Redaktionen - Rösta fram Årets pryl 2013!

Traditionsenligt, och för femte året i rad, låter vi er Hippson.se-besökare rösta fram årets bästa ridsportpryl. Juryn har nominerat sex kandidater – vilken av dem är din favorit?
  

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD!


  
Broddplattan
Pia Sternbergs/HipHoofs nytänkande multiverktyg Broddplattan underlättar ordentligt vid broddning. Den har fasta nycklar för de vanligaste broddstorlekarna, renstapp för att få ur smutsen ur broddhålen och en gängtapp för att fixa slitna och smutsiga gängor. Du kan dessutom förvara åtta broddar på plattan.
Cirkapris: 349 kronor
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _
  
Carbon Boa Paddock
Mountain Horse har tagit fram en ridsko som sitter som handen i handsken, tack vare samma typ av snörning som finns på exempelvis snowboard-pjäxor. Hälen är ihålig för att skon inte ska bli tung, den stötdämpade sulan har ergonomiskt stöd i fotvalvet och skorna bjuder på bra grepp. Dessutom är de snygga …
Cirkapris: 2 299 kronor
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  
 
ConnEqt 
Med den här uppfinningen från svenska EquKing går det enkelt och snabbt att byta stigbyglar på sadeln. Det kan exempelvis vara praktiskt på ridskolor, där olika ryttare behöver olika storlek eller typ av byglar. Privatryttare kan med ConnEqt plocka av smutsiga stigbyglar efter ridturen, i stället för att dra upp dem mot lädret.
Cirkapris: 299 kronor
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  
  
EC hand 
Produkten har visserligen funnits ett par år, men det var under 2013 den på allvar fick spridning. EC hand är en svensk, patenterad uppfinning där ryttaren enkelt kan se och reglera hur hårt och jämnt hen håller i tyglarna. Med hjälp av en fjäder fäst på tygeln får du feedback om stödets tyngd och om du är starkare i ena handen.
Cirkapris: 699 kronor
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _  
   
Ogilvy-padden
Syftet med padden från Ogilvy Equestrian – som används av proffs runt om i världen – är att hjälpa sadeln till bättre passform, att fördela tryck, och att dämpa stötar för både häst och ryttare. Den innehåller memoryskum som gör att padden blir millimetertunn där det är trångt och fyller ut där det glappar.
Cirkapris: 1 995 kronor
Läs mer här
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
  
Perfect Hand
Den här uppfinningen från Perfect Sit of Sweden hjälper ryttaren till en mer korrekt handställning. Handsken, som är tillverkad i tunt getskinn, har nämligen en skena som löper på insidan av handleden. Det gör att händerna inte kan böjas inåt under ridning, något som annars är ett vanligt sitsproblem.
Cirkapris: 699 kronor
Läs mer här
   
 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sex produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under det gångna året, antingen i papperstidningen eller i Prylkollen på Hippson.se.
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande – antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller plagget ska dessutom ha gått att köpa i svenska ridsportbutiker (fysiska eller på nätet) under 2013 (inte nödvändigtvis under hela året).
Omröstningen pågår till och med måndagen den 13 januari 2014. Vinnaren presenteras här på nätet samt i Hippson nr 1 2014, i butik den 18 februari.

 

taggar


Läst 36194 ggrFler inlägg

OMRÖSTNINGEN ÄR AVSLUTAD! Vinnaren presenteras i Hippson nummer 1 2017 (i butik 22 februari), samt här på nätet i samband med att tidningen kommer till prenumeranterna.Nu är det åter dags för er Hippson.se-besökare att rösta fram årets mest intressanta ridsportpryl. Omröstningen sker för åttonde året i rad och juryn har nominerat sex kandidater. Läs om dem nedan – och välj din favorit (se länk nederst)!
  
Täckesknäppning för ökad rörelsefrihet
Från irländska Horseware kommer denna frontknäppning à la fyrpunktsbälte. Knäppningen sägs ge extra mycket rörelsefrihet eftersom den följer hästens bog. Spännet är tillverkat i polypropylen och ska klara temperaturer från -25 till +40 grader.
Cirkapris: Från 699 kronor (beroende på täckesmodell)

Läs mer hos Horseware 

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Matta som skyddar golvet i transporten
Svenska First Mat är en formgjuten transportmatta med flexibla kanter, som skyddar hästsläpets golv. Den sex centimeter höga kanten ser till att urin inte kan tränga ner och förstöra golvet. En bonus är att produkten även kan användas som vattenmatta vid hoppning.
Cirkapris: 2.995 kronor

Läs mer hos First Mat

_ _ _ _ _ _ _ _ _

Anatomisk massageborste för hästar
Dressyrduon Anne-Carin Klinge Sporrong och Carina Gerken Christiansen är idéskaparna bakom den anatomiska massageborsten Rubster. Dess form ger bra grepp och den sägs förbereda hästens muskler inför det stundande ridpasset. 
Cirkapris: 119 kronor

Läs mer hos Rubster

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Ekologiska tyglar med säkerhetsspänne
Smart Rein är en svensk produkt där miljön och säkerheten står i fokus. Lädertyglarna har säkerhetsknäppning i ändan, så om olyckan skulle vara framme och du eller hästen fastnar går de enkelt upp. Lädret är ekologiskt garvat, utan farliga kemikalier.
Cirkapris: Från 849 kronor

Läs mer hos Smart Rein

_ _ _ _ _ _ _ _ _ 

Tränings-app som mäter ditt ridpass
Svenska Equilab är en app som bland annat mäter var du har ridit, hur länge, i vilket tempo samt i vilken gångart. Appen fungerar som en riddagbok som loggar ridpasset, efteråt får du en analys med olika medelvärden. Lite som ett Runkeeper för ridning.
Cirkapris: 0 kronor (betalversion kommer längre fram)

Läs mer hos Equilab

_ _ _ _ _ _ _ _ _  

Slowfeeding i hagen – fast utan nät
Hay Saver är tillverkad av tjock, frosttålig plast – syftet med produkten är att ge hästen en naturlig ätställning. Beroende på hur locket används kan baljan erbjuda långsamt eller normalt ätande. Dessutom kan den nyttjas som en helt vanlig vattenbalja.
Cirkapris: 2.050 kronor

Läs mer hos Horse Hay Feeder
 

Om Årets pryl
Juryn, bestående av Hippsons redaktion, har nominerat sex produkter. Urvalet är gjort utifrån sådant vi har tipsat om på redaktionell plats under det gångna året, antingen i papperstidningen eller i Prylkollen på Hippson.se. 
  
Huvudkriteriet för nominering är att produkten ska vara nyskapande – antingen vad gäller design eller funktionalitet. Prylen eller plagget ska ha gått att få tag på i svenska butiker eller på nätet med leverans till/inom Sverige under 2016 (inte nödvändigtvis under hela året). Produkten behöver dock inte vara helt ny.
    
Omröstningen pågår till och med onsdagen den 18 januari. Vinnaren presenteras här på nätet, samt i Hippson nr 1 2017.


Läst 549420 ggr Kommentarer Kommentera


Pressbild: Flyinge
  
Han är regerande världsmästare och Europamästare i hoppning, den 5 maj klockan 10.00 till 16.00 håller Jeroen Dubbeldam clinic på Flyinge. Nu kan du tävla om biljett till dig själv och en kompis!
  
Jeroen Dubbeldam är känd för sin känsla för hästar och sin fantastiska ridning. Endast 27 år gammal tog han OS-guld individuellt med hästen De Sjiem, 14 år senare var det dags för nästa internationella mästerskapsseger. Då knep han VM-guldet i Caen efter att i finalen ha hoppat fyra felfria rundor på fyra olika hästar, en av dem var Rolf-Göran Bengtssons Casall. På samma VM tog Jeroen Dubbeldam sitt andra VM-guld i lag för Nederländerna.
  
Ödmjuk inställning
Jeroens karriär är lång och han är känd för sin ödmjuka inställning till hästar. Han tar sällan in ”färdiga” individer utan vill gärna forma dem själv från sexårsåldern. Kemi med hästen är något han lyfter fram i intervjuer och många kommer ihåg bilderna från EM-finalen i Aachen, där Jeroen lugnt och säkert backade sin känsliga häst in på banan för att sedan sätta en felfri runda.
I år är hans mål att vinna lagguld i Rio och just det temat kommer clinicen den 5 maj att beröra.
  

SÅ HÄR TÄVLAR DU
Tävlingen är avslutad!
Följande personer vann två biljetter var till clinicen:
Rebecca Andersson, Fjärås
Lina Mattsson, Blentarp
Cindy Lindahl, Malmö
Stort grattis säger vi på redaktionen!

Tävlingen pågår till och med söndagen den 20 mars 2016. Lottningen bland de rätta svaren görs av Hippsons redaktion och går inte att överklaga. Pristagarna meddelas per e-post och presenteras här på sidan. Eventuell skatt betalas av vinnaren. Vinsten kan inte bytas mot kontanter eller något annat pris.
Genom att ställa upp i tävlingen godkänner du att Hippson får skicka nyhetsbrev till den angivna e-postadressen. Det går när som helst att avsluta prenumerationen på nyhetsbrevet.
Läs mer om clinicen på Flyinges hemsida


Läst 616221 ggr Kommentarer Kommentera


  
TACK ALLA NI SOM ANSÖKT (sista dag var 10/2)!
Vår stallfixare hör av sig till dem som har valts ut.
Vänliga hälsningar,
Redaktionen


Vår stallfixare går igenom stallet och tittar på vad det finns för möjligheter att rationalisera och förenkla arbetet. Resultatet kommer sedan att presenteras i artikelform.
  
Vi söker dels ett större inackorderingsstall, dels ett mindre privatstall med bara ett par hästar, där stallägare och eventuella inackorderingar vill ha hjälp med detta. Stallen ska ligga i sydvästra delen av Sverige – Skåne, Halland eller Västra Götaland.
  
Ansök genom att (senast onsdag den 10/2) skicka en kort beskrivning av stallet och eventuella problem, var det ligger samt en kontaktperson som kan vara med oss under besöket till: anki@hippson.se


Läst 635998 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Redaktionen »Här hittar du alla våra husbloggare

Redaktions senasteAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.