Lisen

Lisen Bratt Fredricson får inte blogga under OS på grund av Internationella olympiska kommitténs regler, som säger att man inte får exponera andra sponsorer än de som är officiella för arrangemanget under OS-perioden. Eftersom Lisens blogg presenteras i samarbete med Litovet är det alltså mot reglera att blogga i den, oavsett om hon skriver om olympiaden eller inte.
  
Men självklart kommer ni att kunna följa Lisen på övrig redaktionell plats här på Hippson - och hon återkommer själv med rapporter efter OS!
   
/Hippson-redaktionen


Läst 51849 ggr Kommentarer Kommentera
Nu börjar nations hoppningen! Sverige har absolut det bästa laget på pappret. Hoppas på national sången!


Här har ni litovets monter, den ligger mitt på Grand prix gatan på mässan, här träffar ni mig i morgon lördag kl 14.00! Kom gärna dit. Matrix gick bara en klass eftersom han åker till Hickstedt på söndag. I morgon skall Thriller gå en 150 klass. Någon annan monter man inte ska missa på mässan? - Posted using BlogPress from my iPhone

Location:John Åkares gränd,Skanör,Sverige


Läst 58205 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
12
2012
150 klassen idag var i lägsta lagret tycker jag. Väldigt många 0 or. Jag stod på lite i början men fick tidigt ett fel ut i kombinationen sen drog jag ner på tempot. Matrix är reserv till laget i morgon. Peder var snabb men också 4 fel.

YouTube Video

Hjalmar vann iallafall! Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 55879 ggr Kommentarer Kommentera
Sådär ja tävlingarna är igång. Thriller har just hoppat en felfri runda i uppvärmningsklassen. Hoppade mycket bra. Det svåra idag är vädret. Brukar tänka bort det när det är dåligt för att det inte ska ta onödig energi... Men det är ganska jobbigt att byta om hela tiden! Regn byxor på, regnbyxor av, solbrillor på / av osv hela tiden.


Kör en kombo..


Min gamla ponny elev Ebba Bonnier är på falsterbo med sina super goda energi drycker! Framgångsrika kvinnor härstammar ofta från stallet!!!! Posted using BlogPress from my iPhone

Location:Kullsbackavägen,Falsterbo,Sverige


Läst 56883 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
11
2012
Hej sitter i bilen på väg till Falsterbo. I söndags blev det alltså den svenska hopp OS truppen officiell. Malin, Roffe, Henka och Jens. Jag är femte ryttare och reserv. Min inställning måste från och med nu vara att jag ska rida för att förbereda mig på bästa möjliga sätt. Inte helt lätt. Nu ska jag fokusera på Falsterbo! Ses där?


- Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 52895 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Hemma från Aachen. Wow vilken tävling! Hästarna gick fint Thriller gick bara 2 klasser eftersom han skall tävla i Falsterbo, han var felfri på hinder med något tidsfel då det var tidshoppningar och han är inte klar för att gå mot klockan ännu. Matrix gick uppvärmingsklasser och nationshoppningen. Det hade öst ner regn och man fick brodda på ordentligt. Första rundan var han grym och jag red bra hade ett mesigt tramp i vattnet ( första för i år...:-(..) Aachen banan är mycket stor så det blir en hel del galoppera..Han har aldrig känts trött i andra rundan men denna gången kändes det mycket tungt. 3 nedslag och tramp igen...inte bra med tanke på att vi bara red 3 st i andra omgången då Peder och Arctic fallit i första.


Det är bra bredd på oxarna redan i första klassen i Aachen..


De bästa hästarna har sina skor ingjutna i marken..coolt.


Peder och Hollidag KLG hade 3 starter och 3 pris! Uppfödarna och delägarna Annica och Christoffer Alwen hade även med en till uppfödning som också var placerad i fälttävlan, Gaston KLG.


Att komma hem till detta är rätt coolt. Ska rida med Carsten och Hjalmar som lärt sig så mycket av Emilia här i stallet de senaste veckorna.


Hjalmar på " Svarta Blixten" jag på Sparven som Peder ska rida 6 års hoppningarna i Falsterbo med och Carsten på "Vita Blixten" . Ponnyerna heter egentligen Nisse och Dolly men det går inte riktigt hem om ni fattar...

 

Hjalmar har börjat hoppa...

 

 

 

Och galoppera! Emilia får jobba rätt hårt... Idag har jag också varit på seglar skola avslutning, plockat legobitar överallt, handlat mat och tvättat...tvära kast här just nu. Nej mer än så kan jag inte berätta just nu men i nästa inlägg! Lisen - Posted using BlogPress from my iPad


Läst 56730 ggr Kommentarer Kommentera
JUL
02
2012
Hej, skakar fram på Autobahn, jag och Peder är på väg till Aachen. Det är första gången jag ska tävla där. Världens finaste tävling säger de som kan. Stor bana och stora hinder, jag har drömt om att jag hoppar sommar stugor i natt. Man fick ta sats... Idag ska jag göra en tränings runda på båda mina hästar på banan. Försöka hitta den där kända Aachen galoppen. Man får räkna med 4,5 m språng i normal galopp... Träningen fram hit har sett ut så här: tor longering, fredag: trimm på kandar och hoppat små hinder med bom före och efter på sandbana jobbat med avspändhet och eftergivenhet och att han är reglerbar i galoppen. Avslutade att trimma lite på gräsbana. Lördag: Hoppning på sandbana markarbete tills avspänd och eftergiven hoppat lite linjer raka och böjda inte så stort ca 135-140. Avslutade med att hoppa 2 hinder ( 25 m) på gräsbana, några gånger. Söndag: lättare trimm men under lång tid på sand och gräsbana.


Hemma har vi haft mycket kontors jobb, Peder gör mycket grafiska profiler just nu.. Vi i SSHS( Pia Levin, Royne Zetterman, Erik Jerneld och jag) selekterar 3 åriga hästar genom att titta på de löshoppnings filmer som kommer in nu. Har du en intressant 3 åring så kan du intresse anmäla den HÄR


Barnen har olika sommar aktiviteter med sina kusiner simskola, seglar skola och ridning med Emilia i stallet varje dag! Hjalmar i helskodda ridbyxor och stövlar ;-) Han har lovat lite mer Hjalmars Ridskola när han lärt sig något mer bra att dela med världen.


Har sålt och förmedlat flera hästar denna månad utomlands bl.a. Mona ( Maloubet de Pléville - Non Stop R) Auf wiedersehen. - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 56841 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.