Redaktionen - Rösta fram Årets pryl 2012!
FEB
21
2013

Rösta fram Årets pryl 2012!


  
För fjärde året låter vi er läsare rösta fram årets bästa ridsportpryl. Den här gången har juryn, bestående av Hippsons redaktion, nominerat rekordmånga kandidater - hela sju stycken. Passa på att rösta på din personliga favorit!

 

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!
Resultatet presenteras i Hippson Magazine nummer 2 2013.
Vänliga hälsningar, RedaktionenThermacells eluppvärmda sulor
Det här är en räddare i nöden för oss som fryser fötterna av oss under vinterhalvåret. De eluppvärmda och uppladdningsbara sulorna från Thermacell ger nämligen golvvärmekänsla även i ett par kalla ridstövlar. Detta utan varken sladdar eller byten av batterier.
Cirkapris: 1 695 kronor
Läs mer här
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Höbjörn
Höbjörn är en vardagshjälte som ger en hjälpande hand när du står där i stallet och ska packa höpåsar. Det är en svensk uppfinning som både håller upp påsen och som väger innehållet åt dig. Dessutom får "han" dig att jobba ergonomiskt och tidseffektivt.
Cirkapris: 3 980 kronor
Läs mer här
  
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Ice-Vibe, kyl- och vibrationsboots från Horseware
Horsewares prisbelönta boots kombinerar kyla och vibrationer för att minska svullnad och stimulera blodcirkulationen, allt för att förebygga skador. Ice-Vibe är enkla och praktiska att använda, och har dessutom en inbyggd timer som stänger av sig efter 20 minuter.
Cirkapris: 1 780 kronor
Läs mer här
  
  
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Tränsserien Revolution från Perfect Sit of Sweden
I den här svenskdesignade och anatomiska tränsserien finns tre snygga modeller - en för hoppning, en för dressyr och en för unghästar. Nosgrimmorna är framtagna för att käkbenet och nervutskotten ska lämnas fria, och nackstyckets utformning ger avlastning och tryckutjämning.
Cirkapris: 1 999 kronor (unghäst 2 299 kronor)
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Veredus-skydden Carbon Gel Vento
Benskyddsexperten Veredus levererar som alltid vad gäller passform och kvalitet. I den här modellen har man med hjälp av avancerade material - bland annat mikroperforerad neopren - lyckats få till riktigt bra ventilation och luftgenomströmning. Något som är lättare sagt än gjort.
Cirkapris: 1 499 kronor (fram) respektive 1 299 kronor (bak) 
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
    
Sadeln från Rebel's of Sweden
Nytänkande Rebel Two (hoppning) och Rebel Three (dressyr) från Rebel's of Sweden sticker ut i sadelkammaren. Modellerna har större anläggningsyta vilket fördelar trycket och vikten bättre över hästens rygg. Dessutom har denna svenska uppfinning ett click-on-system med vilket du kan växla mellan olika sitsar.
Cirkapris: Kostar från 25 000 kronor och uppåt
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
     
Groom Smart-förklädet från Stable Stylish
Varför en så simpel lösning som ett förkläde för hästskötare inte har fått spridning tidigare kan man undra. Groom Smart är framtaget av ett svenskt företag och är designat med smarta fickor för borstar, kammar och flaskor. Det är lätt att "slänga på sig", till exempel vid manflätning.
Cirkapris: 449 kronor
Läs mer här

 

 

 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sju produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under förra året (2012), antingen i Hippson Magazine eller i Prylkollen på Hippson.se.
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande - antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller klädesplagget ska dessutom ha gått att köpa i svenska ridsportbutiker under 2012 (inte nödvändigtvis under hela året).
Omröstningen pågår till och med den 12 mars. Vinnaren presenteras i Hippson Magazine nr 2 2013, i butik den 23 april.

 

 

taggar


liknande webbartiklar


Läst 99215 ggr
Fler inlägg

JAN
01
2017

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren presenteras i Hippson nummer 1 2017 (i butik 22 februari), samt här på nätet i samband med att tidningen kommer till prenumeranterna.Nu är det åter dags för er Hippson.se-besökare att rösta fram årets mest intressanta ridsportpryl. Omröstningen sker för åttonde året i rad och juryn har nominerat sex kandidater. Läs om dem nedan – och välj din favorit (se länk nederst)!
  
Täckesknäppning för ökad rörelsefrihet
Från irländska Horseware kommer denna frontknäppning à la fyrpunktsbälte. Knäppningen sägs ge extra mycket rörelsefrihet eftersom den följer hästens bog. Spännet är tillverkat i polypropylen och ska klara temperaturer från -25 till +40 grader.
Cirkapris: Från 699 kronor (beroende på täckesmodell)

Läs mer hos Horseware 

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Matta som skyddar golvet i transporten
Svenska First Mat är en formgjuten transportmatta med flexibla kanter, som skyddar hästsläpets golv. Den sex centimeter höga kanten ser till att urin inte kan tränga ner och förstöra golvet. En bonus är att produkten även kan användas som vattenmatta vid hoppning.
Cirkapris: 2.995 kronor

Läs mer hos First Mat

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Anatomisk massageborste för hästar
Dressyrduon Anne-Carin Klinge Sporrong och Carina Gerken Christiansen är idéskaparna bakom den anatomiska massageborsten Rubster. Dess form ger bra grepp och den sägs förbereda hästens muskler inför det stundande ridpasset. 
Cirkapris: 119 kronor

Läs mer hos Rubster

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ekologiska tyglar med säkerhetsspänne
Smart Rein är en svensk produkt där miljön och säkerheten står i fokus. Lädertyglarna har säkerhetsknäppning i ändan, så om olyckan skulle vara framme och du eller hästen fastnar går de enkelt upp. Lädret är ekologiskt garvat, utan farliga kemikalier.
Cirkapris: Från 849 kronor

Läs mer hos Smart Rein

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Tränings-app som mäter ditt ridpass
Svenska Equilab är en app som bland annat mäter var du har ridit, hur länge, i vilket tempo samt i vilken gångart. Appen fungerar som en riddagbok som loggar ridpasset, efteråt får du en analys med olika medelvärden. Lite som ett Runkeeper för ridning.
Cirkapris: 0 kronor (betalversion kommer längre fram)

Läs mer hos Equilab

_ _ _ _ _ _ _ _ _  

Slowfeeding i hagen – fast utan nät
Hay Saver är tillverkad av tjock, frosttålig plast – syftet med produkten är att ge hästen en naturlig ätställning. Beroende på hur locket används kan baljan erbjuda långsamt eller normalt ätande. Dessutom kan den nyttjas som en helt vanlig vattenbalja.
Cirkapris: 2.050 kronor

Läs mer hos Horse Hay Feeder
 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sex produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under det gångna året, antingen i papperstidningen eller i Prylkollen på Hippson.se. 
  
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande – antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller plagget ska ha gått att få tag på i svenska butiker eller på nätet med leverans till/inom Sverige under 2016 (inte nödvändigtvis under hela året). Produkten behöver dock inte vara helt ny.
    
Omröstningen pågår till och med onsdagen den 18 januari. Vinnaren presenteras här på nätet, samt i Hippson nr 1 2017.


Läst 431980 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
12
2016


Pressbild: Flyinge
  
Han är regerande världsmästare och Europamästare i hoppning, den 5 maj klockan 10.00 till 16.00 håller Jeroen Dubbeldam clinic på Flyinge. Nu kan du tävla om biljett till dig själv och en kompis!
  
Jeroen Dubbeldam är känd för sin känsla för hästar och sin fantastiska ridning. Endast 27 år gammal tog han OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, 14 år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsseger. Då knep han VM-guldet i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.
  
Ödmjuk inställning
Jeroens karriär är lång och han är känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” individer utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen, där Jeroen lugnt och säkert backade sin känsliga häst in på banan för att sedan sätta en felfri runda.
I år är hans mål att vinna lagguld i Rio och just det temat kommer clinicen den 5 maj att beröra.
  

SÅ HÄR TÄVLAR DU
Tävlingen är avslutad!
Följande personer vann två biljetter var till clinicen:
Rebecca Andersson, Fjärås
Lina Mattsson, Blentarp
Cindy Lindahl, Malmö
Stort grattis säger vi på redaktionen!

Tävlingen pågår till och med söndagen den 20 mars 2016. Lottningen bland de rätta svaren görs av Hippsons redaktion och går inte att överklaga. Pristagarna meddelas per e-post och presenteras här på sidan. Eventuell skatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller något annat pris.
Genom att ställa upp i tävlingen godkänner du att Hippson får skicka nyhetsbrev till den angivna e-postadressen. Det går när som helst att avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet.
Läs mer om clinicen på Flyinges hemsida


Läst 498714 ggr Kommentarer Kommentera

FEB
06
2016


  
TACK ALLA NI SOM ANSÖKT (sista dag var 10/2)!
Vår stallfixare hör av sig till dem som har valts ut.
Vänliga hälsningar,
Redaktionen


Vår stallfixare går igenom stallet och tittar på vad det finns för möjligheter att rationalisera och förenkla arbetet. Resultatet kommer sedan att presenteras i artikelform.
  
Vi söker dels ett större inackorderingsstall, dels ett mindre privatstall med bara ett par hästar, där stallägare och eventuella inackorderingar vill ha hjälp med detta. Stallen ska ligga i sydvästra delen av Sverige – Skåne, Halland eller Västra Götaland.
  
Ansök genom att (senast onsdag den 10/2) skicka en kort beskrivning av stallet och eventuella problem, var det ligger samt en kontaktperson som kan vara med oss under besöket till: anki@hippson.se


Läst 518570 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionen »Redaktionen

Här skriver Hippsons redaktion när den har något "viktigt" att säga.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Hästliv Välj
Hästliv Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng


Redaktions senaste
ArkivSenaste expertsvaren

Hur mycket lusern motsvarar ett kilo hö?
Eva Dahlström svarar
Travhoppning bra för taggad häst
Victoria Almgren svarar
Håller sig hästen varm med mat? Eva Dahlström svarar


Tipsa oss

Här kan du skicka in tips eller uppslag till oss på redaktionen.