SIHS-Kollen - Invigningen i bilder

SIHS 2011

Här hittar du resultat, bilder och mycket mer från Stockholm International Horse Show 2011


NOV
25
2011

Invigningen i bilder

 


Under kvällen hölls den traditionsenliga invigningen av Stockholm International Horse Show. Som vanligt är denna happening inte helt lätt att beskriva i text - så vi gör det i bilder…
 

Vår svenske dressyrstjärna Patrik Kittel var den som officiellt invigde årets hästshow i Globen. Han berättade att han själv satt i publiken under den allra första invigningen av Stockholm International Horse Show. Förra året red han här för första gången och nu fick han äran att invigningstala.
- Kunde mina drömmar bli uppfyllda, att få rida i Globen, så kan era bli det också, sa en märkbart rörd Patrik. 
 

Pegasus kom givetvis ingalopperande även i år. Men vi tror att ryttaren är ny, någon som vet?
 

Mest uppseendeväckande under invigningen var den här eldsprutande hästen. Man kan inte låta bli att undra vad de har behövt spruta i den maskerade kusen - för att den både ska acceptera dräkten, elden vid huvudet och röklukten.
 

Nästan lika tåliga var inslandshästarna med tomtebloss på fötterna.
 

Sedan var det dags för stjärnstafetten, där en stjärna från "Stjärnornas hoppning" och en ryttarstjärna är med i samma lag och rider samma häst. John Whitaker var riktigt nöjd med att få sitta på Mia Coldhearts ponny. Han funderade till och med på att hoppa den under de kommande klasserna i helgen.
 

Musse Hasselvall och Malin Baryard var väldigt segervissa inför sin start.
 

Men så hände det...
 

Här kommer hästen, Musse hoppade två hinder och ramlade därefter av i en kurva. Notera Havrepappa längst till vänster i bild.
 

"Musse är arg, men det är inget mot vad jag är", skämtade Malin.
  

Galet snabb - och därmed bäst i stafetten - var Caroline af Ugglas på sig egen häst Chess.
 

Delade segern med Caroline gjorde Jessica Kürten. Irländskan var djupt imponerad av vilka risker af Ugglas vågade ta inne på banan. Vi som känner till sångerskan sedan tidigare var inte lika förvånade.

 


Läst 14498 ggr

Fler inlägg

JUL
16
2013

Bildspel: Höjdpunkter från hästfesten i Falsterbo


Klicka på en bild för att starta bildspelet.I söndags avlutades Falsterbo Horse Show och med svenska ögon sett gjordes det på bästa möjliga sätt - Jens Fredricson vann Falsterbo Grand Prix. I vanlig ordning var så klart hela veckan full av höjdpunkter. Nu avslutar vi årets bevakning med att blicka tillbaka i ett blidspel.
 
Foto: Ida Röök 


Läst 119679 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14
2013

Webb-tv: Intervju med groomen My Almqvist


Hippsons husbloggare My Almqvist är hästskötare hos Jens Fredricson och har arbetat i tre år med Lunatic. Här intervjuas hon av Falsterbo Horse Show efter dagens Grand Prix-vinst - och hon är så klart väldigt glad.
  
 


Läst 125013 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
14
2013

Jens och ”Luna” hade segern på känn


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

  

–  Jag hade det på känn. Jag har mått så bra och varit så stark mentalt, allt har stämt till 100 procent. 

Så säger Jens Fredricson om vinsten i Falsterbo Grand Prix. Nyckeln till framgången ligger i bra planering – och en otroligt stark känsla att segern var på gång.

   

Jens Fredricson var som enda svensk med till den andra omgången i Longines Falsterbo Grand Prix. Lunatic hoppade helt fantastiskt i den första rundan, där banan bjöd på en hel del klurigheter. Inte minst var det den sista distansen som ställde till det för en mängd ryttare. Många var felfria fram till den allra sista, gigantiska oxern – Angelica Augustsson och Livello till exempel.

 

Jens Fredricson fick en skämtsam smocka av tvåan Marcus Ehning när de stod på podiet under prisutdelningen, i dag var inte den legendariske tysken oslagbar.

– Efter Marcus omhoppning sa alla att ”det där går inte att slå”. Men det gjorde det, vilken fantastisk avslutning, säger förbundskapten Sylve Söderstrand, märkbart nöjd med hur Falsterbo-veckan slutade.

 

Lunatic var perfekt

Jens själv säger att känslan var 100 procent rätt.

– Det smittar av sig på Lunatic. Han känner mig utan och innan den hästen. Det finns ingen som honom, han passar mig som handen i handsken. Lunatic har ett ben här och ett ben där när han hoppar, men han vet vad som krävs för att ta sig över, och så gör han det.

 

I dag stämde hans plan hela vägen fram.

– Jag trimmade med hjälp av Henk Nooren i morse och då var Lunatic bara helt perfekt. Han kändes hur fin som helst.

Jens framhåller att det är just coachningen vid sidan av som gjorde att det gick så bra.

– På en sådan här tävling har jag stöttning av Sylve, Henk och många andra som jag kan bolla tankar och idéer med. Jag valde exempelvis att gå på åtta språng fram till den sista kombinationen i första rundan, det var inte många som löste det så. Hade jag gjort annorlunda hade jag kanske haft nedslag, säger han.

Full fart framåt

I omhoppningen kände han inför näst sista språnget att han var tvungen att gasa ännu mer. Mellan näst sista och sista hindret gav han och Lunatic därför allt.

– Jag hade en stor fördel av att gå ut sist i omhoppningen. Hade Marcus varit sist hade han ridit snabbare. Men jag släppte på helt efter sista hindret, det var bara full fart som gällde. Lunatic är som en liten kanin, han bara landar och sätter fart. Han är inte heller lika lång tid i luften, i och med att han är så snabb i språnget.

 

Landslaget i hoppning har på senare tid tagit hjälp av en mental coach.

– Jag träffade henne i torsdags. Hon kom in i stallet och frågade hur jag mådde. Jag svarade ”bra”. ”Jag ser det, du kommer att vinna”, sade hon då. Hon såg exakt på mig hur stark jag var mentalt, säger Jens. 

Jens Fredricson borde nu vara självskriven i EM-laget. Tillsammans med Sylve skulle saken diskuteras under söndagskvällen.

– Vi ger besked nästa vecka, säger förbundskaptenen.

  

Text och foto: Ida Röök

MISSA INTE BILDSPELET I TOPPEN PÅ SIDAN!


Läst 130575 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.