GHS-kollen 2014 - Elin: ”Små, heta ston är mina favoriter”

Göteborg Horse Show 2014

Här samlar vi allt från Göteborg Horse Show 2014. Resultat, bildspel, bakom-kulisserna-reportage och mycket mer.


MAR
02
2014

Elin: ”Små, heta ston är mina favoriter”

 

Elin Jansson var ensamt felfri med den storhoppande skimmeln Candlelight K i sjuåringarnas final i Youngster Tour.

  

Elin Jansson har bara ridit Candlelight K i ett par veckor.

– Vi har inte haft så mycket tid att lära känna varandra. I vanliga fall är det Stina Lillje som rider henne, men under hennes graviditet har jag fått ta över tävlandet. Candlelight passar mig, hon är liten och het – och ett sto.

Den vackra skimmeln tog atmosfären i Scandinavium på ett fint sätt.

– Hon är känslig och försiktig när hon kommer fram till hindret, men tuff när det gäller allt runt omkring, säger Elin.
  
Matchas mot Falsterbo
Det är oklart hur länge Elin kommer att rida Candlelight K, men planen är att hon ska matchas för att gå i Falsterbo i sommar.

– Jag hoppas att jag får rida henne ett tag till i alla fall, men är ganska säker på att Stina vill ha tillbaka henne så snart det går, säger Elin.

Många andra ekipage i klassen såg ut att få till nästintill perfekta rundor, men bommarna föll. Totalt slutade åtta ryttare på fyra fel. Andra platsen gick till Satu Liukkonen som red Hip Hop 1045-avkomman Gurra Hop.

–  Hon gjorde det bra i dag även om hon blir lite väl fokuserad på publiken och läktaren – då avslutar hon inte språnget riktigt, säger hon.

På tredje plats kom Andreas Erni, beridare hos Rolf-Göran Bengtsson.
  
Resultat


Läst 18853 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 19929 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 20579 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 16184 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.