Pether Markne


John Whitaker och Argento. FOTO: Tomas Holcbecher
  
Jag har som vana att studera stammen på hopphästar av världsklass. Av ren nördig nyfikenhet letade jag mig in på Horsetelex och skrev Argento. John Whitaker avgudar jag sedan tonåren, då vi runt Lucia satt och lyssnade på Anders Gernandts röst när han refererade från Olympia i London. Jag minns framför allt Johns låga händer och hans förmåga att få hästarna att studsa upp från marken.
   
Att Argento är efter Arko III vet ju alla. De flesta vet säkert också att morfar är den relativt okända Jasper(Little One)-sonen Gasper. Men det som kom härnäst fick armhåret att resa sig och jag fick nypa mig i skinnet för att kontrollera att jag inte drömde. Mormorsfar är ingen mindre än skimmelfullblodshingsten San Michele xx.
  
Mormor till Argento var SWB-stoet Perdi, född 1969 e. San Michele xx u. Rosita e. Varolio – Arianus – Magnétique xx – Index – Goldring. Ägare Britt Hultman. Ni som har lite hum om svensk halvblodsavel har listat ut att hon är fallen ur stofamilj F4 Gakenda. Är inte detta helt oväntat?
  
Jag behöver er hjälp! Hur gick det till? Hur hamnade Perdi i England? Vem avlade på henne där? Har hon fler avkommor? Som Karl-Henrik Heimdahl utryckte saken:
Freak of nature.
  
/Jens
  


Läst 73551 ggr Kommentarer Kommentera

Hej,
  
Jag tänkte att det kunde passa med en liten bildblogg från förra helgens tävling i Vestfold. Så här ser vardagen ut backstage!


  
Uncanto di Villagana på banan.
Foto: 
Ada Vrolijk


På promenad med alltid glada Uncanto di Villagana.


Queen Elisabeth tar en powernap.


Queen Elisabeth imiterar en mulåsna.


Redo för start med Queen Elisabeth!
Cajsa håller väl ordning i stallet.


Min dotter – ny chaufför i Team Jens Fredricson?

/Jens


Läst 64320 ggr Kommentarer Kommentera

I bloggen bjuder Pether Markne på erfarenheter och tips från sin långa karriär inom ridsporten, samt på "vardagsnörderi" kring hästar och ridning.

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare
Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.