OS-kollen - Tisdag: Första svenska medaljen till Sara!!!!!

OS 2012

Välkommen till Hippsons sajt för London-OS 2012. Här hittar du resultat, bakom kulisserna, bildspel och mycket mer.


JUL
31

Tisdag: Första svenska medaljen till Sara!!!!!


Tårar på podiet. FOTO: Tomas Holcbecher 

GULD: Michael Jung, Sam, Tyskland

SILVER: Sara Algotsson Ostholt, Wega, Sverige (första svenska medaljen i grenen sedan 1972)
BRONS: Sandra Auffarth, Opgun Louvu, Tyskland
  
Niklas Lindbäck - 18:e
Ludwig Svennerstål - 20:e
Malin Petersen - 30:e
Linda Algotsson - 36:a
Fullständig resultatlista, OS i fälttävlan

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 
  

Sveriges första medaljörer i London - Sara och Wega.
FOTO: Tomas Holcbecher  


Tisdag klockan 16.25: Sara Algotsson Ostholt och Wega flög över hindren i den individuella finalen - och in i det sista hade hon guldmedaljen i sikte. Men bommen på det sista hindret föll – och Sara slutar nu på en andra plats. Vilken fantastisk insats hon har gjort! 

Tyske Michael Jung på Sam tog hem guldet och tyske Sandra Auffarth på Opgun Louvo fick brons.
 
Bilder och intervjuer kommer - håll ut!
  
Se SVT:s intervju med Sara - som gjordes inför den individuella finalen

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 


Ludwig på en trött Shamwari, som har kämpat väldigt väl.
FOTO: Tomas Holcbecher

Tisdag klockan 16.05: 21-årige Ludwig Svennerstål och Shamwari har nu också gjort sin sista uppvisning på banan. Det såg tungridet ut för Ludwig och han fick inte fram tillräckligt med tryck i Shamwari, sammanlagt blev det 20 fel på hinder under rundan. Ekipagets slutgiltiga resultat efter tre grenar är 72,10 straff.

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

Tisdag klockan 15.51:  Niklas Lindbäck och Mister Pooh har just gjort sin sista insats under det här OS:et. Det flöt på mycket bättre än i första rundan, men trots det blev det två nedslag och tre tidsfel för ekipaget. Niklas slutgiltiga resultat efter tre grenar är 68,0 straff.
Se Niklas finalrunda här

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 

 

Tisdag klockan 15.31: Då var den avgörande klassen i gång. Niklas Lindbäck startar som nummer nio. 

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ 


FÖRHANDSINFORMATION

Klockan 15:30 drar den individuella finalen i OS-fälttävlan i gång, den går över en bana med 1,30-hinder. Inför finalen ligger Sara Algotsson Ostholt på Wega i ledning, men marginalerna är väldigt små. Ludwig Svennerstål på Shamwari ligger elva och Niklas Lindbäck på Mister Pooh är 20:e.
  
Finalbanan består av nio hinder och elva språng. Det är som högst 1,30 meter som gäller och maxtiden är 58 sekunder.

  
Startlista och onlineresultat
  
Se SVT1:s direktsändning här
  
Ställning inför finalhoppningen


Läst 27698 ggr


Fler inlägg

DEC
01

Stjärnornas hoppning: Rickard Olsson vann igen!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

Årets upplaga av Stjärnornas hoppning kändes faktiskt riktigt kontrollerad och välavvägd, bortsett från några pulshöjare. Till exempel när Ola Selmén bestämde sig för att den där buggtävlingen han vann på gymnasiet inte skulle vara den enda tävling han vunnit i sitt liv.
- Jag gav full macka för att jag skulle vinna, men i nästa sekund kändes det som att jag bankade på hos Sankte Per, förklarade Ola på presskonferensen efter klassen.

  
Även om Ola kände att han såg döden i vitögat för en sekund så är det ändå imponerande vilka stjärnor vi har, vilket mod och framför allt - vilken balans de besitter!
Visst, Sara Varga var också så rädd att hon nästan började gråta innan klassen startade och Magdalena Graaf utbrast "Jag tror jag kissade på mig nu" direkt efter sin ritt, men alla genomförde sina ritter och uppnådde målet.
De hade pubilkens fulla stöd och hela arenan hejade på när musiken dånade ut ur högtalarna under ritterna.
  
Han kom, han sågs och han segrade, så skulle man kunna beskriva Rickard Olssons runda tillsammans med den otroligt rutinerade valacken Clinton.
- Det är ju läskigt att gå ut först, vi har umgåtts här hela dagen och har gjort varandra nervösa. Och så ska man starta först, berättar en lättad Rickard på presskonferensen.
Men han kommer i alla fall ihåg något från sin ritt inne på banan - det gör nämligen inte Zara Larsson som kom på andra plats med D-ponnyn Rasmus.
- Jag kommer inte ihåg någonting, man bara åkte med och sen var det slut, konstaterade hon.
  
Den mest förvånade av dem alla är vinnaren av stilhoppningen, Nicke Borg.
- Jag har trott att folk driver med mig när de har sagt att jag har talang, erkänner han.
Sissela Benn var frustrerad på presskonferensen, hon ville att hela tävlingen skulle gå en vända till.
- Jag tyckte att det gick bra, men det är störigt att jag inte vann. Kan inte alla sitta kvar på sina platser så att jag får rida igen?, undrade hon.
Nästan alla stjärnor räcker upp handen när Hippson frågar om de kommer fortsätta rida efter detta. De konstaterar att man lätt blir hästbiten, då finns det ingen väg tillbaka.
  
Vinnarhästen Clinton kommer nu att få njuta av sin pension hemma på Fornboda Gård utanför Stockholm. Han har ställt upp för Rickard under två år, även om han inte går i högre gångart än trav hemma på träningen.
- Han gillar inte att träna med mig, det är onödigt för på tävling är det mycket roligare. Då galopperar han, säger en nöjd Rickard, som lovar att åka och hälsa på Clinton vid jul med morötter - precis som han gjorde förra året. 

Missa inte bildspelet högst upp i inlägget!

Text & foto: Annelie Lundkvist 


Läst 79986 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Söndag: Tomas vann VC-körningen


Skärmdump från SVT.

  

Åh, vad roligt, det blev två svenska världscupsegrar när Globen tackades av! Tomas Eriksson vann fyrspannskörningen med slutresultatet 237,56 - vilket ger honom tio världscuppoäng.

  

Här ser du ett långt inslag från SVT om vinsten:

Här intervjuar SVT Tomas om tävlingen:Läst 79991 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
01

Bildspel: Peders vinster är ingen slump


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  
Helgens mest framgångsrika svenska ryttare är utan tvekan Peder Fredricson, som ni säkert har hört i rapporteringarna härifrån Ericsson Globe. Men vad ingen hör och väldigt få ser är hur Peder fokuserar innan sin tävlingsstart.
  
Det är en av fördelarna med att jag får vara bakom kulisserna på de stora tävlingarna, jag kan se och lära. Visste ni att Peder är en av de ryttare som tillbringar längst tid inne på banan vid bangången? Han stegar upp avstånd, skriver ner antal galoppsprång på sin lapp och går banan en vända till.

  
För ett år sedan frågade jag Lisen Bratt Fredricson om vad det är för lapp Peder har i fickan. Hon förklarade att han skriver anteckningar om avstånd och eventuella vägar för omhoppningen. Jag trodde då att lappen var en engångsföreteelse, men i helgen ser jag samma mönster.

  
Lisen gav mig en gång i tiden rådet att komma väl förberedd, då blir nervositeten mindre och fokuseringen lättare. Peder har i helgen motiverat mig till att bli ännu mer förberedd inför tävlingsstarten, jag hoppas att jag via detta inlägg kan motivera er till samma sak.

 

Ta er tid att stanna till, memorera banan med stängda ögon, se er själva rida bra och felfritt.

  
Missa inte bildspelet med Peder innan tävlingsstarten!

Här kan du läsa om Peders framgångar inne på banan.
 
Text & foto: Annelie Lundkvist


Läst 81983 ggr Kommentarer Kommentera
taggar


liknande webbartiklarHippsons senaste