Lisen

Hej!

Det var ett tag sen men här kommer lite blogg igen. 
Vi har haft ett rätt högt tempo här hemma hela hösten. Då är det svårt att ta sig tiden och skriva.

Inför 2018 jag kommer ha lite annat upplägg i bloggen. Ibland kommer jag skriva, men kommer även videoblogga lite. Jag ska skaffa mig en riktigt bra kamera och stativ så får vi se hur det går!

Sponsor till denna blogg är Litovet 100% GOPO nyponpulver, samarbetet med Litovet startade för många år sedan när vi prövade nyponpulvret och fick riktigt bra effekt på flera hästar. Nu har jag lärt mig mer om nyponen och att det finns olika typer av nyponpulver plus att det är gopon i nyponen som är det viktiga.

Man ska glädjas när det går bra. Här vinner Peder på H&M Zaloubet förra veckan. Får pris av Hertiginnan av Cornwall, Camilla Parker Bowles.


I allt man håller på med hästar gäller det att sätta sig in i detaljer tycker jag, man lär sig och det blir roligare att jobba när man vet mer och kan påverka och förändra. Det gäller alla delar, ridning, hovslageri, foder, träning, ja allt som räknas till vårt management.
Att alltid försöka höja och jobba med managementet är det som kommer ge resultat.

Vi på Grevlundagården jobbar mycket med vårt management och har även helt fantastisk personal och har haft länge nu. Det är ett bra gäng som verkligen är en stor del i de framgångar stallet har just nu. I går hade jag och vår stallchef Jenny personliga samtal med nästan alla. Det är bra att gå igenom lite för att utvärdera och blicka framåt. Eftersom jag inte är så mycket i stallet längre har jag och Jenny en daglig avstämning om allt och hon för informationen vidare till de andra.


När jag och Peder började driva stallet för 20 år sedan hade vi inga ekonomiska möjligheter att ha personal som vi har nu, det var elever och praktikanter och någon få avlönad. Det är svårt, jättesvårt, att få detta med stallverksamhet att gå ihop.
Jag skulle vilja råda alla som vill ha ett litet råd att ta sig tid för att tänka efter lite mer 2018. Vi hästfolk jobbar så himla hårt morgon till kväll, och har vi ett ”vanligt jobb” skall det också in där i mellan på något sätt. Det fysiska arbetet tar så mycket tid och man ger sig kanske inte tiden för att sätta sig ner och tänka efter.


Nya snygga kläder till vårt Grevlunda Crew

Jag tror på effektivisering och planering, på mer samarbete och då möjligheter till utveckling och framsteg, om man vill. Att sätta sig ner vid skrivbordet och tänka efter ”hur kan jag förbättra min situation”, ”hur kan jag effektivisera stallet”, ”hur kan jag få bättre kvalité i träningen”, ”är dessa ston bra nog att avla på i år?” och så vidare. Förändring och förbättring är något vi inte alltid är så bra på..
” Så här har jag gjort i alla år och så ska det vara ”, brukar man ju höra. Jag ser uppfödare som jag tänker borde gå ihop och samarbeta, dela på arbetet, personal och inköp.

En bra grej är att göra plus- och minuslistor, titta på minusen och hitta vägar till förbättring. Så lägg dig nu i jul lite på sofflocket med en lussebulle i handen och penna i den andra och kör hårt!


Våra tomtar jobbar flitigt på gården!

Med det vill jag önska er alla en riktigt GOD JUL!  
/Lisen

Ps. Förresten fullt upp verkar också de 20 juniorer som fick en amulett av Peder som en uppmuntran för de prestationer de gjort (länk). 
Hur många tror ni av dessa som har tackat honom med ett kort eller en hälsning? Svar: En! En av dessa 20 har tackat…


Läst 155591 ggr Kommentarer Kommentera




Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.