Veterinärbloggen

Hallå alla underbara Hippson-läsare!

Nu måste jag ändå ge er en uppdatering och vi behöver snart prata lite mer om veterinärmedicin igen. På senaste har de handlat mest om tävlingar överallt eftersom vi är mitt uppe i sässongen. Men, bakom kulisserna blir hästarna precis lika sjuka som innan, vi veterinärer har väldigt mycket att göra i hela landet och hästarna får bättre och mer kvalificerad vård hela tiden.

Jobbet mitt är otroligt kul och jag har fått några nya uppdrag där som jag kommer berätta mer om senare. Men nu till något helt annat. Mitt i allt jobb så passade jag och sambon på att köpa en gård, ja vi har köpt en hästgård utanför Stockholm/Södertälje. Det är inte en ny, fin och fräsh hästgård utan vädigt nergånget. Vi kallar det för "rucklet";) På gården finns ett mindre bostadshus, en ladugård/stallbyggnad med 9 boxar och 6 ha mark. Vi har nu inlett projektet "bygga" hästgård.

Vi sålde våra lägenheter, köpte gården och ställde in oss på det värsta. Trots det så blev det ännu lite jobbigare och lite mer motgångar inledningsvis än vad vi hade räknat med. Tidsplanen gick inte riktigt som planerat så första två veckorna när vi flyttade in i januari hade vi ingen toa och ingen dush. Man kan ju säga att det var bra att det fanns dush på jobbet och att det är tur att vi kunde få tag i en tillfällig toalösning i form av ej baja-maja. Man kan säga att vi verkligen provat på livet på landet när man i 20 minusgrader fick gå ut på toa i beckmörker och dricka vatten på dunk.

Tusen tack till SEC bygg som räddade oss i december och januari och gjorde vårt liv drägligt igen. Även tack till Matte Holm som fixade med badrummet etc.

Nedan kommer några bilder från förra hösten innan vi köpte gården:

Fina hagmarker:

Stallet invändigt som nu är helt nerrivet. Ska bli nytt nytt nytt! Håller precis på med förprövning för vårt bygglov att totalrenovera stallet. Vi kommer istället för 9 boxar ha 6 boxar och bättre utrymmen. Det är en spännande resa att se detta växa fram!

Såhär såg vårt kök ut när vi började riva:

Såhär såg köket ut när det "nästan" var klart:)

Så mellan veterinärjobb, studier, hästar etc så driver vi det "lilla" projektet bygga hästgård. Jag har lärt mig enormt myket hittills om alla lagar, regler, avlopp, brunnar, minirenigsverk, vattenprover. Detta är numera lite av mitt nya expertområde;)

Som toppen på isberget så bestämde jag mig för att betäcka Zsa Zsa. Vi hade först tänkt att sälja henne eftersom jag inte hinner rida just nu, men mitt i allt så ändrade jag mig när jag insåg att vi faktiskt kommer kunna ha hästar på vår egna gård hemma, så varför inte skaffa en liten fölis. Zsa Zsa är nu inseminerad med Revolution (efter Rocky Lee). Ni får hålla tummarna att det tar sig!

Här har ni en länk till Helgstrand dressage och info om Revolution:

http://helgstranddressage.com/en/stallions/revolution/1650

Vi hörs snart!=)

/Izabella


Läst 124860 ggr Kommentarer Kommentera

Izabella Granswed arbetar som hästveterinär. I bloggen får ni följa hennes vardag på kliniken och ta del av ny och gammal kunskap kring hästvård. Hon är även en återkommande skribent i kunskapsmagasinet Hippson.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.