Lisen
JAN
30
2013

Hej,
  
Vi tolkade ju häromdagen när vi hade snö. Nu är den borta! Tyvärr blev det bara 1 bild och en kort film.


Carsten rider. Hjalmar i pulkan.

Föräldrarna får också kondition...

Hjalmar taktikar lite ridning med pappa.


Renskinn är det enda rätta för tråkiga vinterskav. Hej så länge.
   
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 38284 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
29
2013

Hjalmar har fått en kalender från sin gudfar som han skall börja fylla i.


Vad behöver vi träna på: stå på hästen. Haha.


Anna gipsar tvååring som haft en elak hovböld. Hoven är helt paj och sulan är död... Lite tråkigt för honom att stå på box så länge:-(.
  
Vi hoppade flera hästar idag, de hoppade jättebra. Så bra hästar som vi har inne i stallet nu har vi nog aldrig haft! Inklusive unghästarna. Ser så mycket fram emot att börja tävla!
  
idag har jag även bokat tävlingsboxar till vår tävling i sommar. Vi kommer ha uppstallning! Nu baka födelsedagstårta till Peder som fyller år i morgon. Han får en grym present av mig! Hej.
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 33155 ggr Kommentarer Kommentera
Måndag. Ont i ryggen och ont i magen men det är iallafall plusgrader!


Så här ser vår planeringstavla ut. Vi har planerat fram till onsdag för de flesta hästarna. De olika magneterna och hur de ligger/ står betyder olika saker. På torsdag och fredag ska vi åka och titta på hästar på västkusten och Skövde, Småland och sen hem. Vi söker hästar från 5 år och uppåt med bra potential för oss själva men även för andras räkning. Maila mig gärna om ni har eller vet om någon. lisen@grevlunda.com


Nu är stallkaffe stunden slut..nu upp i sadeln igen. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 33308 ggr Kommentarer Kommentera
Igår var Pether Markne här och jag red Matrix och Fendi för honom. Mest markarbete men även mängd träning. Lång bana och låga hinder. Hästarna skulle forma sig i bålen på de böjda linjerna, vänta och vara avspända. Vi pratade om att man lär sig mest av att göra rätt, inte av att göra fel. Alltså bra eftersom jag inte gillar när en del säger att man lär sig av sina misstag, och fokuserar mer på det än att man lär sig av att göra rätt. Man lär sig mer av att göra rätt... Än att göra fel. Fokusera på det i stället. Man kan lära sig av sina misstag man gör i livet men när det gäller träning, gäller det att repetera på det du just gjort bra och rätt och göra det igen och igen. De finns en del som också överdriver att man lär sig av att rida svåra hästar. Jo visst man lär sig av dem också men man lär sig mest på de som kan och gör rätt. Jag har ridit 100-tala hästar och jag refererar bara till de bra hästarna när jag tänker ridning och hoppning eller om jag sitter på en svår häst som skall bli bra. Den svåra ska bli som den bra känns och inte tvärtom. Men jag tror det är något gnetigt svenskt att fokusera på det dåliga ibland eller?


Malin Trollnäs Thuresson, Pether och jag. :-) Idag ska vi pröva att tolka. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 30299 ggr Kommentarer Kommentera

Hej. Jag fyllde år igår, 25! Nä... Jag fick den bästa födelsedagspresenten av Peder (förutom massa fina teckningar på läskiga gubbar av barnen). Jag fick el-sulor med batteri.


Man laddar dem, sedan håller de i 5 timmar. Batteri på stövelskaftet. Jag höll på att brinna upp efter ett tag, helt underbart så då fick jag stänga av dem! Alltså vilken grej! Så glad. Nu ut och rida igen.
  
- Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 30184 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
22
2013

Hej! 

  
Har haft lite problem att göra inlägg som jag vill, vi får se om detta funkar!? Sist försvann all text när jag skulle lägga in en liten film :-(, så jag börjar med filmen!
   
I helgen har jag och Carsten och Hjalmar kollat in Youtube-filmer med söktexten: Tolka med häst.

OK, det verkar funka. Om jag beställer en tolkningssele på nätet så kommer säkert snön försvinna. Så jag gör det!

  
Hästarna är igång och nu längtar jag så mycket efter att få ut och tävla!! 

  
I helgen har Peder varit i Amsterdam och tävlat, det gick helt ok och han avslutade med en placering i Grand Prix på H&M Cash In, "Danny". Jag har varit fotbollsmamma och mest suttit i sporthallar och kollat på mina små killar som förresten inte är så små längre, när det spelat fotboll. Carsten spelade i Romelecupen i Veberöd och det är kul att få se en annan sport på lite närmare håll.
   
Tränarna (de flesta) har en mycket betydande roll, de är otroligt peppande och jag gillar deras "samligar" innan match då de taktikar och planerar. Här syns inga föräldrar med. Sen är det match och då poppar det upp lite väl tävlingsinriktade föräldrar som springer längst linjen och lägger sig i, eller gapar över sargen vad deras barn skall göra hela tiden.
På nära håll får jag se riktigt tråkiga föräldrar som utanför planen talar om vad barnet gjorde för fel. Men 90 % av föräldrarna är ju fina.
   
Jag känner tävlingsivern i mig på läktaren, där jag hoppar upp och ner, men känner inget behov att tala om för barnet vad det ska göra annorlunda. Har absolut inget behov av det, känner att det är skönt att jag funkar så trots tävlingsinstinkten. Efteråt pratar vi om vad som var kul, inte vad som gick bra (har lärt mig att man ska göra så ;)... Lite försiktigt säger jag också att "..nästa gång kan du ju springa på dem lite, du är ju stor...utnyttja det.." Båda barnen skrattar åt mig och talar om för mig att man inte får göra så då får man gult kort...
  
Sen hade vi en bra och kul diskussion om hur man aggerar och känner när man tävlar osv. De frågar hur jag känner när det går dåligt osv. Shit vad det är viktigt att prata om sånt här. Gör det!

Så nu på med fleece-långkalsoner, cykelbyxor i fleece, Peders ridbyxor, 2 sockor och vinterridstövlar, dunväst, dunjacka, tjocka vantar och ut i kylan. Var det någon som sa något om glamourös sport?
  
Hej!


Läst 31017 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
18
2013
Kan någon tala om för mig hur jag lägger upp ett youtube klipp här? Har glömt bort. Alltså inte mina egna filmer och hippson redaktionen har väl tagit helg..,


Delar med mig av Lisa Tofts fina vykort så länge.. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 30062 ggr Kommentarer Kommentera
Nu är jag tillbaka från en underbar semester med familj och fina vänner. Snart kommer lite uppdateringar om vardags träningar mm!


Blickar tillbaka på 2012 och är nöjd med året. Avslutade ekipage rankingen på 5e plats. ( Roffe före med 2st). Nu sätter jag nya mål för 2013! Idag har jag ridit med kalla tår, hatar det. Jens var här och hoppade bl.a. Lunatic som ser ut att vara i grym form. Kul att se! Jag har varit på tävlingsmöte idag, planerar för sommarens tävlingar här!


Så här såg postern ut för de tävlingarna vi hade i somras! Vi vill växa långsamt och stadigt och i år kommer vi kunna avancera ytterligare på olika sätt. Berättar mer när mer är spikat! Hej så länge. - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 29259 ggr Kommentarer Kommentera
JAN
04
2013
Hej. Är i Brasilien på semester. Så här tog sig en kille fram på gatan.

YouTube Video

Ponny/ moppe? Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 33908 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.