.
– Jag valde att rida WDM i stället, hade jag tävlat världscupen också hade det blivit väldigt tufft för hästarna. Jag har dessutom ett intensivt tävlingsschema under våren. Och det är VM som är ”grejen” i år.
  
Scandic är den häst du satsar på till VM. Hur är det med honom? Och skulle han inte säljas …?
– Han kändes jättefin när jag red honom onsdag morgon. Kyra var och tittade på oss för inte så länge sedan, hon var väldigt imponerad. Och nästa helg går han i Vidauban.
– Jag är rätt nöjd med att han inte har sålts faktiskt, själv äger jag ju bara en tredjedel. Han är inte helt lätt att sälja eftersom han är ganska svår att rida, het och stark. Det är faktiskt ingen av kunderna som varit hemma hos oss som har vågat prova ännu.
  
En sista fråga. Ryktet säger att du har börjat fysträna …?
– (Skratt.) Det stämmer, jag tränar fem dagar i veckan. Då går jag fyra kilometer på bandet i uppförsbacke och så kör jag roddmaskin. Jag börjar bli lite äldre, då gäller det att hålla sig i trim. Och så var vi iväg med SOK och gjorde fystester, jag kände väl att jag skulle ha kunnat vara något bättre där …
   


Läst 4075 ggr

Fler inlägg

MAR
03
2014

Bildspel: Godbitarna från årets hästfest


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Gothenburg Horse Show är över för den här gången. Och visst känns livet lite tomt och hopplöst så här dagen efter att den stora hästfesten har avslutats? Men lugn i stormen, med hjälp av vårt bildspel kan du uppleva känslan igen – och igen. Oavsett om du var på plats eller inte. 
 
FOTO: Ida Röök, Annelie Lundkvist & Anki Yngve 


Läst 64681 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

Vann du lotterihästen?


Gothenburg Horse Show 2014

Vinstavhämtning sker på Scandinaviums kontor i Göteborg. Tel 031-368 44 52, senast den 1 juni 2014.
  
1:a pris

Lotterihästen PENNSYLVANIA, sto, född 2008.
Vinstnummer: 24375
   

2:a pris
Hästtrailer, Thule Exellent Grand Prix.
Vinstnummer: 14663
 

3:e – 6:e pris
Presentkort  på Stübbensadel, välj en av nedanstående modeller:
- Genesis CS
- Artus CS
- Edelweiss NT
Vinstnummer: 1627, 5642, 20910, 30760
 
Hela dragninglistan med samtliga 106 vinstnummer 


Läst 73488 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
02
2014

SVT Play: Se svenskarnas ritter från världscupen


SVT Play är snabba och har lagt upp klipp på våra tre svenska ryttare från omhoppningen - samt självklart även på vinnaren Nicola Philippaerts:
    

  
SVT fick även en pratstund med Malin Baryard Johnsson:
 


Läst 77085 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarGHS-kollens senaste

Senaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.