SIHS-Kollen - Toppen, Tinne!

SIHS 2011

Här hittar du resultat, bilder och mycket mer från Stockholm International Horse Show 2011


NOV
26
2011

Toppen, Tinne!


Tinne Vilhelmson Silfvén Globen-debuterade sin Don Auriello med besked. 74,8 procent räckte gott och väl till seger i lördagens Grand Prix-dressyr.
- Jag är så glad i dag. Han blev väldigt rädd för strålkastarna först, men lugnade sig snabbt. Han sa liksom bara "okej då, jag går". Det är en fantastisk häst! menar Tinne.
 

Näst på tur för Don Auriello, eller Anton som han kallas, är semester i Florida. Eller ja, inte helt och hållet semester, några tävlingar ska han gå.
- Men han kommer att tävlas lite mindre där eftersom han har gjort så mycket nu det senaste. De andra hästarna kommer att få jobba lite mer.
 

Klassens stora utropstecken var norskan Siril Helljesen som med 73,1 procent knep andraplatsen. Det här är hennes och Dorinas första säsong i Grand Prix.
- Jag är extremt nöjd med att hon koncentrerade sig så mycket på mig. Och jag är så glad över att sitta här med de här toppryttarna, säger Siril och fullkomligen skiner. 
Någon som inte är förvånad över hennes framgångar är landsmannen Trond Asmyr, tillika det internationella ridsportförbundet FEI:s dressyrchef. 
- Ibland känner jag mig mer som norsk än som FEI-representant och det här är nog ett sådant tillfälle. Men jag är inte förvånad, jag har sett hästen sedan den var fem år och vet att det handlar om en bra häst, om bra ridning och om bra matchning.
 

Tredjeplacerade Patrik Kittel red sin andrahäst Toy Story och var riktigt nöjd trots ett par småmissar.
 

Glad var även landslagskollegan Cecilia Dorselius. Inte bara med åttondeplatsen i klassen utan även för att hon precis utsetts till Årets komet av Dressyrringen. 
- Lennox var briljant i dag, det här var hans första stora arenatävling. Jag är så nöjd med att han höll sig lugn, säger hon.
 
Fullständig resultatlista


Läst 10380 ggr

Fler inlägg

SEP
30
2010

Vilken skit, Favourit!


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Ja, vad ska man säga? Shit happens? Favourit har verkligen gått super här borta i Staterna. Men väl inne på banan fick han under programmet tungan ovanför betten. Han lyckades inte få den rätt igen. Trots det var han verkligen superduktig, men det gick inte i piafferna. 
 
Favourit har inte haft problem med kandarbetten tidigare. Det var verkligen oväntat och vi kan inte hitta någon förklaring till varför han fick upp tungan inne på banan. Det kändes helt overkligt att vara ute ur VM, redan innan det hela ens hade börjat. Det känns botten med tanke på att Favourit gått på över 70 % i Grand Prix hela säsongen. Favourit, Favourit... Vi siktar på revansch i Odense!!
 
I eftermiddag ska jag titta på reining!!! Reiningen har för övrigt ett mycket bättre upplägg på VM. Med en lagklass, där man kan direktkvala till semifinalen. Sedan har de en B-final där de fem bästa kvalar till semifinalen. Precis som på unghäst-VM för dressyrhästar. Även äldre hästar kan ha en dålig dag! Tror att det finns fler dressyrekipage från detta VM som skulle tycka att det var en bra idé med en extra chans till Specialen!


Läst 35306 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
28
2010

Kentucky bakom kulisserna, del två


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Här kommer lite mer bilder från dressyrgänget!


Läst 35670 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
26
2010

Favourit i pressen!Läst 37272 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.