Favourit i Kentucky - Up in the air!

Ryttar-Vm i Kentucky

Välkommen till Hippsons sajt för ryttar-VM i Kentucky. Här får du personliga rapporter från bloggare på plats, resultat, bilder och mycket annat.


SEP
22
2010

Up in the air!

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vilken tid det tog... Tror jag var vaken 48 timmar på raken, kände mig nästan lite bakis under hela karantänen. Klockan 04.00 lämnade jag hotellet på Lieges flygplats, lastade kl. 06.00, körde igenom securityn med containrarna på rad som ett Skansen-tåg och fick sedan min container med hästar rullad på metallkolvar (som de rullade vikingaskepp på land, med stockar) vägd, sedan upp på planet med hiss.
 
Vår container hamnade allra längst fram, där fick jag sitta i fyra timmar när alla andra containrar lastades på. Med på planet var också de svenska fälttävlanshästarna, en bunt franska och belgiska distanshästar, de brittiska och belgiska dressyrhästarna, ja allt som allt 48 hästar. Så planet var fyllt till bredden. 
 
Nio timmar tog flygresan, hästarna höll sig lugna och friska. Jag och Jonas jobbade på att hålla värmen längst bak, tur att jag slängde ner våra tjocka Lövsta-fleecetäcken!  
 
Väl framme möttes vi av hetta, amerikansk TV och security. Sedan blev vi körda med amerikansk hästlastbil till karantänen på flygplatsen.


Läst 22509 ggr


Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 30782 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 31330 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 32826 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklar


Favourit i Kentucky

Ilona Claesson Eismann är hästskötare åt Tinne Vilhelmson Silfvéns dressyrhäst Favourit. Här bloggar hon om deras VM-äventyr!
 

Till bloggen


Ilonas senaste