SIHS-Kollen - Invigningen i bilder

SIHS 2011

Här hittar du resultat, bilder och mycket mer från Stockholm International Horse Show 2011


NOV
25
2011

Invigningen i bilder

 


Under kvällen hölls den traditionsenliga invigningen av Stockholm International Horse Show. Som vanligt är denna happening inte helt lätt att beskriva i text - så vi gör det i bilder…
 

Vår svenske dressyrstjärna Patrik Kittel var den som officiellt invigde årets hästshow i Globen. Han berättade att han själv satt i publiken under den allra första invigningen av Stockholm International Horse Show. Förra året red han här för första gången och nu fick han äran att invigningstala.
- Kunde mina drömmar bli uppfyllda, att få rida i Globen, så kan era bli det också, sa en märkbart rörd Patrik. 
 

Pegasus kom givetvis ingalopperande även i år. Men vi tror att ryttaren är ny, någon som vet?
 

Mest uppseendeväckande under invigningen var den här eldsprutande hästen. Man kan inte låta bli att undra vad de har behövt spruta i den maskerade kusen - för att den både ska acceptera dräkten, elden vid huvudet och röklukten.
 

Nästan lika tåliga var inslandshästarna med tomtebloss på fötterna.
 

Sedan var det dags för stjärnstafetten, där en stjärna från "Stjärnornas hoppning" och en ryttarstjärna är med i samma lag och rider samma häst. John Whitaker var riktigt nöjd med att få sitta på Mia Coldhearts ponny. Han funderade till och med på att hoppa den under de kommande klasserna i helgen.
 

Musse Hasselvall och Malin Baryard var väldigt segervissa inför sin start.
 

Men så hände det...
 

Här kommer hästen, Musse hoppade två hinder och ramlade därefter av i en kurva. Notera Havrepappa längst till vänster i bild.
 

"Musse är arg, men det är inget mot vad jag är", skämtade Malin.
  

Galet snabb - och därmed bäst i stafetten - var Caroline af Ugglas på sig egen häst Chess.
 

Delade segern med Caroline gjorde Jessica Kürten. Irländskan var djupt imponerad av vilka risker af Ugglas vågade ta inne på banan. Vi som känner till sångerskan sedan tidigare var inte lika förvånade.

 


Läst 14134 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 35306 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 35670 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 37272 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.