Lisen

Hej!
  
Hela köket är fullt med flugor och i stallköket hänger de klassiska flugfångar-kyrkogårdarna (alltså klisterremsorna) fulla med flugor. Varje år har vi haft flugäggsdödarmedel under vattenkoppar och på andra strategiska flugäggsplatser, men i år missade vi att få ut detta i april/maj. Så nu lever vi med SÅ mycket mer flugor.
Jag har lagt det som en påminnelse i kalendern april 2019, gör det ni också! Inget är så jävligt som att vakna klockan 04.30 av de där retsamma krypen… Nu rustar vi för krig. Sängnät och flug-grill är högst upp på inköpslistan! 
    
I stallet är äntligen vårt nya vattenband i gång. Här ska de äldre tävlingshästarna gå, och de som har haft någon skada och ska sättas i gång. Jenny, vår stallchef, har praktiserat uppe hos Kronhults gård och lär nu hästarna att gå. Det går riktigt bra, än så länge! Det känns jättebra att ha tillgång till detta, som en del av den allsidiga träning vi försöker göra med våra hästar. 
 
  
Vi har lånat en lite mindre ponny till Bill, Flying Bingo! Ni som följer mig på Instagram har redan sett lite ridbilder på Bill och Bingo. Danny, vårt gotlandsruss, är också snäll – men lite för stor än så länge för Bill. Så vi har lånat ut honom så länge!
  
De stora barnen är på olika läger och Bill är inkvarterad hos farmor och farfar från i dag, så just nu sitter jag på planet på väg med Peder till tävlingar i Belgien. Både Peder och Steffi skall tävla där och jag ska dessutom låsa in mig på hotellrummet och jobba med datorn, olika grejer.
Nya mejl och svara på mejl, var det i går jag räknade hur många jag skickade och det blev 86 stycken? Så business och pleasure kombinerat, så som det brukar bli för mig.
   
Nu vill jag också passa på att tacka för mig som bloggare här på Hippson! Det har varit jättekul att dela med mig av vår vardag här tillsammans med Litovet, vår leverantör av högkvalitativt nyponpulver till hästarna. Som också har gjort det möjligt för mig att ta mig tiden att blogga här. Lite sorgligt är det allt att nu avsluta, hej då! 
  
/Lisen Bratt Fredricson
Grevlunda.com
   
Bill rider:

Bill i stallet:


Läst 364916 ggr Kommentarer Kommentera

Hej!
  
Ni som är avelsnördar, eller bara intresserade, tycker kanske det är kul att läsa om vårt avelsamarbete med Bollerup Lantbruksinstitut. Det är Bollerup som är uppfödare och det är där fölen föds, växer upp och hanteras av personal och elever till och med treårstestet.
Jag tycker att det är helt fantastiskt att eleverna får vara med i processen och har man tur föds det föl just när man har nattvak!
 
I år prövade man också på att göra en embryotransfer på plats med vår fina fyraåring Main Balouba – och det lyckades!
 
På Bollerup betäcks stona som står där, de andra ston som vi har gjort embryotransfer på har vi betäckt på Björkhaga Stuteri hos Carina Caster. Vi har fin hjälp av Marina Björkman (uppfödare till x antal fina hästar, bland annat Main Road som vi köpte som föl och som nu tävlas framgångsrikt av Shane Sweetnam). 
Marina hjälper oss med skytteltrafiken Grevlunda – Björkhaga och till Danmark och Højelse djurklinik för själva urspolningen och insemineringen till mottagarstona. Marina har också kunskapen med allt detta som vi inte direkt kan.   
  
Astrid Ohlins lovade sjuåring Sienna SN (Bravour – Canto) kommer förhoppningsvis att få ett föl nästa år med Gamelus R. Mottagarstoet är dräktigt! (Bild nedan.)

Flips Little Sparrow ”Sparven” (e. Cardento) har två mottagarston som är dräktiga med Crusader Ice. Så går allt som det ska blir det helsyskon nästa år. (Bild nedan) 



  
Sparvens dotter Precoius Flip, sju år (e. Cabachon), har ett mottagarsto dräktigt med Cornet Obolensky. Hon har redan en fin treårig dotter efter samma hingst, som fick hoppdiplom nu på treårstestet. (Bild nedan.)


Dottern själv, Flip n Fly (e. Cornet Obolensky), hennes mottagarsto är dräktigt med Big Star. Vi brukar normalt sett alltid betäcka de bra treåringarna, men denna är vi lite extra rädda om. Därav ET. (bild nedan)


  
Fyraåriga Main Balouba (Baloubet de Rouet – Cardento) mottagarsto är också dräktigt, denna gång blev det Big Star som är pappa. Hon ska nu insemineras en gång till med samma hingst. När hon är klar med detta blir det sommarlov och sen tillbaka in i träning. (Bild nedan)


  
På Bollerup är Donja (e. Cardento) dräktig med Kannan Jr. Kannan Jr (e. Cornet Obolensky – Quick Star) var segerhingst i år i KWPN. Hans mormor är helsyster till Kannan, därav namnet. Donja har föl e. Crusader Ice vid sidan. 
  
Dollar Girl (e. Balou de Rouet – Cardento) har ett föl e. Conthargos vid sin sida. Dollar Girl är fyra år nu och ska in i träning efter fölavvänjningen. 
  
Red Carpet (e. Canvas Plus) har ett Vivant v d Heffink-föl vid sidan, hon är också fyra år och ska också in i träning efter föl. 
  
Gazelle (e. Casall) är seminerad med Gamelus R
  
Northern Caramell (e. Lord Z – Calypso II) är seminerad med Crusader Ice och har ett föl vid sidan efter Dominator Z. 
  
Carmenzita (e. Canturano) är dräktig med Ducati van Shutterhof (Kashmir van der Schuttershof med Querly Chin-möderne). Föl vid sidan e. Crusader Ice.
  
Cleopatra (e. Callahan VDL) är dräktig med Perigueux.
  
Pacific Blue (e. Plot Blue – Callahan VDL) är seminerad med Crusader Ice.
  
Delphina e. Alcantino, Cortez-stoet som tagit emot embryot från Main Balouba, har ett stoföl e. Clarimo vid sidan. 
  
Main Click e. Click and Cash – Quite Easy har ett hingstföl e. Crusader Ice. 
  
Camomill e. Coriall – Cardento välkomnade i natt fölet e. Crusader Ice.  
  
Bollerup har även några dressyrhästar i avel, men dessa är inte vi inblandade i. I nästa inlägg tänkte jag be Marina skriva lite om hur det går till med ET! 
  
Hälsningar Lisen 


Läst 379187 ggr Kommentarer Kommentera




Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare




Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.