OS-kollen - ”Så här mycket publik har Wega aldrig sett”

OS 2012

Välkommen till Hippsons sajt för London-OS 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


JUL
29
2012

”Så här mycket publik har Wega aldrig sett”

Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
När Hippson får tag i Sara Algotsson Ostholt - efter den dressyrritt som gav henne en fjärdeplats i OS-fälttävlan inför terrängen - är hon tydligt glad, lättad och uppspelt.
  

- Det känns jättebra, så klart! Wega var lite spänd när hon kom in på banan och tittade uppåt läktarna. Spänningen satt i under travprogrammet, men vi hade inga direkta missar. När vi väl kom in i strukturen gick det riktigt bra, då var hon väldigt fin. Jag är mer än nöjd med henne, det är inte konstigt att hon blir spänd. Det är hennes första OS, så här mycket publik har hon aldrig sett. Och jag undrar om vi någonsin kommer att få uppleva en så stor publik på en fälttävlansdressyr igen!
  
Beskriv dina tankar inför terrängen imorgon.
- Jag ska givetvis försöka rida så fort jag kan, framför allt handlar det om att få till alla kurvor så bra som möjligt, utan att få en gren i huvudet. Det är väldigt mycket träd här...
  
Hur många gånger har du gått banan?
- Tre hittills, men det blir nog tre gånger till. Den här banan får man nästan gå fler gånger än vanligt eftersom det är så många kurvor att memorera, plus att det finns ett par ganska spektakulära hinder att taktika kring. Jag kan ju behöva motionen också, jag har ju bara en häst att rida här (skratt)!
  
I morgon, hur ser din rutin ut inför terrängen?
- Jag brukar vilja gå banan en gång på morgonen så att jag har den färskt i minnet. Sedan försöker jag hinna kika på ett par ryttare innan mig, framför allt på de hinder där jag har något frågetecken - för att se hur dessa rids. Därefter brukar jag dra mig tillbaka någon timme och fokusera på banan innan jag sitter upp.
- Värmer upp gör jag i ungefär 45 minuter. Först med mjukgörande arbete, sedan med lite galopprusher så att vi kommer igång. Därefter hoppar jag ett par hinder, väntar en stund och hoppar sedan ett par hinder till precis innan jag ska in. Det är för att vara igång från start och kunna börja i högt tempo.
  
Och efteråt, vad händer med Wega då?
- Allra först tas självklart skydd och sadel av, därefter blir hästen avsköljd och om det är varmt blir den kyld med isvatten. Sedan får den skritta i en timme efter terrängen så att den kommer ner i puls och blir av med mjölksyran i musklerna. Efter en stunds vila i stallet tas hon ut och leds igen, och så fortsätter det under resten av dagen.
  
Din man Frank Ostholt kom inte med i det tyska OS-laget, är han hästskötare åt dig nu?
- (Skratt) Nej, kanske inte hästskötare, men coach. Han fanns med ända till slutet i den tyska OS-uttagningen, men så tyckte de inte att hans häst passade för en sådan här bana, fast han nog hade bättre resultat. Det blev en liten besvikelse för oss, men nu kan han ju vara här och peppa mig.
  
Men han får inte bo med dig i OS-byn?
- Nej, som tränare bor han i det svenska huset, bland annat med mina föräldrar som är här som hästägare. Så han bor med svärföräldrarna!
  
Text: Anki Yngve
Foto: Tomas Holcbecher

  
FOTNOT: Missa inte bildspelet i toppen av sidan!


Läst 30134 ggr


Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 25089 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 32666 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 56830 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste