Lisen
AUG
24
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Det är nio dagar sedan Bill kom med kejsarsnitt. Jag hade tänkt vara kvar på BB några dagar, men redan dag två ... ville jag hem. Nu väntar 6-8 veckor att läka. 27 kg, helst mer, ska också bort. Långsamt minskar magen... Har man inte med sig barnet kan man få den obekväma frågan om när barnet kommer. ;-)

Igår kom jag ner til banan och kunde hjälpa Peder med sista hopp-passet hemma innan avfärd mot preecamp och VM. Mycket tempoväxlingar blev det. Sibon hoppade super och ser ut att vara i riktigt bra form. Har valt att skriva mer under bilderna, så klicka på bildspelet och läs mer där!

Den 11/9 ska Litovet ha ett seminarium om GOPO-nypon här hemma hos oss. Vi ska visa vår anläggning och sen ska vi lära oss mer om nyponen, vilket ska bli mycket intressant eftersom jag kan lite men långt från all dokumentation som nu finns. Är det några fler veterinärer som vill komma går ni in på http://www.hippovitae.se/.


Läst 175845 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
16
2014

  
Nr 3 - välkommen! Bill Fredricson. Här är alla mina fina killar på en bild som Hjalmar har tagit. Jag är så stolt och lycklig! Nu är jag inte dräktig längre, men diar gör jag, vi har lite svårt med de mänskliga termerna i familjen.

/Lisen


Läst 184967 ggr Kommentarer Kommentera
AUG
12
2014
Klicka på en bild för att starta bildspelet. Hej. Nu är det nog mitt sista inlägg innan vi ska till BB. Har klarat 2 st rätt svettiga helger då Peder varit och tävlat. Man vet ju aldrig om bebisen vill ut lite tidigare.. För mig var det ändå viktigt att han åkte, han och Sibon behövde sina tävlingar, och jag tänkte att händer det något klarar jag det faktiskt själv. Hade både svärmor och mamma tillhands! Sibon har hoppat väldigt bra båda helgerna, tyvärr regnade sista klassen ( GPn) bort helt. Efter halva startfältet hade det regnat så mycket att nästan halva klassen inklusive Peder avstod. Hoppa i djup gegga är inte optimalt innan ett mästerskap. Ja Peder och Sibon är uttagna till VM. Helt fantastiskt! Sibon har ju gjort en fantastisk vår och sommar säsong med fina resultat och Peders rutin och jag skulle säga förmåga att prestera bra på mästerskap väger nog tungt i det svenska laget. Målsättningen är mycket hög. Hemma håller stallet på att svämma över med hästar så nu bygger vi troligtvis ut med 8 nya boxar.

Läst 152186 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!

Löshoppningen av unghästarna gick bra. 2-åringarna hoppade för första gången och även en 3-åring som vi aldrig löshoppat trots att vi fött upp honom själva! Någon mer 3-åring hade hoppat fler gånger. Vi hoppar ibland bara med ett räcke som de får komma lite fram och tillbaka på. Vi tar gärna av hängande grimmor som stör. Hoppningen skall vara lekfull och intressant för hästarna och de skall tänka på hindret.

Vi hoppade även några äldre hästar (4-8 år), det är nyttigt tycker jag och man ser mycket i hästarnas intresse, vilja, teknik mm. Matrix kunde jag löshoppa med ett enkel hinder utan infångare, han älskade det. Bäst idag var Crusader Ice, 3-årig hingst e Cabachon - Corland. Detta språng gör mig helt lycklig!!!!!!!!!!!!!!

I helgen var Peder i Bonheiden och tävlade en mindre 2* tävling, H&M All In var placerad i en RR (Rolex Ranking = Världsranking) klass och H&M Sibon var 3a i Grand Prix.

Idag har Peder hoppat några av de yngre hästarna som Steffi brukar hoppa bara för att känna på dem och ge lite feedback till Steffi, alla var väldigt fint ridna men ibland kan det vara bra att hitta små detaljer som man kan diskutera och förfina. Känns som vi har väldigt bra hästar i stallet! Vi letar efter ett bra prefix att sätta framför eller efter namnen på våra uppfödningar. Kom gärna med förslag. Grevlunda och bara bokstäver känns inte aktuellt.

Vi har köpt två nya föl fast vi inte alls skulle...men ett bra möderne som dessa två hade är svårt att stå emot. Vi har köpt fyra svenskfödda föl nu, gått in i ett samarbete med en 5e, och fött upp 3 st egna. De ny inköpta är Gazelle PWR e Casall - Carolus och odöpt e Canvas Plus - Contender. Det gäller att tänka på framtiden. Bilder i nästa blogg!


Läst 141805 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.