Med över 1 000 deltagare var det hård konkurrens om biljetterna till fredag förmiddag på Sweden International Horse Show. Dessa fem vinnare kommer att kunna ta med sig en vän och titta på högklassig dressyr och en clinic med Kyra Kyrklund och Jan Brink:
Henrik Westerdahl
Sally Juhlin
Maria Månsson
Cecilia Johansson
Jenna Vesterinen
Vinnarna är kontaktade via e-post och kommer att få sina biljetter hemskickade med posten inom kort.
Stort grattis!
PS. Svaret på tävlingsfrågan om vad Kyras och Jans dressyrsatsning heter var så klart Knytkalaset.
OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren presenteras i Hippson nummer 1 2017 (i butik 22 februari), samt här på nätet i samband med att tidningen kommer till prenumeranterna.
Nu är det åter dags för er Hippson.se-besökare att rösta fram årets mest intressanta ridsportpryl. Omröstningen sker för åttonde året i rad och juryn har nominerat sex kandidater. Läs om dem nedan – och välj din favorit (se länk nederst)!
Täckesknäppning för ökad rörelsefrihet
Från irländska Horseware kommer denna frontknäppning à la fyrpunktsbälte. Knäppningen sägs ge extra mycket rörelsefrihet eftersom den följer hästens bog. Spännet är tillverkat i polypropylen och ska klara temperaturer från -25 till +40 grader.
Cirkapris: Från 699 kronor (beroende på täckesmodell)
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Matta som skyddar golvet i transporten
Svenska First Mat är en formgjuten transportmatta med flexibla kanter, som skyddar hästsläpets golv. Den sex centimeter höga kanten ser till att urin inte kan tränga ner och förstöra golvet. En bonus är att produkten även kan användas som vattenmatta vid hoppning.
Cirkapris: 2.995 kronor
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Anatomisk massageborste för hästar
Dressyrduon Anne-Carin Klinge Sporrong och Carina Gerken Christiansen är idéskaparna bakom den anatomiska massageborsten Rubster. Dess form ger bra grepp och den sägs förbereda hästens muskler inför det stundande ridpasset.
Cirkapris: 119 kronor
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Ekologiska tyglar med säkerhetsspänne
Smart Rein är en svensk produkt där miljön och säkerheten står i fokus. Lädertyglarna har säkerhetsknäppning i ändan, så om olyckan skulle vara framme och du eller hästen fastnar går de enkelt upp. Lädret är ekologiskt garvat, utan farliga kemikalier.
Cirkapris: Från 849 kronor
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Tränings-app som mäter ditt ridpass
Svenska Equilab är en app som bland annat mäter var du har ridit, hur länge, i vilket tempo samt i vilken gångart. Appen fungerar som en riddagbok som loggar ridpasset, efteråt får du en analys med olika medelvärden. Lite som ett Runkeeper för ridning.
Cirkapris: 0 kronor (betalversion kommer längre fram)
_ _ _ _ _ _ _ _ _
Slowfeeding i hagen – fast utan nät
Hay Saver är tillverkad av tjock, frosttålig plast – syftet med produkten är att ge hästen en naturlig ätställning. Beroende på hur locket används kan baljan erbjuda långsamt eller normalt ätande. Dessutom kan den nyttjas som en helt vanlig vattenbalja.
Cirkapris: 2.050 kronor
Läst 430775 ggr | Kommentarer | Kommentera |
Pressbild: Flyinge
Han är regerande världsmästare och Europamästare i hoppning, den 5 maj klockan 10.00 till 16.00 håller Jeroen Dubbeldam clinic på Flyinge. Nu kan du tävla om biljett till dig själv och en kompis!
Jeroen Dubbeldam är känd för sin känsla för hästar och sin fantastiska ridning. Endast 27 år gammal tog han OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, 14 år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsseger. Då knep han VM-guldet i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.
Ödmjuk inställning
Jeroens karriär är lång och han är känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” individer utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen, där Jeroen lugnt och säkert backade sin känsliga häst in på banan för att sedan sätta en felfri runda.
I år är hans mål att vinna lagguld i Rio och just det temat kommer clinicen den 5 maj att beröra.
Läst 497509 ggr | Kommentarer | Kommentera |
TACK ALLA NI SOM ANSÖKT (sista dag var 10/2)!
Vår stallfixare hör av sig till dem som har valts ut.
Vänliga hälsningar,
Redaktionen
Vår stallfixare går igenom stallet och tittar på vad det finns för möjligheter att rationalisera och förenkla arbetet. Resultatet kommer sedan att presenteras i artikelform.
Vi söker dels ett större inackorderingsstall, dels ett mindre privatstall med bara ett par hästar, där stallägare och eventuella inackorderingar vill ha hjälp med detta. Stallen ska ligga i sydvästra delen av Sverige – Skåne, Halland eller Västra Götaland.
Ansök genom att (senast onsdag den 10/2) skicka en kort beskrivning av stallet och eventuella problem, var det ligger samt en kontaktperson som kan vara med oss under besöket till: anki@hippson.se
Läst 517365 ggr | Kommentarer | Kommentera |
– TEMA: Hållbarhet i stallet
– Porträtt: Tinne Vilhelmson Silfvén
– Öppna för fina slutor
– Balans och rymt mellan hindren
– Motivationen - vad är du?
– Bota vanliga hudproblem
...och mycket, mycket mer!