Lisen
AUG
29
2013
Rolf blev tillslut 4a ju good and bad. Casall hoppade helt fantastiskt tycker jag.


Bosty vann och det var ändå härligt, han är så himla härlig. Alltid glad och älskar sina hästar. Ja det kan se lite vilt och flaxigt ut när han rider men se så motiverade och fokuserade hans hästar är. Han har dem alltid i balans när han kommer fram till hindret.


Magdalena och co på Åsum där Jens har sina hästar, ordnade med en fin överrasknings mottagning för Jens, My och hästarna i stallet för att fira Bronset.


På måndagen hade vi den första selekteringen av 3 åriga hopphästar hos Royne på hans Magic Park. Det var många jätte fina men inte lika många hästar som tidigare år. Det är nu det börjar märkas att betäckningssiffrorna började minska för ca 4 år sedan.


På tisdagen var vi hos Helena Holm i Falköping. Även där några riktigt fina! auktionen är den 5 oktober i Flyinge så det är där du skall vara om du skall köpa en fin 3 åring. Det går faktiskt rätt fort med en 3 åring när man köper dem på hösten, de ska hoppa lite uppsuttet på vintern sen som 4 åringar skall de ju ut och börja tävla.


Onsdag, frukost möte i stallet! Jag har knappt tid att rida 1 häst. Vad var det som hände jag skulle ju få lite mer tid?!? Någon frågade om klippmaskiner: Vi använder de som heter Lister, vi har en blå och en röd och vi använder 2 olika blad ett som heter FINE A2F men de kan tex inte vita Fendi ha för då blir han rosa så han har blad som heter A2. Vi har en liten maskin som vi klipper öron mm med. Bladen skickas på slipning kontinuerligt efter ca 5-8 gånger. Hej. BlogPress from my iPhone

Läst 37211 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
24
2013

Att Roffenera betyder att man äger. Att Roffa ( bättre) betyder att man " ska bara" Eller varför inte " You Roff! You Rock! Haha jätte bra förslag.


Snygga tröjor! Jag har måste ha fler! Ser ut som Stella McCartny.


Den här irländske Para ryttaren red så fint på uppvärmningen med bara ett ben. Helt fantastiskt att se! Vet tyvärr inte hur det gick för honom. Nu håller vi tummarna igen för Rolf och Casall - Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 33701 ggr Kommentarer KommenteraHej! Gick banan, några riktigt höga hinder. De blir fort höga när man varit ifrån tävlingarna som jag varit ett tag nu. Hoppa en 150 hemma är så himla långt ifrån en sådan här hoppning. Det är svårt att förklara men det är som en helt annan sport. Verkligen. Det är inte ens jämförbart med skillnaden mellan 110-150 den skillnaden är mindre. Svårt att förklara, det mentala kommer in, galoppen, anspänningen, kraften, distanserna, förtroendet mellan häst och ryttare, åren av erfarenhet. Man möter hindren på ett helt annat sätt.


Franz en steward legend! I insläppet på varje stort mästerskap och ca 40 helger om året.

YouTube Video

Rolf mot sista hindret och jublet!!! jag älskar jublet. Är helt slut mentalt efter att sett lagets Brons prestation. Ja vi som kämpade med tummar och böner bidrog självklart;-). Det är underbart att se så mycket svenska flaggor och vimplar på läktaren. Vad bra vi är!


Den här killen är glad.


Sveriges kung Roffe ( tillsammans med Zlatan)i morse tidigt uppe för att hjälpa elever som tävlade. Fick förstås en kram. Att Zlatanera betyder att man dominerar. Och Roffenera då? Förslag?


Thriller fin men 4 fel i 140. Fendi felfri. Bra jobbat Steffi. Citat: Falling and getting back up is what brings you success. Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 34108 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
22
2013

EM

Hej. Befinner mig i Herning på EM som också har en 3* och 1* tävling samtidigt. Stephanie hoppade en 135 i morse.


Det blev 1 tidsfel med Fendi som annars hoppade super fint. Thriller var dubbel 0 och placerad 6a.


Steffi med maskoten Fair & Play. Faktiskt helt OK maskot.


Fick verkligen gåshud av Charlotte och Valegro. Det blev tydligen också världsrekord i GP på den ritten. Vi satt med Jan Brink under några ritter, kul att få lite proffs kommentarer och hans siffror stämmer bra med domarnas. Nu vila någon timme innan det är dags att gå banan inför sista laghoppningen. Sverige ligger 5 nu så om alla svenskar levererar nu finns det medalj chans. Keep your fingers xxxx. Dagens citat: If you are afraid of failure you don't deserve to be successful! - Posted using BlogPress from my iPhone

Läst 32108 ggr Kommentarer Kommentera

Min äldsta son Carsten rider väldigt sporadiskt och bara på sista tiden hoppat. Ett tag blev han rädd för hoppning i somras så det blev ett långt uppehåll. Nu har han förstått att man kan vinna saker på tävling, han har sett mega stora kexchoklad, cyklar, resor osv. Så nu vill han helt plötsligt tävla. Ja ha! vad kul var min första tanke och nu tänker jag bara " hur gör man?!" shit..har Ingen som helst aning om hur vi skall göra och vad som behövs! Behöver han licens, klubb ? ( ja antagligen klubb) är ponnyn vaccinerad? Var tävlar man? Vilken höjd är den lägsta? Grönt kort? Fy vad många grejer. Hjälp mig gärna tack.


Carsten och Fanta mot Kexchokladen. Gud vad besviken han ska bli när han får en vattenkokare ;-)

YouTube Video

Bästa sopkvasten i stallet. Kände att ni behöver se så fin den är när Malin proffsigt sveper igenom stallet.


Canvas Plus har kommit hem efter en fin avelsäsong. Tror han fick runt 60 ston! Ni som inte läst kommentarerna i mitt inlägg före detta gör det! Det är så intressant att läsa uppfödarnas åsikter. Auktion uppåt tror jag tyvärr inte på då vi behöver många intressenter på plats. Men jag tror stenhårt på samarbete som någon skrev. Uppfödarna som satsar ( inte hobby uppfödarna) borde kunna göra mycket mer ihop! Dela stall, lösdrifter, inköp, utbildning. Inte bara norr över utan även i Skåne. Se mer möjligheter! Arbetet börjar vid skrivbordet! Se stort!själv skall jag faktiskt köra uppåt Stockholm vidare till Sundsvall i september och titta på hästar.
  
God natt!
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 36862 ggr Kommentarer Kommentera  
God morgon! Här en bild på Li Tops (vår sjuårings) mamma Vera i mitten - med Royne Zetterman. Tre SM-guld hade hon och Royne. Li Top köpte vi på SSHS-auktionen.
  
Jag sitter nu med de sista intresseanmälningarna som rullar in lite sent. Många fina hästar, men väldigt få anmälningar från Mälardalen och upp. Varför är det så? Har de inga fina treåringar till salu? Säljer de jättebra ändå? Vill behålla? Finns inga? Skulle gärna vilja veta.
  
De som säger att de tycker att det är för långt att köra till Flyinge går bort. Det var en som sa det häromdagen och jag tänkte att det var väldigt konstigt resonerat om man vill få igång lite business.
  
Hej!  
- Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 35137 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Jag är på minisemester i skärgården. Här tillbringade jag mina somrar som barn och det är en väldig kontrast till vårt hästiga liv. Sitter på en klippa högt upp för att få lite 3G-kontakt.


Huvudskär!


Här uppe vid fyren hade jag min första affär. Jag sålde stenar till öns turister. :-) Sung Belfrage som varit stallchef hos oss (slutar i morgon, mkt tråkigt!!) är gästbloggare idag, med lite spontana bilder som hon tagit under dagen.


10.15 Som vanligt på tisdagar kommer Rebecca och skor.


10.40 På tur med Stella Q för sista gången innan hon ska matchas vidare av Steffi Holmén.


11.45 Steffi på sista hästen LiTop innan lunch.


15.00 Ordning och reda! Allt putsas. 


15.30 Check av unghästar på betet.


15.45 Banbygge inför morgondagens hoppning.


Kommer sakna Grevlunda! Tack för den här tiden! / Sung


Läst 35568 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
11
2013
Steffi och Anna är på tävlingar i Fjärås. Pratade med Steffi igår som berömde tävlingarna mycket. Kul med nya fina tävlingsplatser. Hon har lovat skicka lite bilder så det kommer!


Tävlingarna är på travbanan så uppstallningen är perfekt. Igår var killarna felfria Thriller , Fendi och Li Top. Stella Q tyckte banan var läskig och ville inte alls, bra för unghästarna att komma ut på större tävlingar och få rutin.


Li Top 7 år e Maloubet de Pleville och mamma är Royne Zettermans fina tävlingssto "Vera" som vann 2-3 SM guld och vann WC i Oslo. Vi köpte honom på SSHS auktionen när han var 2 år. ( Då var auktionen för 2 och 3 åriga hästar) uppfödare: Stina Lilje. Stella Q är också e Maloubet de Pleville. Bild kommer i nästa inlägg.


Eva-Karin Oscarsson ( dressyrtränare, OS ryttare bla) kommer till oss en gång i veckan och trimmar oss. Här är det Steffi och Fendi som får ett pass i tisdags.


Peder målar på kvällarna, här är några akvareller. Undrar hur många hästar han målat i sitt liv?!?!!! Njut av sommaren. Nej den är i full gång, inte slut. Det är den första oktober. Våga inte säga annat. BlogPress from my iPhone


Läst 35922 ggr Kommentarer Kommentera
Igår var det tävlingspremiär för Steffi (Holmén) på Thriller och Fendi - det gick jättefint. Båda var felfria i 1,30! Nu är vi på väg för att kolla på hästar idag. Hoppas på "god jaktlycka"
  
Hälsningar,
Lisen
  
Posted using BlogPress from my iPhone


Läst 33810 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.