Lisen


  
Hej!
   
Jag vill börja med att berätta att jag är så otroligt glad över att vår hingst Crusader Ice nu är godkänd för svensk avel. Inte för att jag någonsin tvivlade på att han skulle bli det, men det är ändå en process man ska igenom. Tack Lina Klänge för att vi fick köpa honom.
    
Många undrar varför vi inte har visat honom tidigare och jag kan inte riktigt säga varför… Det var en känsla jag hade att han skulle få tid på sig att bevisa först hur bra han var. Jag har lite den inställningen med alla hästar att de får bevisa hur bra de är, det är så lätt att man tror och tycker. Han har alltid haft ett fantastiskt temperament och har gjort allt så lätt, jag har inte velat pressa honom.
  

  
Crusader Ice har många likheter med sin bror Fibonacci och det ena är det enorma tryck de har i ”bakkärran”. Ännu kan han inte riktigt hantera kraften när han hoppar och landar, som kommer i avstampet. Precis så var Fibonacci också, inte förrän han var åtta år kunde han hantera kraften och samla sig. Crusader Ice har mycket lättare för sig, men det är ändå samma.
  
Det är ju just den där kraften man vill ha i hopphästar, det i kombination med rätt inställning och förmåga – och det har han verkligen. Han är alltid så ambitiös och har ett sådant supertemperament. Jag ser fram emot "resan" med honom nu. I år kommer han att kunna ägna sig åt avel, sedan vill vi framför allt satsa på honom som tävlingshäst och då blir det nog bättre med fryst semin. Mer om honom och hans fantastiska stam kan ni läsa här – hos Lövsta seminstation. Och kolla in hans helt okey ”record” på Blup
  

Crusader Ice, visst är han fin?
    
Stallet gapar tomt… Nä, det gör det kanske inte riktigt, men det är ganska tomt. För Steffi, Mikaela, Julia och Nora med nio hästar – och vår norska elev Anna med två hästar – har lämnat gården för tre veckors tävlingar i Oliva i Spanien.
  
När vi reser med hästarna är det viktigt att planera körning och stopp. Det kan vara bra att tejpa för de vattenkoppar som finns i gästboxarna för att i stället hänga upp hinkar så att man kan se att alla hästar dricker som de ska och mår bra. Vi ger även lite extra Litovet 100% GOPO nypon när våra hästar reser, det innehåller mycket C-vitamin och är en bra boost för resor. Inte bara bra för lederna alltså!
  
Nu sitter jag på tåget och är strax framme i Herning i Danmark där jag ska se Peder tävla Christian K och Sparven. Peder är äntligen i gång efter en väldigt lång sjukdomsperiod, först med lunginflammation och sedan spökade hans astma. Men nu har han fått ny medicin och hjälp, vi har även slängt ut alla härliga duntäcken och kuddar för de var inte bra för honom, samt har hänvisat hundarna till undervåningen. Peder är fortfarande lite svag i kroppen så han måste vila mycket.
  
Herning är, som Elmia Scandinavian Horse Show, uppbyggt i mässhallar så jag ska också hit på lite studieresa. Jobbar för fullt med årets Elmia-tävlingar som kommer att bli ännu bättre! Den 25 till 29 oktober är det dags. Sen jobbar jag också med våra hemmatävlingar Grevlunda Grand Prix den 7 till 11 Juni. Ska snart få berätta mer, men åh, det kommer att bli SÅ bra. Nu ropar de Herning! Stänga datorlocket och hej då.
  
/Lisen 
  

Stopp och uppstallning i Nancy.
  

Mumsigt gräs i Montpellier tycker Sienna och Clarence.
  

Winning Moon och Nora Nordström från Finland som hade praktik hos oss förra året och hänger med som extra groom till Spanien.
  

Mikaela fixar middagen. Många krubbor blir det. 
  

Hemmabild på Sparven till höger (som vann i förrgår och kom två i GP:n här i Herning i går) med sin dotter Precious Flip som ska starta sin första tävling nästa vecka, med Isabella Giegold i sadeln.
  

Jag och Stephanie hade en clinic om grundridning på Bollerup. Vi har samarbete med dem och gör några clinics och föredrag om året. 


Läst 192343 ggr Kommentarer Kommentera




Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.