Lisen

Hej! 
  
Helt ärligt har jag varit helt slut efter OS i Rio. Så mycket jobb innan och inte blev det mindre efter…  
Allt runt omkring OS vill jag gärna berätta, men det är så otroligt mycket och svårt att bena ut vad jag skulle blogga om. Känns futtigt att bara skriva lite grann.
  
Det jag kan säga är att jag är så stolt över Peder för hur han förberett sig, hur han genomförde hela tävlingen. Det enorma fokuset som fanns. Förberedelserna och utvecklandet av sin sport är för Peder hela tiden pågående vilket jag vet är en stor del av framgången. Jag vill även påstå att ”nerkoket” av alla erfarenheter och misslyckanden på vägen gjorde att vi kunde bena ut förberedelserna i små små detaljer, men även stora beslut där frågorna skulle tas upp. Men bara Peder skulle ta beslut och lita på sina erfarenheter, kunskap och framför allt instinkt och känsla.
  
Vi valde att kalla varje runda för en utmaning. Sju utmaningar var det (inklusive uppvärmningen). Varje utmaning skulle genomföras. Jag själv gick in i ett ”tävlingsfokus-tillstånd” så jag var väldigt sammanbiten och jag ville inte få påslag som kunde smitta av sig till Peder när vi diskuterade. Jag fick tänka efter hela tiden när vi pratade och vara lite ”solid as a rock”. Bakom träden bets det på naglarna, men han såg det aldrig! ;-).
  
Har ännu inte tagit in att han verkligen fick stiga upp där på pallen, lägga en historisk DAB och motta silvermedaljen. Amazing!


Flera stora tidningar runt omkring i världen uppmärksammade Peders DAB, som han lovat barnen om han skulle få stå på pallen. Bland annat Washington Post och USA Today.
  
Nu är det fokus på hopphästauktion och Elmia Scandianavian Horse Show. I år trodde jag vi skulle få ett mindre antal hästar till intresseanmälan och live-selekteringarna, på grund av att betäckningssiffrorna gick ner. Men men men... Vilket rekordår på bra hästar. Helt otroligt.
  
Jag kan säga att det är grymma treåringar med i år. Det är så kul. Vad hände?! Färre men, bättre hästar? Nu håller de selekterade hästarna på att besiktas och sedan skall katalogen göras i ordning och filmerna ut. Ni som varit med förut vet att auktionen är poppis så jag tipsar er att vara ute i GOD TID om ni ska ha biljetter eller VIP-bord. 
  
Apropå Peder, vi har precis bokat upp en större sal på Elmia under tävlingarna där det kommer bli ett samtal med Peder och där han kommer berätta om sina erfarenheter, hur han tänkte och gjorde när han bestämde sig för att satsa och bli bättre. Hur han jobbat med upplägg, hästar och sig själv. Det kommer snart ut mer information om detta och jag tror det kommer bli grymt inspirerande för satsande ryttare, ryttare som vill ta ett steg till, tränare, ledare och föräldrar.
  
I nästa blogginlägg redan i helgen tänkte jag svara på frågor, så har ni frågor – lägg dem i kommentarsfältet nedan.


Peder fick tårta, champangeflaskor och hav av blommor.


All In fick morötter och eget nyponpulver. ;-)


Selektering pågår.


Elmia-möte inför höstens tävlingar.


Elmiadagen med många möten och mycket planering.


Back home again!


Hemma med familjen igen.


All In njuter av att vara hemma.


Läst 110796 ggr Kommentarer Kommentera
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.