OS-kollen - Tinne om Don Auriello: ”Han är otroligt känslig”

OS 2012

Välkommen till Hippsons sajt för London-OS 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


AUG
07
2012

Tinne om Don Auriello: ”Han är otroligt känslig”

Tinne Vilhelmson Silfvén är vidare till kürfinalen på torsdag, och är väldigt nöjd med den känsla hon hade under tisdagens Grand Prix Special.
- Men visst retar jag mig lite på felet i "ettorna", det var ett missförstånd, berättar hon.
  
Don Auriello trodde nämligen att Tinne menade sluta när hon red in på diagonalen i galopp, för att rida byten. 
- Det var en ögonblicksgrej som inte hade med bytena i sig att göra. Jag skulle skynda att rätta och då blev han spänd. Han är otroligt känslig, jädrans!, säger hon precis efter sin ritt. 
Samtidigt är Tinne nöjd och konstaterar att det nästan alltid händer någon grej i ett program. 
- Han var fin i formen och kom in på banan och sa "här kommer jag". 

 
Färskt kürprogram
På torsdag rider Tinne sin nya kür, "Who's Anton?", för tredje gången. Premiären var under världscupfinalen och i Rotterdam vann hon med den.
Liksom Minna hade Tinne valt att ha luva på sin häst i dag, för att dämpa ljudet lite. Samtidigt menar hon att det inte får vara alldeles för tyst på dressyrtävlingar.
- Nä, det är bättre om det är lite liv och rörelse hela tiden än att det är knäpptyst och helt plötsligt kommer ett ljud.
  
Du har ridit många OS vid det här laget. Vad säger du om London?
- Alla spel är olika, det fina här är att det verkligen är ett hästland. Hästarna har det jättebra, publiken är fantastisk och man märker att de har vana vid att arrangera ryttartävlingar.
  
Text: Anki Yngve
  

Tinne och Don Auriello in action. FOTO: Tomas Holcbecher


Läst 22712 ggr


Fler inlägg

AUG
10
2012

Bildspel: Hej då, London!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
I det här bildspelet - med 43 foton - försöker vi sammanfatta de gångna veckornas olympiska spel i Greenwich Park, London. OS har verkligen bjudit på dramatik, tårar och skratt. Tack alla läsare för att ni har varit med oss!
 
Foto: Tomas Holcbecher, Anki Yngve & FEI


Läst 228254 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
10
2012

De vann Dressyrduellen och OS-souvenirerna

Vi fick in 284 svar i Dressyrduellen inför gårdagens kürfinal. Hälften försvann redan på första duellen som var mellan Charlotte Dujardin och Adelinde Cornelissen. Över 80 procent hade Carl Hester som vinnare över Helen Langehanenberg, men med sin fjärdeplats drog Helen det längsta strået. Att sedan dessutom Tinne Vilhelmson Silfvén slog Patrik Kittel gjorde att det enbart var nio stycken som hade alla rätt.
   
Av de nio vinner Sara Hallström från Bålsta och Jessika Ung från Rabbalshede var sin OS-souvenir. Stort grattis till er! Vinsterna kommer på posten under nästa vecka.


Läst 227432 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
09
2012

Bo Jenås dressyranalys: ”Felen kostar”Bo Jenå med sina finalryttare Tinne Vilhelmson Silfvén och Patrik Kittel.
  
Förbundskapten Bo Jenå är ganska nöjd med OS för dressyrens räkning. Tyvärr gjorde utgångsläget efter första dagen, då Santana blev skrämd av kameror och de andra ekipagen fick en del missar, att det var svårt för svenskarna att rida upp sig hur mycket som helst.
- Felen kostar. Ingen av ryttarna har gjort några stora saker, men marginalerna är väldigt små, säger han.
  
Kanske är det den där sista jämnheten som saknas.
- Jag skulle vilja att vi kom in första dagen och red på samma sätt som vi gör den sista. Då skulle det kunna bli riktigt bra, menar Bo. 
Något han inte är så förtjust i är det upplägg som har varit på OS, där dressyrryttarna har haft ett minst tre dagar långt uppehåll mellan de två första klasserna. 
- Det gynnar varken häst eller ryttare tycker jag, båda måste ladda om.
Däremot tycker han att arrangemanget på plats har varit fantastiskt, med bra service och god mat. 
- Nu ska vi träffas och utvärdera framåt. I morgon är första dagen på vägen mot OS i Rio!
  
Mycket händer i sporten
Bo Jenå poängterar att väldigt mycket har hänt på dressyrsidan under de senaste två åren, sedan Totilas stora genombrott. Nya ekipage dyker upp hela tiden och det gäller att hänga med.
Är det aveln eller ridningen som har blivit bättre?
- Jag tror att det är både och. Sedan gynnar det verkligen sporten att det inte är samma ryttare och samma länder som står på prispallen hela tiden, så var det ju ett tag. Det blir tävling på riktigt och mer spännande för alla. 
Tidigare i dag sa Patrik Kittel att man nästan automatiskt får lägre poäng om man startar tidigt i en klass. Vad säger du som domare om det?
- Det går att få bra poäng även om man startar tidigt, men tyvärr är det svårare. Ligger man högt på rankingen och har kämpat sig dit, då dras man i den högre gruppen. Domarna är inte mer än människor, de vill inte råka döma för högt i början så att det blir problem sedan. Jag försvarar dem inte, men det är mänskligt att hålla igen på de alla första ryttarna i ett sådant här startfält.
  
Text: Anki Yngve


Läst 230070 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste