Redaktionen - Hippson Nr 5 i butik
OKT
09
2013

Hippson Nr 5 i butik


Nu finns senaste numret av kunskapsmagasinet Hippson att köpa i butik. I tidningen ägnar vi oss som vanligt åt fördjupning, tips och inspiration som inte går att hitta här på nätet. Sök fram din närmaste återförsäljare här. Men vi tycker så klart att du ska prenumerera på tidningen istället (billigare och smidigare). Vill du göra det så är det den här länken som gäller

Om nummer 5


I Hippson nr 5 2013 tar vi upp en av de riktigt stora och tunga frågorna, som nästan alla djurägare någon gång måste hantera, nämligen döden. Vi följer hästens väg från avlivning till aska och möter bland andra trotjänaravlivaren, krematorieföreståndaren och obducenten.
  

Dessutom har vi besökt Stal Tops i Holland där OS-fyran Kamal Bahamdan har sin bas. Han berättar om sin och Saudiarabiens
 målinriktade satsning mot de stora mästerskapen. Intressant och ögonöppnande läsning utlovas.


Vidare ställer vi frågan var alla lesbiska ryttare håller hus? Det verkar vara lättare för bi- och homosexuella män att vara öppna med sin sexuella läggning – varför? (Petra Andersson har följt upp artikeln med en krönika här på Hippson.se.)

 

Hela innehållet

16. "Jag är inte bara kritisk och farlig".
Specialisten - Unghästdomaren om vad hon granskar och söker efter.


19. Pär-Ola Nyström vill hitta tillbaka
Hästsnack - Efter den galna tv-tiden satsar "Pelle" på hästarna igen.


20. Fnissigt EM-häng
Ögonblicket - Svenskarna var muntra under medaljjakten i Malmö.


22.Vad betyder alla stjärnor och förkortningar?
Gåtan - Femstjärningt, CSI eller CSIO. Vi reder ut begreppen.


25. Hästslakt & repgrimmor
Panelen - Hippsons panel ställs inför aktuella och klunsiga frågor.


26. Tills döden skiljer oss åt
Tema döden - Vi har intervjuat några av de människor som möter hästen på väg mot den sista vilan. Och som har lärt sig att se död som något naturligt.


38. Kamal och det saudiska undret
Porträttet - Kamal Bahamdan var fyra individuellt på OS i London, och tog brons med det saudiska laget. Vid sidan av ridningen är han dessutom framgångsrik företagsledare.


52. Var är stallflatorna?
Dokument - Inom ridsporten är relativt många män öppet homosexuella, men ganska få kvinnor. Vi frågade oss varför det har blivit så.
 

Guiden - Träning

61. Från tränare till coach
Dressyr - Louise Nathhorst om den moderna tränarrollen.


66. Hoppa igång efter skadan.
Hoppning - Ann-Sofie Oscarsson ger råd om konvalescens.


70. Andrew vill ändra på skalan
Inlärning - Andrew McLean har sin egen utbildningsskala.


74. Orginellt & Elegant
Utrustning - Pimpa dressyr-stassen med färg och accessoarer.


76. Träna knoppen som Kittel
Ryttaren - Så använder sig Patrik Kittel av mental träning.


78. Knep inför tävling
Ryttaren - Checklista som förbättrar ditt fokus inne på banan.
 

Guiden - I stallet

81. Botulism är livshotande
Hästhälsa - Förorenat foder kan leda till allvarligt förgiftning.


86. Råd för badkrukor
Hantering - Tobbe Larsson om den "läskiga" vattenslangen.


88. Böjprov - Hur och varför
Instruktion - Vi visar och förklarar hur veterinären böjer benen.


90. Trotsa mörkret
Utrustning - Här är reflexerna som gör att hästen syns.


92. Välj maskin utifrån behov.
Test - Vi lät en proffsskötare prova tre olika klippmaskiner.


94. Bota klipprädslan
Hantering - Etologen tror på lugn och metodisk tillvänjning.


98. Miniknoppar steg för steg
Skötsel - Lär dig att få till Lunatics supersnygga knoppar.

 


Missa inte detta – köp en prenumeration här.

taggar


liknande webbartiklar


Läst 19925 ggr
Fler inlägg

JAN
01
2017

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren presenteras i Hippson nummer 1 2017 (i butik 22 februari), samt här på nätet i samband med att tidningen kommer till prenumeranterna.Nu är det åter dags för er Hippson.se-besökare att rösta fram årets mest intressanta ridsportpryl. Omröstningen sker för åttonde året i rad och juryn har nominerat sex kandidater. Läs om dem nedan – och välj din favorit (se länk nederst)!
  
Täckesknäppning för ökad rörelsefrihet
Från irländska Horseware kommer denna frontknäppning à la fyrpunktsbälte. Knäppningen sägs ge extra mycket rörelsefrihet eftersom den följer hästens bog. Spännet är tillverkat i polypropylen och ska klara temperaturer från -25 till +40 grader.
Cirkapris: Från 699 kronor (beroende på täckesmodell)

Läs mer hos Horseware 

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Matta som skyddar golvet i transporten
Svenska First Mat är en formgjuten transportmatta med flexibla kanter, som skyddar hästsläpets golv. Den sex centimeter höga kanten ser till att urin inte kan tränga ner och förstöra golvet. En bonus är att produkten även kan användas som vattenmatta vid hoppning.
Cirkapris: 2.995 kronor

Läs mer hos First Mat

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Anatomisk massageborste för hästar
Dressyrduon Anne-Carin Klinge Sporrong och Carina Gerken Christiansen är idéskaparna bakom den anatomiska massageborsten Rubster. Dess form ger bra grepp och den sägs förbereda hästens muskler inför det stundande ridpasset. 
Cirkapris: 119 kronor

Läs mer hos Rubster

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ekologiska tyglar med säkerhetsspänne
Smart Rein är en svensk produkt där miljön och säkerheten står i fokus. Lädertyglarna har säkerhetsknäppning i ändan, så om olyckan skulle vara framme och du eller hästen fastnar går de enkelt upp. Lädret är ekologiskt garvat, utan farliga kemikalier.
Cirkapris: Från 849 kronor

Läs mer hos Smart Rein

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Tränings-app som mäter ditt ridpass
Svenska Equilab är en app som bland annat mäter var du har ridit, hur länge, i vilket tempo samt i vilken gångart. Appen fungerar som en riddagbok som loggar ridpasset, efteråt får du en analys med olika medelvärden. Lite som ett Runkeeper för ridning.
Cirkapris: 0 kronor (betalversion kommer längre fram)

Läs mer hos Equilab

_ _ _ _ _ _ _ _ _  

Slowfeeding i hagen – fast utan nät
Hay Saver är tillverkad av tjock, frosttålig plast – syftet med produkten är att ge hästen en naturlig ätställning. Beroende på hur locket används kan baljan erbjuda långsamt eller normalt ätande. Dessutom kan den nyttjas som en helt vanlig vattenbalja.
Cirkapris: 2.050 kronor

Läs mer hos Horse Hay Feeder
 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sex produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under det gångna året, antingen i papperstidningen eller i Prylkollen på Hippson.se. 
  
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande – antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller plagget ska ha gått att få tag på i svenska butiker eller på nätet med leverans till/inom Sverige under 2016 (inte nödvändigtvis under hela året). Produkten behöver dock inte vara helt ny.
    
Omröstningen pågår till och med onsdagen den 18 januari. Vinnaren presenteras här på nätet, samt i Hippson nr 1 2017.


Läst 425515 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
12
2016


Pressbild: Flyinge
  
Han är regerande världsmästare och Europamästare i hoppning, den 5 maj klockan 10.00 till 16.00 håller Jeroen Dubbeldam clinic på Flyinge. Nu kan du tävla om biljett till dig själv och en kompis!
  
Jeroen Dubbeldam är känd för sin känsla för hästar och sin fantastiska ridning. Endast 27 år gammal tog han OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, 14 år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsseger. Då knep han VM-guldet i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.
  
Ödmjuk inställning
Jeroens karriär är lång och han är känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” individer utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen, där Jeroen lugnt och säkert backade sin känsliga häst in på banan för att sedan sätta en felfri runda.
I år är hans mål att vinna lagguld i Rio och just det temat kommer clinicen den 5 maj att beröra.
  

SÅ HÄR TÄVLAR DU
Tävlingen är avslutad!
Följande personer vann två biljetter var till clinicen:
Rebecca Andersson, Fjärås
Lina Mattsson, Blentarp
Cindy Lindahl, Malmö
Stort grattis säger vi på redaktionen!

Tävlingen pågår till och med söndagen den 20 mars 2016. Lottningen bland de rätta svaren görs av Hippsons redaktion och går inte att överklaga. Pristagarna meddelas per e-post och presenteras här på sidan. Eventuell skatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller något annat pris.
Genom att ställa upp i tävlingen godkänner du att Hippson får skicka nyhetsbrev till den angivna e-postadressen. Det går när som helst att avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet.
Läs mer om clinicen på Flyinges hemsida


Läst 492249 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06
2016


  
TACK ALLA NI SOM ANSÖKT (sista dag var 10/2)!
Vår stallfixare hör av sig till dem som har valts ut.
Vänliga hälsningar,
Redaktionen


Vår stallfixare går igenom stallet och tittar på vad det finns för möjligheter att rationalisera och förenkla arbetet. Resultatet kommer sedan att presenteras i artikelform.
  
Vi söker dels ett större inackorderingsstall, dels ett mindre privatstall med bara ett par hästar, där stallägare och eventuella inackorderingar vill ha hjälp med detta. Stallen ska ligga i sydvästra delen av Sverige – Skåne, Halland eller Västra Götaland.
  
Ansök genom att (senast onsdag den 10/2) skicka en kort beskrivning av stallet och eventuella problem, var det ligger samt en kontaktperson som kan vara med oss under besöket till: anki@hippson.se


Läst 512104 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionen »Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Redaktions senaste
Arkiv