Favourit i Kentucky - Det här är jag!

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


SEP
10
2010

Det här är jag!


Visst är han fin, min favorit Favourit?
 
Jag heter Ilona Claesson Eismann och är 25 år. Sedan tre år har jag arbetat på Lövsta Stuteri i Upplands Väsby som Tinne Vilhelmson Silfvéns hästskötare. (Läs mer på www.lovstastuteri.com.) Lövsta är en helt unik arbetsplats på många fantastiska sätt. På Lövsta Gård har vi 24 hästar och på Lövstas BB Stjärnborg ytterligare ett 40-tal. Verksamheten inriktar sig på avel och vidareutveckling av dressyrhästar av högsta kvalité. Vi är ett stort gäng på sju respektive fem anställda. Alla med olika bakgrund och i olika åldrar men med en gemensam passion vi delar med Antonia som äger Lövsta - DRESSYR.
 
På Lövsta har jag idag ansvaret för fyra hästar, Solos Carex, Davinia, Favourit och den nye favoriten Don Auriello. Under mina tre år på anläggningen har jag rest med Tinne till EM i Turin, EM i Windsor, OS i Hongkong, Aachen, Falsterbo, Rotterdam, Stuttgart, Neumunster, Haagen, Wiesbaden, Odense, världscupfinalen i St´Hertogenbosch, Partynice i Wroclaw, Göteborg Horse Show, Globen, Lidköping, Flyinge, Strömsholm, Hammarö och Hogsta.
Jag har bland annat sett Isabell rida klockan halv fem på morgonen, Dolph Lundgren lyfta en ponny som Pippi lyfte Lilla Gubben i Globens kulvertar, Totilas slå världsrekord, Robert Dover instruera, Kyra spotta tuggummin, Tinne avtacka Carex i Scandinavium och fått blombud av Patrik och Lyndal!
 
Jag har lärt känna fantastiskt många roliga människor och sett otroligt många fina hästar. Jag har putsat hästar, läder, stövlar, stall och lastbilar. Packat för träning, packat för tävling, kemat frack, beställt bett och specialtyglar, service på sadlar, foder, mediciner, bokat hovslagare, kört B-bussen, lärt mig köra lastbilen, städat B-bussen, fotoassisterat fotografer för reportage, blivit bjuden på lyxiga middagar och ätit pölsa i Bremens personalmatsal, sett otaliga anläggningar och slott. Och så rullar livet på när man är hästskötare på Lövsta. Inte illa!
Nu är det dags för VM i Kentucky, förväntningarna är STORA! Det är tänkt att jag ska blogga om mina och Favourits upplevelser här för er läsare av Hippson. 
 
Favourit har varit med Tinne på Lövsta sedan februari 2009, han är en valack på elva år efter Fidermark- World Champ, med ett hjärta av guld och ett självförtroende utan like. Mankhöjden 165 centimeter är förvånande liten i förhållande till hans gångarter.
Innan Tinne hittade honom i Tyskland hade Favourit gjort tre stycken tävlingar totalt i hela sitt tioåriga liv! I unghäst-Grand Prix. Tävlingar han färdats till på några få timmar i trailer. Aldrig hade han kunnat ana att han skulle resa lastbil runt halva Europa och springa EM-final i kür i Windsors slottspark, för tiotusentals åskådare i strålkastarljus, bara några få månader senare. Kanske var det därför det gick som det gick i den där küren...
Men mycket har hänt sedan dess. Två SM-guld och en vinst på 75 procent i Hagens internationella Grand Prix nu i våras.
 
Han vet inte om det än, men snart ska Favourit korsa Atlanten och bege sig till Kentucky Horse Park! Mitt jobb är att se till att han känner sig som den kung han är och att packningen kommer med hela vägen fram. Sedan är det upp till Tinne, Lussan, Bosse, Ödet och en enig domarkår att se till att rätt häst får med sig en medalj hem, nämligen Favourit ;).
 
Hälsningar,
Ilona
  

Min roll är att få Favourit att må som den kung han är, så att han kan prestera maximalt.


Jag tar av Solos Carex sadeln på avtackningen i Göteborg. I VM blir det upp till hans son Scandic, med Patrik Kittel i sadeln, att föra framgångsarvet vidare!


Sådana här trick kan min "sköthäst" Carex.


Läst 20187 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 19643 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 20304 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 15902 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.