SIHS-Kollen - Det regnar bilar i Globen!

SIHS 2011

Här hittar du resultat, bilder och mycket mer från Stockholm International Horse Show 2011


NOV
27
2011

Det regnar bilar i Globen!


Jens Fredricson vann meetingpriset - en Volkswagen Tiguan.
  
Stockholm Grand Prix blev riktigt nervkittlande, med nyligen influgna Rolf-Göran Bengtsson (kom från GCT i Abu Dhabi i förmiddags) i omhoppning. Men där rev Kiara La Silla två hinder och Rolf-Göran missade placering. Fast vad gör det, som publiken jublade, i deras ögon är han ändå en vinnare.
 

 
Vann gjorde i stället en riktig Globen-veteran, eller veteran över huvud taget kanske man ska säga. Mr Milton - John Whitaker - red som den ponnyryttare han en gång var och hans tid gick helt enkelt inte att slå.
- Casino är en väldigt snabb häst och han vänder som en ponny. Så jag vet när jag kommer till omhoppning att jag har en god chans, berättar John.
 

 
Han är inte helt säker, men tror att dagens Volkswagen Tiguan är hans 88:e bil i ordningen. Ett par av dem har han vunnit i Globen - och även sonen Robert har fått med sig ett par kärror hem härifrån.
- Lägger vi ihop dem kan vi nog starta garage, säger John.
Apropå sonen Robert så slog ju han världsrekord i barbackahöjdhoppning här om dagen.
- Det var roligt att se. Och jag är glad över att det var han och inte jag som hoppade...
 

 
Direkt efter Stockholm Grand Prix delades det ut ännu en bil, till meetingets bästa ryttare. Och den gick till stallmästaren på Strömsholm, Jens Fredricson, som var tvåa i GP-klassen och som har tagit många fina placeringar under helgen.
- Lunatic har hoppat väldigt bra här. Man brukar säga att tvåan är den första förloraren, men jag känner mig inte som någon förlorare i dag, intygar han.
Det är Jens första bilvinst i karriären.
- Men jag vann faktiskt GP:n här för 15 år sedan, på Rastell.
 

 
Malin Baryard Johnsson blev fyra i GP:n efter trean Nina Fagerström. På presskonferensen efter klasen fick hon frågan om pensionerade Tamina är deprimerad nu när hon inte får hänga med till Globen.
- Jag tror inte att hon är deprimerad men jag är det, Tamina är verkligen oersättlig som speedhäst. Vi har å andra sidan inte berättat för henne att det är Stockholm Horse Show den här veckan...
 
Fullständigt resultat, Stockholm Grand Prix
 

Havrepappa har hört att SJ har problem med tågen i stormen. Så han funderar på att låna en av vinnarbilarna för att ta sig hem till västkusten...


Läst 32799 ggr

Fler inlägg

DEC
02
2012

Webb-TV: Tinnes rekordkür
Tinne Vilhelmson Siflvén och Don Auriello slog svenskt rekord när de vann världscupküren under Stockholm International Horse Show. Hela 84,7 procent blev det - och givetvis en klar vinst. Se hela rekordküren från SVT Play. 


Läst 84869 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Fartfylld hoppning med stjärnorna - Rickard Olsson vann


Rickard Olsson vann hoppningen.

 

När det vankas Stjärnornas hoppning i Globen kan vad som helst hända. Eller vad sägs om två avåkningar på samma runda och en skäggig man klädd i damkläder, i damsadel?

   

Stockholm International Horse Show avslutades som vanligt med att stjärnorna intog arenan. Alla på sitt eget speciella sätt.
- Min ridlärare sa till mig i fredags att efter Globen kan du lära dig rida, och jag tänker verkligen fortsätta med det här, säger vinnaren Rickard Olsson under presskonferensen efter klassen.

Sångerskan Sara Varga tog hem årets stilhoppning.
- Men jag vet inte om det var för att jag red snyggast eller för att jag var roligast, säger hon.

 

Hästbiten – på ett sportsligt sätt

De två var tillsammans med komikern Mårten Andersson, Sofia Wistam och dansaren Tobias Karlsson debutanter i Stjärnornas hoppning i Globen. Och de genomförde sina rundor på varierande sätt.
Mårten travade runt, med tanke på att han bara ridit i ungefär tre veckors tid var det verkligen en riktigt snygg ritt.
- Jag har blivit som man brukar säga hästbiten. Jag kommer absolut fortsätta rida, säger han.

Sofia Wistam fick närkontakt med underlaget på banan - två gånger.
- Men jag mår bra, det känns inte någonstans i kroppen just nu. Mest av allt är jag förbannad och jag tänkte innan att visst är jag bättre än Richard Olsson i alla fall...

 

Dansartempo

Tobias Karlsson bländade Globen-publiken med ett riktigt dansarleende på läpparna genom hela ritten. Men stildomarna, Sylve Söderstrand och Malin Baryard Johnsson, tyckte nog att det gick i snabbaste laget.
- Man kanske skulle ha valt en lite lugnare låt för Tobias att rida till, funderade Malin efter hans ritt.

Rutinerade Mia Coldheart fick också till en prydlig ritt, men den här gången fick hon se sig besegrad när det gällde stilbedömningen.

Musse Hasselvall och Caroline af Ugglas bjöd i vanlig ordning på extra mycket show. Musse med helskägg, iklädd klänning, ridande i damsadel.
- När min ridlärare säger något, då gör jag som hon säger. Hon sa damsadel och så fick det bli.
Caroline af Ugglas kommer med en utmaning inför nästa år.
- Vi utmanar den där, vad heter han nu? Lars-Göran, i höjdhoppning - i damsadel, jag hoppas att fler upptäcker hur kul det är att rida i damsadel, säger hon.

 

Sara Varga tog hem stilhoppningen.
   

Rickard hade en härlig stil.
  

Mårten Andersson travade runt, fick ett stopp på det här hindret, men hästen Presley promenerade över.
   

Caroline af Ugglas red fel väg, ett par gånger.

 

Skäggiga damen, alias Musse Hasselvall, i damsadel.

 

Sofia Wistam hade en liiiiiite för stor hjälm på sig.
   

Inte så konstigt att man ramlar av om man inte ser vart man ska.
   

Tobias Karlsson bjöd på ridning med dansleendet på.

    

Rickard Olsson ser riktigt van ut vid att vinna blågul rosett.


Läst 89125 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
02
2012

Sista bilen till Peder


 

Det blev svenskarnas kamp även i Agria Nordic Tour. Till slut var Peder Fredricson ensam om att vara felfri i båda omgångarna - och därmed tog han hem den sista bilen. 


- Jag är väldigt nöjd med min häst. Jag kunde hålla min plan och rida som jag tänkt hela vägen, säger Peder Fredricson om H&M Sibon.

Det var irländska Jessica Kürten, holländaren Jur Vrieling, britten Scott Brash samt Peder Fredricson och Henrik von Eckermann som kvalat till finalen i Agria Nordic Tour, där högsta vinsten var en bil.

Klassen gick över 1,45-hinder i två omgångar, där den första omgången bestämde startordningen i den andra.
- Alla ryttare var felfria i första rundan så det var inte särskilt svårt byggt. När det står en bil på spel är alla väldigt sugna på att ta hem den, så då är det vinna eller försvinna som gäller, säger Peder.


Planen höll hela vägen

Han gick ut näst sist i den andra rundan och hann därför titta på några av de andra ekipagen innan han gick in för start.
- Då kunde jag också lägga upp en plan som höll hela vägen, säger han.
Henrik von Eckermann red Gut Neuenhofs Bacarole, hästen som han tog hem en bil på i gårdagens tidshoppning. Dessvärre fick han ett nedslag i andra rundan, vilket landade bilnyckeln i händerna på Peder.
- Kul. Det har varit en fantastisk helg med sportsligt bra resultat för svenskarna mot en stark internationell konkurrens, säger Peder.

Närmast väntar tävlingar på Olympia i London för honom. Och bilen får han, förhoppningsvis, behålla.

 

Se fullständigt resultat här.

 

Peder var tvåa i Stockholm Grand Prix tidigare på söndagen, nu fick han äntligen sin blågula rosett – och en bil!
   

"Jag är nöjd med min häst, jag kunde hålla min plan och det höll hela vägen", säger Peder om H&M Sibon.


Läst 85335 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.