Cup-bloggen - Vinn stövlar, brillor eller handskar från Jacson!

Hippson Riders Cup


MAJ
15
2011

Vinn stövlar, brillor eller handskar från Jacson!


 
PÅ FREDAG PUBLICERAS VINNARNA, HÅLL UT!
Sommaren närmar sig och tävlingssäsongen är i full gång. Det är dags för ännu en "tävling i tävlingen" i Hippson Riders Cup, denna gång med fina priser från Jacson. Detta är alltså en bonustävling vid sidan av den vanliga cupen. Ingen separat anmälan krävs. Så länge du är plusmedlem kan du registrera dina resultat och vara med.
 

 
Bland alla ekipage - oavsett ponny eller häst, dressyr, hoppning eller fälttävlan, nivå eller klass - som registrerat en placering under helgen den 21/5-22/5, kommer vi att lotta ut tre priser. Med hjälp av en slumpvalsgenerator lottar vi en 1:a, en 2:a och en 3:a. Men du måste ha registrerat en korrekt placering som ger poäng i cupen för att kunna vara med i utlottningen.
 
Det är alltså sammanlagt tre priser som kommer att delas ut. Resultaten ska vara registrerade i Hippson Riders Cup senast den 25/5 2011. Har du problem med att registrera resultat på Hippson.se, hör av dig så fort som möjligt till info@hippson.se - så hjälper vi dig. Vinnarna presenteras här i bloggen i slutet av vecka 21.
 
Ta chansen att tävla om följande priser från Jacson:
1:a pris: Ridstövel DeNiro Young, med eller utan snörning
DeNiro Boot Company är berömt för sin höga kvalitet, snygga design och för sitt nytänkande. Alla DeNiros stövlar tillverkas för hand i företagets egen fabrik i Lecce, Italien. Stöveln är gjord i finaste kalvskinn med resår längs skaftet för bästa passform. Dragkedjan baktill gör det lätt att sätta på och ta av stöveln. Gummisulan är förstärkt för att tåla tuffa miljöer.
Värde cirka 2 995 kronor.
 
2:a pris: Solglasögon Uvex Chad

Uvex solglasögon ger 100-procentigt UVA-, UVB- och UVC-skydd. Konstant, dragfri ventilation utan imma. Glasens färgtoning uppifrån och ner ger ett pålitligt skydd mot starkt ljus uppifrån och klar sikt nertill.
Värde cirka 549 kronor.
 
3:e pris: Ridhandske med stenar

Ridhandske med supergrepp. Fina stenar på skaftet, som är något högre för bästa passform. Finns i brunt, svart och marint.
Värde cirka 199 kronor.
 
Dessutom får samtliga tre vinnare varsin fin Hippson Riders Cup-rosett och plakett.
 
TÄVLINGSREGLER
Det är endast placeringar från tävlingar den 21/5-22/5 som räknas - och som gör att du ingår i utlottningen. Registreringen i Hippson Riders Cup måste vara gjord senast den 25/5 för att du ska vara med i tävlingen i tävlingen. Samma ryttare kan endast vinna ett pris. Det delas ut tre priser sammanlagt oavsett klass eller nivå - alla tävlar mot alla. 
Tävlingen är öppen för samtliga plusmedlemmar på Hippson.se. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Vinnarna meddelas via e-post till den adress de är registrerade med på Hippson.se. Priserna går inte att byta mot kontanter eller andra varor.


Hippson Riders Cup genomförs i samarbete med:
 


Läst 20213 ggr


Fler inlägg

DEC
01
2013

Stjärnornas hoppning: Rickard Olsson vann igen!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Årets upplaga av Stjärnornas hoppning kändes faktiskt riktigt kontrollerad och välavvägd, bortsett från några pulshöjare. Till exempel när Ola Selmén bestämde sig för att den där buggtävlingen han vann på gymnasiet inte skulle vara den enda tävling han vunnit i sitt liv.
- Jag gav full macka för att jag skulle vinna, men i nästa sekund kändes det som att jag bankade på hos Sankte Per, förklarade Ola på presskonferensen efter klassen.

  
Även om Ola kände att han såg döden i vitögat för en sekund så är det ändå imponerande vilka stjärnor vi har, vilket mod och framför allt - vilken balans de besitter!
Visst, Sara Varga var också så rädd att hon nästan började gråta innan klassen startade och Magdalena Graaf utbrast "Jag tror jag kissade på mig nu" direkt efter sin ritt, men alla genomförde sina ritter och uppnådde målet.
De hade pubilkens fulla stöd och hela arenan hejade på när musiken dånade ut ur högtalarna under ritterna.
  
Han kom, han sågs och han segrade, så skulle man kunna beskriva Rickard Olssons runda tillsammans med den otroligt rutinerade valacken Clinton.
- Det är ju läskigt att gå ut först, vi har umgåtts här hela dagen och har gjort varandra nervösa. Och så ska man starta först, berättar en lättad Rickard på presskonferensen.
Men han kommer i alla fall ihåg något från sin ritt inne på banan - det gör nämligen inte Zara Larsson som kom på andra plats med D-ponnyn Rasmus.
- Jag kommer inte ihåg någonting, man bara åkte med och sen var det slut, konstaterade hon.
  
Den mest förvånade av dem alla är vinnaren av stilhoppningen, Nicke Borg.
- Jag har trott att folk driver med mig när de har sagt att jag har talang, erkänner han.
Sissela Benn var frustrerad på presskonferensen, hon ville att hela tävlingen skulle gå en vända till.
- Jag tyckte att det gick bra, men det är störigt att jag inte vann. Kan inte alla sitta kvar på sina platser så att jag får rida igen?, undrade hon.
Nästan alla stjärnor räcker upp handen när Hippson frågar om de kommer fortsätta rida efter detta. De konstaterar att man lätt blir hästbiten, då finns det ingen väg tillbaka.
  
Vinnarhästen Clinton kommer nu att få njuta av sin pension hemma på Fornboda Gård utanför Stockholm. Han har ställt upp för Rickard under två år, även om han inte går i högre gångart än trav hemma på träningen.
- Han gillar inte att träna med mig, det är onödigt för på tävling är det mycket roligare. Då galopperar han, säger en nöjd Rickard, som lovar att åka och hälsa på Clinton vid jul med morötter - precis som han gjorde förra året. 

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget!

Text & foto: Annelie Lundkvist 


Läst 84327 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Söndag: Tomas vann VC-körningen


Skärmdump från SVT.

  

Åh, vad roligt, det blev två svenska världscupsegrar när Globen tackades av! Tomas Eriksson vann fyrspannskörningen med slutresultatet 237,56 - vilket ger honom tio världscuppoäng.

  

Här ser du ett långt inslag från SVT om vinsten:

Här intervjuar SVT Tomas om tävlingen:Läst 83743 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01
2013

Bildspel: Peders vinster är ingen slump


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Helgens mest framgångsrika svenska ryttare är utan tvekan Peder Fredricson, som ni säkert har hört i rapporteringarna härifrån Ericsson Globe. Men vad ingen hör och väldigt få ser är hur Peder fokuserar innan sin tävlingsstart.
  
Det är en av fördelarna med att jag får vara bakom kulisserna på de stora tävlingarna, jag kan se och lära. Visste ni att Peder är en av de ryttare som tillbringar längst tid inne på banan vid bangången? Han stegar upp avstånd, skriver ner antal galoppsprång på sin lapp och går banan en vända till.

  
För ett år sedan frågade jag Lisen Bratt Fredricson om vad det är för lapp Peder har i fickan. Hon förklarade att han skriver anteckningar om avstånd och eventuella vägar för omhoppningen. Jag trodde då att lappen var en engångsföreteelse, men i helgen ser jag samma mönster.

  
Lisen gav mig en gång i tiden rådet att komma väl förberedd, då blir nervositeten mindre och fokuseringen lättare. Peder har i helgen motiverat mig till att bli ännu mer förberedd inför tävlingsstarten, jag hoppas att jag via detta inlägg kan motivera er till samma sak.

 

Ta er tid att stanna till, memorera banan med stängda ögon, se er själva rida bra och felfritt.

  
Missa inte bildspelet med Peder innan tävlingsstarten!

Här kan du läsa om Peders framgångar inne på banan.
 
Text & foto: Annelie Lundkvist


Läst 85777 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Cup-bloggen

Den här bloggen är kanalen för de som vill hålla sig uppdaterad kring vad som händer i Hippson Riders Cup. Här kommer du att hitta nyheter, information, tävlingar och mycket mer.

Till bloggen


Hippsons senaste