Lisen - Tiden går och Tankar om framtiden
JUN
27

Tiden går och Tankar om framtiden

Hej på er, skulle kanske skrivit tidigare men allt går i ett här just nu i det cirkus livet vi lever. Landade sent på Kastrup i söndags kväll mötte upp Peder som kom från Tyska Spangenberg, när vi kom hem mitt i natten blev det tårt bak eftersom Carsten fyllde 8 år idag! Kan inte fatta att han är så stor!


4 timmars sömn blev det sen upp och sjunga och öppna pakäjtor. Pakäjtor menar Hjalmar 5 år att det heter. Han är den enda i familjen som pratar skånska. Ibland förstår vi inget,,,


Lite stökig ordning här vi går bakåt i tiden. Jag var ju i Rotterdam och tävlade. Här har vi midsommar lunch med sill utan nubbe inför nations hoppningen. The secret swedish weapon som Daniel Zetterman skrev till mig..sen kom laget 2a väldigt nära att vinna. Jag var reserv den här gången och hejade på mina fantastiskt duktiga lagkamrater som alla satte en nolla i andra rundan.


Här hänger alla mina träns..


Bra med klocka,,,ja faktiskt...


Thriller var lite trött på morgonen så Anna fick fläta honom liggande...


Henrik vill nästan alltid fixa till sin utrustning innan han går in på banan. Han justerar nästan alltid något..


Svenska Hejja klacken på nationshoppningen bestod av dressyrens Bosse, Kyra och Tinne bl.a. Så himla bra det gick för dem! Och sen vann Tinne på personbästa och man hörde vart man än gick hur ryttare talade om hennes häst, kallas den Anton? don A. Minnas Isak e Hip Hop verkar också poppis.


Malin får en härlig kram av Alvar efter sin dubbel 0a. fint.


Avslutar med en bild som Stina Qvarström tagit till en interrvju jag gjorde förra veckan. Hennes bilder är fina ni hittar dem HÄR På tävlingarna hoppade Matrix jätte fint, första klassen ville jag lite för mycket och rev på sista linjen då jag skulle vara lite snabb och fick då 8 fel, sen vilodag , därefter 1.55 klass som vi var placerade i med 4 fel i omhoppningen. I gårdagens Grand Prix rev jag sista skit hindret. Han har hoppat helt super och jag har hållit mina plan på banan bra. Jag ändrade upplägget lite inför Rotterdam och det beror på de tävlingar som kommer framöver och min plan på de tävlingarna. Har en väldigt bra ridkänsla just nu och Matrix är ridbar och avspänd i sin hoppning och då kommer sprången i en fin balans. Det otroligt bra att vi rider i Top Leauge nu, utvecklingen som kommer med det går inte att jämföra med när man rider på mindre tävlingar. Steget från 2-3 stjärniga tävlingar till 5 stjärniga tävlingar är ofta stort och innebär en helt annan ridning tycker jag. Vi har under helgen diskuterat mycket om svensk hoppning och hur framtiden kan se ut. Det är viktigt att vi söker utveckling nu. Vad kan vi göra bättre på svenska tävlingar, för svenska kommande unga ryttare osv. Hur ska de få den RÄTTA kunskapen osv. Frågor som ständigt måste vara aktuella och som vi måste jobba med svaren på. Det är himla kul att diskutera hoppning med de som utövar den, kan den och har erfarenhet av vår sport på högsta nivå. Det är många som "tycker" i svensk hopp sports utveckling vilket är bra att folk engagerar sig MEN låt KUNSKAP och ERFARENHET leda oss. Go natt. lisen Skickat från min iPad - Posted using BlogPress from my iPad

Läst 55404 ggr

Fler inlägg

MAR
16

Ridning – finns inget bättre sätt att träna kroppen på

Hej!
 
Min största fiende mot att börja rida är tiden. Flera gånger både den här veckan och förra har jag tagit på mig ridbyxor men har inte hamnat i stallet. Jag tror jag måste lägga in RIDA i kalendern. Men när jag väl är i sadeln är det kul! Kan inte tänka mig ett bättre sätt att träna min kropp på, det är så skönt att få ha lite träningsvärk!

Den här veckan var jag inbjuden att prata om min syn på sporthästar, avel och framtid på ett seminarium om embryotransfer. Jag berättade bland annat lite om de embryotransferhästar vi har hos oss. Flip's Little Sparrow är ju ett ET och hon i sin tur är mamma till Precious Flip via ET. Precious fick däremot själv bära fram sin dotter Flip n Fly som nu är tre år och henne kommer vi försöka göra ET på.
  
Vi har även gjort andra, Duenna (F2) e Robin Z – Koncertz xx tog vi ET på, då hon inte själv kunde bära fölen utan kastade hela tiden. Första avkomman bars fram av en rätt knasig travare och den avkomman blev lite svår, andra avkomman bars fram av ett halvblod och duktig mamma och det blev trevliga Donja som bara har ett öga och därför är avelssto på Bollerup.
  
Även Carma som var tvåa i Grand Prix-hoppningen i Göteborg nu senast har en tvåårig avkomma i Bollerups Believer, som vi löshoppade häromdagen och han hoppade super. Läs mer om Believer i ett tidigare inlägg.


Bollerups Believer.
  
Embryoauktioner växer i världen, snart är det Zangersheide som har en auktion. Och som ni ser är det en syster till Flip's Little Sparrow som är mamma här som man kan ropa in. Vi får nu förfrågningar om att sälja embryos på våra ston i denna linje och vi ser vad som händer framåt!

 

Jag har ridit lite mer, här kommer en liten film där vi lär Nora att rygga!


Läst 20766 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
04

Videoblogg: Dags att börja rida igen

Hej,

Nedan kommer min första videoblogg:

Mvh Lisen


Läst 65131 ggr Kommentarer Kommentera

JAN
23

Nytt år – nya möjligheter och fotbollens lagkänsla

Hej 2018!!

Jag välkomnar dig, det skall bli ett nöje att få nya möjligheter för det får man väl automatiskt när det är nytt år?!

Jag ser fram emot att få jobba med hela vår verksamhet här hemma Grevlunda-teamet och alla hästar. Kul skall det också bli att jobba mer med mina kollegor Louise och Caroline på Get the gallop som går från att vara en liten kärleksbaby till en kaxig snart tvååring som vill mer och mer:-) Häromdagen hade vi våra första ordrar till Hongkong, so just bring it on!!!


Hela teamet är nu snyggt enhetliga i de bästa västarna och jackorna från Kingsland.


Så här kommer ni att känna igen oss som jobbar här i stallet.


När det kommer till tävlingar får ni inte missa Grevlunda Grand Prix 30/5-3/6 hemma hos oss. För Falsterbo Horse Show är jag med i organisationen och kommer med lite input här och var. För Elmia Scandinavian Horse Show - THE MEETING går vi in på vårt tredje år i höst och känns riktigt stadigt och som en efterlängtad mötesplats för alla som håller på och håller på och inte kan sluta med det här.
Att Swedish Select Horse Sales fyller 13 eller om det var 14 år, känns nästan overkligt och här kanske det skall jobbas med lite nya idéer och förändringar, vi får se…och NI får se.
Utöver detta håller jag på med en ny grej som blir officiell till sommaren eller hösten och det är så spännande och kul och jag är hemsk som skriver detta och inte får eller kan säga mer just nu!

Nu till något helt annat – 
Häromdagen satt jag och tittade på när min son Hjalmar hade fotbollsträning, där blir jag ofta blir jag påmind om att idrotter kan vara så olika men samtidigt så lika i mycket. Det finns SÅ mycket att lära sig av andra idrotter och andra idrottsutövare som vi ryttare kan ta lärdom av. På min mans nattduks bord ligger det biografier av andra idrottare i andra sporter och ofta berättar han om saker som han läser och inspireras av. 


Man kan lära sig mycket av andra sporter. Här spelar Hjalmar fotboll.

Jag kan känna en avund på fotbollen som har laget, de gör det tillsammans och de är beroende av att hjälpas åt för att vinna. Jag kan också tycka att det är fantastiskt att var man nästan än är i världen och sparkar boll så kan man träffa andra som också vill sparka boll och så sparkar man boll, komunicerar, viftar, dukar i ryggen, skrattar, passar varandra och gläds åt ett mål trots att man kanske inte ens talar samma språk. När Hjalmar började spela fotboll fick jag som förälder ett litet häfte från tränarna, där i stod det lite information om fotboll och punkter och 9 bud ord till föräldrar.

Läs de nio budorden här

Jag tyckte detta var så bra att jag skickade det till lite kompisar, bland annat så vet jag att Jump Club i Enköping har denna, eller en lite omgjord variant av denna, på sin anslagstavla.

På fotbollsträningarna gör de också övningar och upplägg i träningarna som är intressanta. Tex delar de väldigt ofta upp träningen tydligt i olika delar. Samling och samtal om vad de ska göra idag, uppvärmning, teknik träning, match med inslag av de de kanske teknik tränat på och sedan en samling och uppgifter till nästa gång. Många hopp eller dressyr tränare gör ju ungefär detta men det är ändå intressant med en så tydlig uppdelning och på det sättet de just gjorde det.

Den här dagen jag satt med skulle de träna på att kommunicera på plan men varandra. Tränaren ropade och hejade på dem att prata på plan tex ”passa Kalle han är fri” och uppmuntra varandra i ord. I början körde de på som vanligt och jag tycker de är duktiga på detta i vanliga fall men tränaren hejade på och ville att de skulle jobba på ännu mer med beröm till varandra och uppmaningar om möjligheter i spelet. Efteråt frågade jag lite om detta och tränaren berättade att han såg att spelarna vågade mycket mer när de hade sina lagkamrater som hejade på och stöttade i en tuff situation eller möjlighet.
Vad kan vi lära oss av detta?
Vi som ganska sällan rider i lag och inte är samtidigt på banan? Jo jag tror att man på träning, när man har en grupp, kan få positiva utslag och ryttarna kan träna på att berömma varandra och stötta efter en kanske avslutad övning. ”Om jag lyfter dig så lyfter du mig” kommunikation kan nog ge fler peppade ryttare som vågar gå innanför och känna sig bra, eller vad tror ni?

Kommentera och dela gärna med er vad ni lärt er av andra sporter som vi kan överföra till ridsporten. I kommentatorsfältet nedan eller på Hippsons Facebook där den här bloggen ligger som en artikel.

Just det vårt crew hemma har skaffat ett Instagram-konto som heter  @grevlundashowjumping följ detta för lite "behind the scenes" hos oss! Tack till Litovet 100% GOPO som gör den här bloggen möjlig och förser våra hästar med det bästa nyponpulvret på marknaden. 

Mvh Lisen


Läst 89687 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Lisen »Lisen

Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag Välj
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng
Lisen Bratt Fredricson är en av våra absolut bästa hoppryttare, och dessutom en fantastisk entreprenör och hästföretagare. Tillsammans med maken Peder driver hon Grevlundagården, och Lisen är också drivande inom Swedish Select Horse Sales och Ryttargalan AB.


På Lisens blogg får du följa vardagens späckade schema med daglig träning och ett intensivt tävlingsprogram. Både med landslaget och i internationella sammanhang. 

Följ även LitoVet på:
Facebook.com/LitoVetGOPOnypon
Hippovitae.se

Till bloggen


Lisens senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Back home

Portugal-bloggen

Upp-och-ner, upp-ner.

Kajsa Boström

Hektiska dagar!

Therese

Till Husbloggarna