Lisen

Hej 2018!!

Jag välkomnar dig, det skall bli ett nöje att få nya möjligheter för det får man väl automatiskt när det är nytt år?!

Jag ser fram emot att få jobba med hela vår verksamhet här hemma Grevlunda-teamet och alla hästar. Kul skall det också bli att jobba mer med mina kollegor Louise och Caroline på Get the gallop som går från att vara en liten kärleksbaby till en kaxig snart tvååring som vill mer och mer:-) Häromdagen hade vi våra första ordrar till Hongkong, so just bring it on!!!


Hela teamet är nu snyggt enhetliga i de bästa västarna och jackorna från Kingsland.


Så här kommer ni att känna igen oss som jobbar här i stallet.


När det kommer till tävlingar får ni inte missa Grevlunda Grand Prix 30/5-3/6 hemma hos oss. För Falsterbo Horse Show är jag med i organisationen och kommer med lite input här och var. För Elmia Scandinavian Horse Show - THE MEETING går vi in på vårt tredje år i höst och känns riktigt stadigt och som en efterlängtad mötesplats för alla som håller på och håller på och inte kan sluta med det här.
Att Swedish Select Horse Sales fyller 13 eller om det var 14 år, känns nästan overkligt och här kanske det skall jobbas med lite nya idéer och förändringar, vi får se…och NI får se.
Utöver detta håller jag på med en ny grej som blir officiell till sommaren eller hösten och det är så spännande och kul och jag är hemsk som skriver detta och inte får eller kan säga mer just nu!

Nu till något helt annat – 
Häromdagen satt jag och tittade på när min son Hjalmar hade fotbollsträning, där blir jag ofta blir jag påmind om att idrotter kan vara så olika men samtidigt så lika i mycket. Det finns SÅ mycket att lära sig av andra idrotter och andra idrottsutövare som vi ryttare kan ta lärdom av. På min mans nattduks bord ligger det biografier av andra idrottare i andra sporter och ofta berättar han om saker som han läser och inspireras av. 


Man kan lära sig mycket av andra sporter. Här spelar Hjalmar fotboll.

Jag kan känna en avund på fotbollen som har laget, de gör det tillsammans och de är beroende av att hjälpas åt för att vinna. Jag kan också tycka att det är fantastiskt att var man nästan än är i världen och sparkar boll så kan man träffa andra som också vill sparka boll och så sparkar man boll, komunicerar, viftar, dukar i ryggen, skrattar, passar varandra och gläds åt ett mål trots att man kanske inte ens talar samma språk. När Hjalmar började spela fotboll fick jag som förälder ett litet häfte från tränarna, där i stod det lite information om fotboll och punkter och 9 bud ord till föräldrar.

Läs de nio budorden här

Jag tyckte detta var så bra att jag skickade det till lite kompisar, bland annat så vet jag att Jump Club i Enköping har denna, eller en lite omgjord variant av denna, på sin anslagstavla.

På fotbollsträningarna gör de också övningar och upplägg i träningarna som är intressanta. Tex delar de väldigt ofta upp träningen tydligt i olika delar. Samling och samtal om vad de ska göra idag, uppvärmning, teknik träning, match med inslag av de de kanske teknik tränat på och sedan en samling och uppgifter till nästa gång. Många hopp eller dressyr tränare gör ju ungefär detta men det är ändå intressant med en så tydlig uppdelning och på det sättet de just gjorde det.

Den här dagen jag satt med skulle de träna på att kommunicera på plan men varandra. Tränaren ropade och hejade på dem att prata på plan tex ”passa Kalle han är fri” och uppmuntra varandra i ord. I början körde de på som vanligt och jag tycker de är duktiga på detta i vanliga fall men tränaren hejade på och ville att de skulle jobba på ännu mer med beröm till varandra och uppmaningar om möjligheter i spelet. Efteråt frågade jag lite om detta och tränaren berättade att han såg att spelarna vågade mycket mer när de hade sina lagkamrater som hejade på och stöttade i en tuff situation eller möjlighet.
Vad kan vi lära oss av detta?
Vi som ganska sällan rider i lag och inte är samtidigt på banan? Jo jag tror att man på träning, när man har en grupp, kan få positiva utslag och ryttarna kan träna på att berömma varandra och stötta efter en kanske avslutad övning. ”Om jag lyfter dig så lyfter du mig” kommunikation kan nog ge fler peppade ryttare som vågar gå innanför och känna sig bra, eller vad tror ni?

Kommentera och dela gärna med er vad ni lärt er av andra sporter som vi kan överföra till ridsporten. I kommentatorsfältet nedan eller på Hippsons Facebook där den här bloggen ligger som en artikel.

Just det vårt crew hemma har skaffat ett Instagram-konto som heter  @grevlundashowjumping följ detta för lite "behind the scenes" hos oss! Tack till Litovet 100% GOPO som gör den här bloggen möjlig och förser våra hästar med det bästa nyponpulvret på marknaden. 

Mvh Lisen


Läst 137128 ggr Kommentarer Kommentera




Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.