OS-kollen - Patrik om bilderna: ”Inte i närheten av verkligheten”

OS 2012

Välkommen till Hippsons sajt för London-OS 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


AUG
03

Patrik om bilderna: ”Inte i närheten av verkligheten”


  
Även för Patrik Kittel blev det ett par missar i Grand Prix-programmet som drog ner betyget, men trots det var han nöjd med sin ritt och med lagresultatet. Om bilderna på honom och Scandic, som har väckt proteststorm på internet, säger han:
- Scandic hoppade undan för något när bilden togs och det speglar verkligen inte verkligheten kring hur jag rider min häst.
  
Det såg fint ut även för Patrik Kittel och Scandic när de var sista svenska ekipaget ut på arenan under fredagseftermiddagen. 74,073 procent blev slutresultatet.
- Jag är nöjd med min ritt, Scandic kändes fin men tyvärr fick vi en miss i piaffen. Det är ju hans starka rörelse i vanliga fall, säger Patrik, direkt efter att han suttit av.
De låga poängen för ryggningen var däremot väntade.
- Ryggning är inte Scandics starka sida och den har vi jobbat väldigt mycket med. Sedan blev jag lite sen in i passagen inför piaffen, eftersom Scandic tittade till på kameran i hörnet. Därför hann jag kanske inte satsa tillräckligt för att han skulle hålla piaffen. Men överlag var han jättefin, jag är nöjd.
  
Bilderna - ett slag under bältet
Proteststormen som väckts på internet, sedan en tysk tidning publicerat bilder på Patrik och Scandic när hästen rids i en väldigt låg och djup form med mulen i bringan, kommenterar han så här: 
- Det handlar om några få ögonblick och publiceringen är ett slag under bältet. Jag har ingenting att dölja och det där är inte hur jag rider min häst. Jag red inne på den stora arenan med massor av folk runt omkring, som kunde ha reagerat om något inte stod rätt till. Det var i samband med att Scandic studsade till som bilderna togs, säger han och fortsätter:
- Jag har ingenting att dölja. Jag har inte ridit min häst på ett felaktigt sätt. Jag är ganska hårdhudad när det gäller sådana här saker. Vem som helst kan komma ut på en tävling och se hur jag rider min häst, säger han.
  
Precis med till "Specialen"
Nu sätter Patrik Kittel, Minna Telde och Tinne Vilhelmson Silfvén fullt fokus på Grand Prix Special som rids på tisdag. Sverige slutade på en sjunde plats i dagens klass, vilket innebär att laget precis klarade sig kvar i tävlingen.
– Hade vi inte kommit vidare hade det var ett dåligt resultat. Nu är vi med till "Specialen" och hoppas att vi får chansen att visa världen hur bra vi faktiskt är, säger Bo Jenå, dressyrens förbundskapten.
Alla svenska ryttare har haft ett par dyra misstag i sina första ritter. 
– Minna är mest förlåten för sina missar, eftersom Santana gick riktigt fint fram tills han blev rädd. Men nu måste vi gå för personbästa för att vara med och slåss om medaljerna, säger Bo Jenå.
Både hästar och ryttare ska nu få ta det lite lugnt. Ryttarna åker ut på sightseeing och ska eventuellt se någon annan OS-sport. Hästarna ska träna "lagom" mycket, för att toppa formen till på tisdag. 
– Det gäller att lägga upp träningen på ett bra sätt nu, så att de är i bra skick på tisdag, säger Bo Jenå.

 

Text och foto: Ida Röök


Fina byten fick de till.  Foto: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com

 


Och en riktigt bra längning i traven.  
Foto: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com

 

I piaffen blev det däremot en del missar. 
Foto: Tomas Holcbecher/www.holcbecher.com


Det verkar vara Minna som håller i hejandet från läktarplats. Det är i alla fall hon som ser till att flaggan kommer upp när ritterna avslutats.

 

Scandic fick ett täcke på sig efter ritten, Patriks fru Lyndal Oatley och hästskötaren Marie ser efter honom.

 

Ser man Patrik så är inte Lyndal långt därifrån. Här har hon fått ta hand om sin makes hatt, medan han möter pressen i "mixed zone".

 

Bo Jenå fick även han frågor om bildpubliceringen på Patrik och Scandic. "Jag stöttar Patrik. Han har inte gjort något fel", säger förbundskaptenen.


Läst 30380 ggr


Fler inlägg

SEP
02

Hej då, Ribban!


  
Fälttävlans-EM på Ribersborg i Malmö är över – och vilken vecka det har varit. För svensk del kröntes den på söndagen med lagsilvret, men även de individuella ryttarna har ridit fantastiskt. Vi på Hippson avslutar vår bevakning med några härliga proffsbilder på laget, från gårdagens hoppning. Tack för att ni har följt oss!

  
FOTO: Holcbecher.com/Stefan Lafrentz
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Debutanten Frida Andersén gjorde en grym tävling rakt igenom och slutade nia individuellt. Första hoppnollan på hela året satte hon i EM!
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Niklas Lindbäck, bästa svensk på fjärdeplatsen - en riktigt fighter!
   
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Sara Algotsson Ostholt har verkligen förvaltat sig "Facebookhäst" väl.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
"Gröna" Reality gick fantastiskt bra både i dressyren och terrängen, men i banhoppningen blev det två pinnar ner. En 14:e-placering totalt.
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Ludwig Svennerstål låg på bronsplats inför banhoppningen och var besviken efter sina två rivningar. Men en individuell tiondeplats på EM är inte så illa, Ludde!
  
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
När Shamwari blir lite starkare i hoppningen kommer det här ekipaget att kunna utmana de bästa tyskarna på allvar.
    
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Glada svenskar på podiet.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
Blomsterkvastarna i luften.
 
Malmš - Europameisterschaft Vielseitigkeit
De individuella medaljörerna Michael Jung, Ingrid Klimke och William Fox-Pitt. 


Läst 93753 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

EM-silvret är rykande hett!


Ridsporten är het just nu, rykande het! Efter en helg med många timmars tv-tid på SVT kan man titta på nästan samtliga nyhetssajter och se hyllningar till det svenska silverlaget - och deras insats i Malmö.
Nedan följer några exempel, vad säger ni - visst har ridsporten vuxit sig in lite mer på sportsidorna?
  
  
Sydsvenskan:
Aftonbladet: 
Svenska Dagbladet:Expressen:

Dagens Nyheter:
 
Tidningen Metro:
Läst 97250 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
01

Sandra Gustafssons Top Select avlivadSandra Gustafsson och fina Top Select under den inledande dressyren.
FOTO: Tomas Holcbecher 
  

Tyvärr möts vi av ledsamma nyheter i vår silver-yra efter lagets framgång på eftermiddagen i Malmö.
Sandra Gustafssons fina Top Select gjorde en riktigt fin ritt både i den inledande dressyren och även i gårdagens terräng, men när de kom i mål såg vi Sandra hoppa av sin häst som inte gick rent.
  
I dag har ett ultraljud gjorts på hästen som visade att vänster gaffelband vad av till 90 procent, informerar Stall Lundahagen nu på kvällen via Facebook.
  
Sandra berättade för Hippson efter den inledande dressyren att hästen tidigare haft en skada på ett gaffelband för två år sedan, vilket tog ett år att läka. Ryttaren tog nu ett beslut om att "Selle", som han kallades, inte förtjänade att lida. Han fick i stället somna in.
  

 

Källa


Läst 102322 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste