Kajsa Boström

Hoppsan, nu stormar det i unghästvärlden. Många har åsikter, med all rätt, om SWB:s (Avelsföreningen för Svenska Varmblodiga Hästen) förändringar i  f d Avelschampionatet.  Nu heter hela klabbet Breeders Trophy och evenemanget görs om till en tävling endast öppen för SWB-hästar och hingstar godkända i SWB.

Det vill säga, att de unghästar som har planerat in att starta på Flyinge senare i år och är grundregistrerade i "fel" förbund får göra något annat. Som sagt åsikter om detta luftas på sociala medier, både för och emot.

Vi hade med en treåring förra året och jag är glad att vi hann med det för den är inte registrerad i SWB och då hade vi gått miste om ett roligt äventyr.
  


Caramia född 2012. Foto:Ronny Kangas
    
I år var planeringen klar för en av "mina" femåringar och målet var Flyinge i oktober. Med betoning på var... Tänk om tänk nytt, vi får smida nya planer.
  


Delores född 2011 kommer att få nya planer.
  
Jag är dåligt insatt i avelsbranschen, har ingen klar åsikt i frågan och kan förstå både de som är för och de som är emot. Min stilla undran i fallet är bara om inte förändringen kunde meddelats tidigare, men det finns säkert en bra anledning till att den kom nu.

Jag smälter detta nya och roar mig under tiden med att ta hand om några unga ryttare. De kan vara födda och registrerade var som helst och alla  är med i "Fröbanken".

Googlar du på Fröbank förstår du hur jag menar. "Fröbank eller fröreserv, förråd av vilande frö i marken, vilka vid de rätta betingelserna gror och ger upphov till nya plantor.

Där finns det plats för alla som vill lära sig...

 

Ett "frö" fött 2000.


Läst 25502 ggr Kommentarer Kommentera

Kajsa bestämde sig för länge sedan att hästar skulle bli hennes liv och hon brinner fortfarande för att lära sig och sina elever mer.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.