Gästbloggen
OM DENNA GÄSTBLOGG
Alma Ranebo bloggade från tävlingarna i italienska Arezzo i mars 2014.

Hej!

Det var en hel del ryttare som anlände till Arezzo i helgen, väldigt många svenskar - vilket är roligt! Jag tror att kommande vecka blir tuffare inne på arenorna. Det är större konkurrens och en ny banbyggare som bygger lite mer tekniskt än den tidigare.
  
Min tränare Pether Markne kom i måndags, så igår fick jag hjälp att hoppa Marion inne på banan. Vi hoppade inte jättemycket utan lite lagom. Och idag har vi trimmat dem på backen, hon känns väldigt fin, men behöver bli av med lite energi. :-)


Kompisen Stephanie Holmén blir blöt i Italien!

Börjar tävla igen på fredag så vi har några lugna dagar med unghästklasser fram tills dess. :)


Läst 19918 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Alma Ranebo bloggade från tävlingarna i italienska Arezzo i mars 2014.

Hej!

Det är regnigt och blåsigt här i Arezzo! Vad hände, jag som ville komma till soligare breddgrader :-)

Regnet resulterade i att lördagens 140-klass med Marion inte gick så bra. Gräsbanan som klassen gick på blev väldigt hal och tillslut kändes det som hon inte ville landa. 

Jag valde istället att på söndagen att rida en längre klass, 130 på sandbanan igår. Där kändes hon som vanligt igen, dock får hon ta på sig ett nedslag, och även jag. Tror aldrig vi haft två ner i 130, men det spelar ingen roll. En helt oviktig klass och jag ville bara avsluta helgen med en bra och enkel runda inför nästa helg och det gjorde vi. 

Hoppade Inova i 140 på lördage och var jättefin, dock gjorde jag en väldigt onödig volt. Kom lite ur rytm till hinder nummer tre, därefter var det en 90 graders sväng in i två-kombinationen med en ganska stor oxer in. Jag fastnade lite i den svängen och kom aldrig riktigt till ridning, så valde att göra halt och lägga en volt för att få en lite större och bättre galopp med starkare rytm.

Trodde att jag rev trean och blev efter det inställd på att istället göra en skolrunda istället för att rida mot klockan, därav volten. Men jag rev inte trean så det var ju extremt klantigt att lägga till den där extra cirkeln. Hade jag vetat att jag varit felfri där så hade jag varit lite mer fighter in i kombinationen, då gick luften ur mig lite när jag trodde att jag rev och trodde att jag inte hade någon placering att rida för. Så onödigt. Inova var alltså felfri på alla hinder och hoppade jättefint men jag kom på den geniala idén att lägga en volt. Bra Alma..


Läst 17042 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Alma Ranebo bloggade från tävlingarna i italienska Arezzo i mars 2014.

Hej,

Det blev en bra första tävlingsdag här i Arezzo - jag klarade mig utan mamma :)

Jag och Inova rev första hindret i 135-klassen, hon snubblade till fyra steg från ettan, så var tvungen att balansera upp henne med ett extra språng - så då kom vi lite intill hindret. Resten var super! Jag höll min plan och fick till en rytmisk och enkel runda. Riktigt kul att inleda med en runda där hon hoppade så väl.

 
Inova på tävlingsbanan.

Marion som jag igår var lite nervös över, var överförväntan i 140-klassen! Helt fokuserad och jobbade med hinderna, lite spänd första tre, men inte mycket. Hon hoppade väldigt bra - utan att för den delen överhoppa sig.

Jag är väldigt lättad över detta då hon varit extremt spänd senaste månaderna inne på banan. Detta gjorde att jag blev lite passiv, förväntade mig en lite piggare och stirrigare Marion så jag var själv lite för försiktig och lite sen i min ridning.
Fick ett ner i två-kombinationen. Inget stort fel och som sagt, är riktigt glad över att hon kändes så lugn och fin - och jag hoppas innerligt att detta inte var en engångsföreteelse.
Imorgon hoppar Inova 140-klassen och Marion andra GP kvalet som också går över 140-höjder.


Inova njuter av gräset efter sin fina runda.


Trevlig kväll!

/Alma 


Läst 18950 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Alma Ranebo bloggade från tävlingarna i italienska Arezzo i mars 2014.


Längtar till tävlingarna på gräsbanan i morgon.

God kväll,

Jag har ett litet projekt att lösa inför morgondagens tävling. Båda hästarnas klasser börjar nämligen klockan 08.30, men på olika banor. Jag vet inte riktigt hur jag ska få till alla bangångar och lyckas få ihop tidsschemat, eftersom jag är helt själv.

Dock klagar jag inte över det, jag är bara glad över att huvudtaget kunna tävla här, men visst hade det underlättat med en mamma eller groom på plats. Är lite lagom stressad över det, men allt löser sig nog.

Marion kommer gå 140-klassen i morgon på gräset. Inte alls optimalt för denna häst då hon alltid är extremt spänd och stirrig första klassen, och att gå direkt in i en trestjärning 140, första utomhus, känns egentligen som ett ganska dåligt val för denna häst. Men det är enda klassen som går på gräset imorgon. Hade egentligen tänkt rida en lägre klass på sandbanan som uppvärmning.

Men efter lite kloka ord från Lisen Bratt Fredricson, så kom vi fram till att det spända och stirriga problemet skulle kvarstå i lördagens 140-klass på gräset. Detta eftersom det ändå skulle bli ny bana och nya hinder. Så det är lika bra att ta tjuren i hornen och rida 140in imorgon. Både den 140in och lördagens 140-klass är kval till söndagens 145 Grand Prix. Så i morgon är planen att komma in på gräsbanan, göra det bästa av situationen och förhoppningsvis få en lite mer avslappnad häst till lördagens 140.

Inova inleder helgen med att starta en speedklass som går på hinderhöjden 135 cm.

Vi hörs i morgon!

/Alma 


Läst 17774 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Alma Ranebo bloggade från tävlingarna i italienska Arezzo i mars 2014.

God morgon!

Nu har jag ridit båda hästarna i den härliga morgonsolen, känns som det kommer bli en väldigt varm dag, så det är skönt att rida innan det blir för varmt.

Vi har haft väldigt tur med vädret med sol och 20 grader varenda dag, hoppas det håller i sig. Igår red jag båda hästarna på morgonen och när unghästklasserna (unghästarna tävlar tis-tors) var slut så fick svenskarna gå in och rida på stora sandbanan.
Red Marion där inne då hon varit lite spänd när jag ridit tidigare. Vi fick nämligen hoppa dem på tävlingsbanan som är den stora sandbanan i tisdags.

Känns skönt att båda hästarna har varit inne på banan, hoppat ett par språng och även vattnet. Väl inne på banan var båda hästarna avspända och hoppade bra. Jag ser fram emot första klassen som startar i morgon, har en riktigt bra känsla. Och förbereder mig med att Marion får ett pass även i eftermiddag, för att inte riskera en allt för pigg häst i morgon.

Nu väntar en spännande 7-års klass med ett par svenska deltagare som jag inte får missa.

Heja Sverige!


Framhoppningen för sjuåringarna 


Läst 17856 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Alma Ranebo bloggade från tävlingarna i italienska Arezzo i mars 2014.

Hej,

Mitt namn är Alma Ranebo, har precis fyllt 20 år och rider alltså mitt andra år som young rider. Jag är från Stockholm, men flyttade ner till Skåne för ett halvår sedan för att ha möjlighet för en större satsning inom hoppning.

Jag har under de tre, kanske fyra senaste åren tränat för Pether Markne och när jag flyttade till Skåne började jag även träna för Lisen Bratt Fredricson. För mig kompletterar dessa två tränare varandra riktigt bra. Innan jag flyttade till Skåne har jag de sex senaste åren tränat för Niclas Haking, som nu har tagit rollen som mentor. Han kan mig och hästarna utan och innan - och är en stor trygghet i min satsning.

För tillfäller har jag tre hästar, dock endast två på plats i Arezzo. Marion Zeta är min bästa häst, tävlar 1,50 och har placering i svår hoppning internationellt. Inova Light är tolv år och var placerad i 1,45 förra året, hon är dock till salu.

Utöver dessa två som är med mig i Italien så har jag en lovande sexåring hemma i stallet. Tyvärr har den varit skadad, men är nu på väg tillbaka.


Inova Light (skimmeln) och Marion Zeta.

Jag anlände till Arezzo i fredags efter tre dagars körning och kommer att tävla här under de två kommande veckorna. Hoppas att ni vill följa mitt äventyr - och tveka inte att fråga om ni undrar något :)
 
/Alma 


Läst 18385 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Hej allihop!

Vi är så glada! Av alla duktiga lag här så lyckades vi hålla ihop det hela vägen till en andra plats. Alexandra red först av oss och gjorde en super felfri runda. Sen gjorde jag och Fendi en lika bra nollrunda. Det kändes riktigt bra.

Alla lag gick vidare till andra rundan som gick på tid. Vi låg då i delad ledning tillsammans med England och Holland på 0 fel.
Vi visste att vi skulle få jobba ordentligt för det om vi skulle lyckas slå de andra två lagen på tid. Viktigast var då att rida felfritt o sätta press på de andra.

Alexandra red först av oss igen och fick tyvärr 4 fel men väldigt bra jobbat ändå.
Sen red jag och Fendi felfritt så vi slutade då på 4 fel efter fyra rundor. Vann gjorde England som slutade på 0 fel.
Sverige 2a på 4 fel.
3a kom Irland som hade 8 fel med sig från grunden och red sen felfritt och snabbare än Holland som drog på sig 8 fel i omhoppningen.

Varje lag hade blivit tilldelade varsin coach från seniorklassen, helst från sitt eget hemland. Vi hade då Malin Baryard Johnsson som coach, så hon gick banan med oss och la upp en bra plan, höll oss uppdaterade hela tiden om vad som gällde inne på banan och coachade oss då fram till andra plats.

Men vi är ju så bortskämda så vi hade ytterligare en coach i Lisen Bratt Fredricson. Medan Malin gick banan till grundomgången med oss så gick Lisen och spanade in omhoppningen, så när det var dags för det hade Lisen redan en glasklar plan färdig. Väldigt tryggt och skönt för mig och Alexandra med två så proffsiga coacher. :)

Nu har vi druckit ett glas champagne och småfirat lite grann. Dags för att packa och åka hem till Sverige igen. På torsdag åker jag och Grevlundateamet mot Arezzo i Italien för tre veckors tävling. Ska bli så roligt, jag har aldrig varit där!

Tack Paris och alla underbara människor för en fantastisk helg fylld med magiska upplevelser!
Och tack alla ni som har läst bloggen och följt med på denna resan. :)
  
Vi hörs kanske snart igen!

Au Revoir!
/ Steffi


Läst 20859 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Bonjour! Lite update om lyxkvällen igår och GP:n idag! :)

Vi hade en jättetrevlig kväll på Hermès igår. Alla var så fina och välklädda, artiga, massor med små goda snittar till mat och champagne. Champagne överallt, med jordgubbsjuice, apelsinjuice och äppeljuice i, väldigt gott. Fantastiska små söta och vackra desserter.

Allting är så välgjort så ibland vill man knappt äta för då måste man ju förstöra konstverket. Skönt att komma dit i klänning och gå in på röda mattan bland alla vakter och hälsa på de "viktiga personerna" och bara känna att man hamnat helt rätt. ;)

Det är helt galet vad dyrt allting är där. Man vill ju handla någonting som minne, men det har man då inte råd med. Hittade gummistövlar för ca 20.000 kr om någon känner att man är sugen på det… ;)

Vår GP idag gick ju redan 10.30, så ingen morgonridning idag. Brukar inte rida Fendi innan klassen om klassen är på fm. Kanske om det hade varit första dagen på meetinget, men nu hade han ju varit inne och hoppat avspänt och fint igår.

Jag är lite missnöjd med min ridning i början av grundomgången, var lite dåligt igång hinder 1, 2, 3 men sen kom jag igång. Fendi är ju en sån fantastisk häst och vill aldrig göra något fel så han löser det mesta ändå, även om jag inte rider optimalt. Resten av banan kändes som sagt väldigt bra, han hoppade bara fina språng och vi gick i mål med noll fel och vidare som nummer 5 av 6 till omhoppning.

Väl i omhoppningen försökte jag rida så fort jag kunde, vände snävt innanför upp mot ett högt räcke där jag fick lite vänta läge, Fendi hoppade upp bra fram men rev tyvärr med bakbenen. Så 4 fel och slutade då 6:a. Är så imponerad av hur fort de andra kan och vågar rida. De är verkligen så himla duktiga.

Så lite retligt och lite besviken är jag över nedslaget, men kul att få pris i alla fall och kul att Fendi alltid gör bra jobb! Folk är framme och frågar om de får köpa... Men Lisen vill inte sälja som tur är. ;)

Alexandra hade ett nedslag på ett räcke som hoppades på tre korta galoppsprång efter en lång oxer mot utgången. Väldigt många som rev det räcket. Bra runda annars och hon slutade på 9:e plats.

Nu är vi tillbaka på hotellet. Idag tänkte vi hinna med att strosa runt vid Notre Dame, gå längs med Champs Élysées och kolla in häftiga butiker och ikväll tänkte vi röra oss runt Eiffeltornet, där är ju sååå vackert på kvällen. :)

Hörs senare!
/Steffi


Läst 25338 ggr Kommentarer Kommentera
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.


Fina Fendi över oxern.
  
Hej! Jag tänkte att ni kanske ville se filmen från min och Fendis första runda här i Paris?
Här kommer den. :) 
 


Läst 24404 ggr Kommentarer Kommentera
Klicka på en bild för att starta bildspelet.
OM DENNA GÄSTBLOGG
Stephanie Holmén bloggade från tävlingarna i Paris vecka 11 2014.

Godkväll!
  
Är så himla superdupernöjd med underbara Fendi idag! Han hoppade en fantastiskt fin felfri runda och vi slutade 6:a. Lugnt, fint och avspänt enligt plan inför imorgon. Han var inte i närheten av en bom. Om vi är i omhoppning imorgon ska jag ge allt för att vinna! Så får vi se hur långt det räcker, Fendi är en långsam häst i sig själv, galopperar med långsam rytm och stannar länge i luften för han hoppar alltid så väl (men det är ju ett angenämt problem). ;)
   
Vann idag gjorde ingen mindre än vår svenska Alexandra Eriksson med sin Cassian. Såg hennes runda och den var jättefin. Stort grattis, bra jobbat, nu håller vi i det här! Imorgon rider vi GP och på söndag är det laghoppning mellan nationerna. Det hade ju inte varit fel med svenskt i topp alla dagar helgen igenom!
  
Malin Baryard som är den enda svenska senioren har som alltid gjort superfina rundor. Turmalin hoppade 1,45 med ett nedslag och Tornesch hoppade nyss en felfri runda i 1,50.
   
Jag har idag även fått se "Räven" med Kevin Staut som tidigare reds av Malin, har sett Bella Donna med sin nya ryttare Hamad Ali Mohamed A Al Attiyah - de fick ett nedslag men han var så nöjd med hästen och klappade om den hur mycket som helst när han gått i mål, och hela vägen ut från banan - härligt att se!
Såg även Ligist med unga amerikanska talangen Reed Kessler. Ligist reds i Sverige av Ann-Sofie Oscarsson från tre års ålder upp till svår hoppning. Idag hade den en snabb runda men tyvärr 4 fel.
  
Det är en sån otrolig kick att få gå in på denna vackra banan och rida inför den härliga publiken. Självklart är den inte lika bra som publiken hemma i Scandinavium, men det blir ett sånt härligt ljud och atmosfär inne i denna arenan. Publiken är väldigt schyst, klappar lika mycket åt alla ryttare hela tiden. Lite extra såklart när tex Bosty som hemmaryttare går in och rider jättefort och tar ledningen. Då ryser man till i kroppen!
  
Nu ska vi göra oss i ordning och gå på cocktailparty i Hermès huvudbutik här i Paris. I år har vi packat med klänning och högklackat, till skillnad från ifjol haha... Då visste vi inte att det skulle vara sånt fint party så vi satte på oss snygga jeans och en fin blus och kände oss så "underklädda".
  
Kommer ihåg när vår bil stannade utanför festen och vi såg de kända ryttarna går ur bilen framför, ut på röda mattan in mot butiken i värsta snygga outfiten. Den ena efter den andra, vi funderade till och med på att åka hem för vi kände att vi inte passade in haha... Så blev det ändå en av våra bästa kvällar i livet so far. :)
  
Imorgon rider vi vår GP kl 10.30 så håll tummarna för oss!
  
Hoppas ni får en härlig fredagskväll! :)

Läst 21778 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får ni hänga med inbjudna gästbloggare på äventyr runt om i världen. Dessutom blir det ett och annat nedslag i den svenska bloggosfären.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.