SIHS-Kollen - Mammaledig Linda Heed vann bilen

SIHS 2011

Här hittar du resultat, bilder och mycket mer från Stockholm International Horse Show 2011


NOV
26
2011

Mammaledig Linda Heed vann bilen


Linda Heed
 på Touch var först ut i lördagskvällens tidshoppning över 1,50-hinder - med en bil i förstapris. Och hon red så fort att ingen av de övriga 16 ryttarna kunde slå henne.
- Min mentala plan var att rida fort men att tänka långsamt. Man vill så gärna vinna en sådan här klass med en bil i förstapris och då kan det lätt bli för crazyfort, berättar Linda.
  

Linda har ett väldigt flyt just nu och bara vinner och vinner. Det förklarar hon med att hennes motivations- och inspirationshink är fylld till bredden. Tack vare dottern som föddes i början på sommaren.
- Redan när jag blev gravid började jag jobba med att strukturera upp min vardag. Så nu kan jag ha fullt fokus på Isabell, jag rider bara ett par timmar om dagen och är i övrigt föräldraledig. Det gör att det är väldigt kul att rida när jag väl gör det, jag kan koncentrera mig på bara ridningen, förklarar Linda.
En annan positiv effekt av att ha blivit mamma är att hon har blivit bättre på att ta motgångar.
- Jag är fortfarande tävlingsmänniska och blir fortfarande arg när det inte går bra. Men då behöver jag bara titta på Isabell, så rinner allt av mig.
Bilen vet Linda ännu inte om hon får behålla. Egentligen blir den hästägarens, men hon ska försöka fjäska lite eftersom hon behöver en ny bil.
- Annars finns det ju en till bil att vinna i helgen, säger hon pillemariskt.
 

På prisutdelningen frågade Jessica Almenäs Linda Heed om hon brukar köra bil lika fort som hon rider. "Det vågar jag inte säga att jag gör för då bli min man arg", svarade ryttaren med ett leende.
 

Tvåa i klassen blev Peder Fredricson (höger) på H&M Arctic Aurora Borealis och trea kom brorsan Jens Fredricson på Lunatic. 
 
Fullständig resultatlista

 


Läst 11642 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 19795 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 16048 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
17
2011

Paparazzi time


När inga Em hoppningar stod på dagens agenda erbjöds det självklart andra saker att sysselsätta sig med för våra svenska OS hjältar. Roffe, Malin & Angelica passade på att rida sina andra hästar i dagens grand prix, med fina resultat även där, medans Henrik valde att styra stegen åt ett helt annat håll. Nämligen mot Madrids största galleria, El Corte Inglés, precis som vi. Med sig hade han en för Hippsons EM-bloggare okänd svensk och det diskuterades vad som skulle köpas till "damen". Vem damen ifråga skulle vara är också okänt för oss, men tveklöst är i alla fall att Henrik måste vara en riktig gentleman. Så den stora frågan är, who´s the lucky lady? ;)

 


Läst 11872 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.