Redaktionen
JUN
07

Hemma igen..

Sista klassen slutade strax efter fem, det var norskan Nina Braaten som vann Strömsholms Grand Prix, så det var några journalister som ville prata med henne och några placerade. Jag har lärt mej att när ryttare ska hämtas efter klassen till presstältet så är det bra att förvarna hästskötare, eller någon som är med, för det är mycket "ska-bara" ringa mamma, brodda ur, lämna hästen längre bort eller prata med tränaren. Så jag väntar och går med den lilla biten tillbaka, på så vis får jag också en chans att småprata med dessa allas idoler och fantastiska ryttare :)

När alla var nöjda, färdigintervjuade och klara så var det dags för oss funktionärer att få middag och avsluta helgen med alla som har varit med. Ännu en tävlingshelg är slut och det är ett år kvar tills nästa gång. Om vi inte hörs någonstans innan så kanske till nästa år tillbaka på Strömsholm och då hoppas vi att vädrets makter är med oss.

Tack Elin och Anna för hjälpen i helgen!!

Åsa

 


Läst 19260 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
07

Söndag, sista dagen på tävlingarna..

Det är nästan så att jag börjat vänja mej vid att det är kallt, men desto skönare ändå när jag kan skala av mej ett par lager fleecetröjor, som mest igår var det tre i ett lager som gjorde att rörelsefriheten var lite sådär.

Skalbyxorna var guld värda, tack Mia som lämnade kvar dem igår eftermiddag :)

Det är en bubbla man befinner sig i på en tävlingsplats, det är mat på bestämda tider, tävlingsklasserna enligt programmet, vi håller reda på vad som händer från varsin ände i tältet. När jag lämnar Strömsholm ikväll och åker hem så får jag laga min egen mat och bestämma över tiden som jag vill.

Första vändan i ponnyallsvenskan är avklarad så nu är det snart dags för den avgörande andra. Vi har haft en del intervjuer härinne, Niklas Arvidsson vann 1.40 hoppningen, final lilla GP. Två dressyrtjejer som vann varsin kategori ponny küren fick sitta och bli intervjuade vid runda bordet.

 

Det händer lite småsaker hela tiden, men det känns sällan stressigt. Tack vare att det är ett så väl fungerande funktionärsteam, journalister och fotografer som varit här lika länge som tävlingarna har funnits och alla är så otroligt glada, trevliga och hjälpsamma så är det med ett leende allt görs...

 

 

I sekretariatet som ligger vägg i vägg med presstältet finns Ernst, vår nya kärlek. Ernst är en liten svart långhårig chihuahua och helt bedårande söt. Han roar sig på egen hand med att jaga tältfliken...


Efter en hårresande sista omgång i ponnyallsvenskan tog Varberg hem guldet, vilket innebär att de kan åka hem med dubbla uppsättningar guld då de även vann ridsportallsvenskan igår.

GRATTIS VARBERG!


Nu börjar tävlingarna gå mot sitt slut, och jag måste medge att det känns lite vemodigt att packa ihop allt och åka men, men det ska bli väääldigt skönt att sova i sin egen säng i natt.

 

Men än så länge är det inte riktigt slut, en klass återstår och det är HKH Prins Gustaf Adolfs minneshoppning, och är det inte en passande avslutning på tävlingshelgen med strålande solsken och blå himmel.

 

Hoppas ni har fått en liten hum om hur det går till i presstältet på Strömsholmstävlingarna, det har trots det dåliga vädret, har jag nämnt det förut? Varit som vanligt väldigt roligt i år igen :) Eftersom nätet inte är så supersnabbt härute så kommer det lite bilder senare...

tills dess, kolla alla resultat på equipe.nu


Läst 18713 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
06

från nästan sommarvärme till hagelskurar och kallt, igen...

Det började så lovande med sol och värme och vi som fanns i presstältet kunde börja ta av oss alla de lager av kläder vi byltat på oss men efter solsken brukar ju oftast regn komma så även idag, först lite stilla strilande till att gå över i ett riktigt skyfall med hagel. Men tävlingarna fortsätter ändå, både för ryttarna och vi andra engagerade, måste säga att det är imponerade att se ryttarnas beslutsamhet, att rida ett dressyrprogram korrekt och harmoniskt medan hagelkornen studsar runt dig är inte det enklaste, inte heller att rida en bana felfritt på en hal och blöt gräsbana. Men ritterna såg riktigt bra ut och utan några otäcka incidenter.

 

För att motverka kylan har vi hällt i oss både kaffe och te i mängder, blandat med lite mackor och choklad, kanske inte bästa kosten men väldigt trevligt och på tävling behöver man inte tänka på vad man äter, intalar vi oss i allafall :)

Allsvenskan är avgjord, Varbergs RK vann! 3 x Invarsson och en Ivehag i laget, GRATTIS!!

En sammanfattning av lördagen i bilder, det är väldigt praktiskt att presstältet ligger mellan slottsbanan där det hoppas och GP banan där det piruettas, behöver inte gå så långt....

Bildserie - klarblå himmel med fåglar, slottet i solen med oroväckande moln bakom, regnet utanför tältduken och slutligen ett pausinslag med fyra fantastiska hästar, den ena med ljusare slingor i manen;)


Läst 19893 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
06

lördag morgon, idag är det allsvenskan!!

Godmorgon, för er alla som undrar vad gör vi egentligen i presstältet kommer här en kort beskrivning av morgonens fix. Eftersom de morgonpigga journalisterna som vi känner sen länge, kan rutinerna så var de här först och öppnade tältet. Vi kom ner strax före 8, började med att gå till funktionärsmatsalen för att äta frukost! Bästa mattanterna kommer från Hallsta ;) Efter några koppar kaffe och lite fil så har jag kollat om det trillat in fler ackrediteringar, ställt i ordning borden, döljer kaffefläckarna genom en konstnärlig vikning av duken (Anna - ordningsam) hämtar startlistor till de som behöver. Dricker lite mer kaffe, fixar en värmefläkt till en frusen fotograf, kollar lite på ponnyerna som hoppar en klass utanför, dricker lite mer kaffe.. Ja så håller vi på, kl 10 börjar första omgången av allsvenskan så då lär det bli lite mer livat härinne.

När det är klart och avgjort i allsvenskan så samlar vi ihop det vinnande laget och har en presskonferens. Om det är några andra ryttare som någon journalist vill ha tag i för intervju så hämtar vi dom. Vi kan sammanfatta det vi gör här i presstältet är att se till att journalisterna och fotograferna hålls på gott humör, får det de behöver för att göra sitt jobb helt enkelt... Än så länge har det inte hänt några olyckor, skandaler. Vädret är fortfarande inte det bästa och vi håller tummarna att det blir lite varmare...

 


Läst 18166 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05

fullt med folk och lugnet efter...

Fredag eftermiddag, nu har vi haft ATG i tältet som hållit i upptakten för satsningen på lagledare inom ridsporten. Mingel, smörgåstårta, kaffe och chokladbitar, rena lyxen! En av de som var med och fixade hade sin söta hund med så då fick jag vara hundvakt :) ganska mysigt att sitta med henne i knäet när det är kyligt..

Det blev knökfullt härinne, jätteroligt när det händer något och kul att träffa alla människor. Det blev smörgåstårta över, så nu äter vi tills vi storknar...

Det är det aktiviteter på alla banor, hoppning på slottsbanan, dressyr på Grand Prix banan och fullt ös ute i terrängen...hoppas det går bra och alla sitter kvar. Med andra ord så är det lugnt och stillsamt i presstältet. Eftersom det är mest kval i alla klasser och banhoppningen återstår för fälttävlansryttarna så blir det inga presskonferenser ikväll.

Det har varit både radio och tv-sändningar här under dagen, de har pratat med banbyggaren som har satt ihop terränghindren. Dessutom med designhjälp av en kille från England. Jag gick förbi radiobussen och hörde hur han gick omkring och sände "live" härifrån, hoppas någon av er därute hörde!

Nu har dessutom den efterlängtade solen tittat förbi, om än inte så länge som vi hoppats... så tills vi hörs igen, kolla in www.stromsholmstavlingen.se

En tanke så här när alla går och tycker det är för kallt, det är iallafall myggfritt!!

 

 


Läst 20271 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
05

fredagmorgon, mer folk, lite varmare:)

Hej igen! Jag som sitter här och bloggar med iskalla fingrar på en av sommarsveriges vackraste tävlingsplatser heter Åsa. Förutom blogga så är jag pressansvarig för tävlingarna. Det innebär att jag har tagit emot alla ackrediteringar från journalister som vill komma och bevaka tävlingarna. Här på plats har vi presstältet som är samlingsplatsen för alla evigt tillströmmande journalister :)

Det är här det skrivs, redigeras och skickas ut via cyberrymden till alla er som inte är på plats. Vi har presskonferenser, håller intervjuer med ryttare, agerar assistenter till förvirrade fotografer.. Med andra ord ser till att allt flyter på, alla hålls på bra humör så att det skrivs positvia artiklar härifrån.

På bilderna, Fia som är tävlingsledare :)

Återkommer senare / å


Läst 19185 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04

I väntan på solen och publikanstormningen....

Det sägs att det inte finns dåligt väder, bara dåliga kläder... det är jag benägen att hålla med om idag. Det är lugnt i presstältet, de två tappra journalisterna som kom har packat ihop. På slottsbanan är det ponnyerna som hoppar en förklass, medan juniorerna rider lagtävlansprogram på GP banan. Följ alla resultat på www.equipe.nu

Det är lugnet före stormen, ingen trängsel på läktarna... än...

Press, VIP, sekretariat och funktionärsmatsalen ligger mittemellan de bägge banorna, med bra utsikt åt bägge håll.... dvs när det är lite varmare så det går att ha tältdukarna öppna. Det klarnar upp och vid 19 tiden ska terrängbanan visas, så tills dess, allt är under kontroll och jag tror att jag går och äter lite mat så länge:)


Läst 18125 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
04

äntligen på plats på strömsholm!

Jag kom igårkväll, såg slottet i solnedgången och tävlingsplatsen så där öde som den bara kan vara sent på kvällen innan tävlingarna börjar...

Idag torsdag så har det börjat trilla in lite press, men mest har vi möblerat, letat efter möbler, strömsladdar, nätsladdar, värme, ja det mesta som inte fanns på plats;) värmen och solen letar vi fortfarande efter. Men som en tjej från Horse & Hound sa, regnet är jättebra för terrängbanan...

Det bästa med den här tävlingsplatsen är att allt alltid ordnar sig. Än så länge är det ingen aktion i presstältet, vi laddar för imorgon.

 


Läst 17894 ggr Kommentarer KommenteraRedaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Redaktionen

Här hittar du nyheter från Hippson. Det kan vara allt från nya funktioner på sajten till rapportering från de stora evenemangen.

 

Till bloggen
ArkivGalleriet på Hippson Market

Husbloggare

Duktiga småpojkar och julkänsla

Portugal-bloggen

Catch up!

Therese

Är du helt bakom?

Kajsa Boström

Till Husbloggarna