SIHS-2013-kollen - Lördag: Nummer 14 vann Top ten-finalen

SIHS 2013

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2013. Nyheter, resultat, bilder och mycket mer.


NOV
30
2013

Lördag: Nummer 14 vann Top ten-finalen


  
Under lördagskvällen avgjordes en av världens mest prestigefulla hoppklasser i Globen, nämligen Rolex IJRC Top Ten Final. Finalen arrangeras av den internationella hoppryttarklubben och inbjudna är världsrankingens tio bästa ryttare.
  
Men eftersom det kommit ett par återbud har några av ryttarna på reservlistan halkat med denna gång. Och de knep de två högsta placeringarna!
Tyske Daniel Deusser på Evita van de Veldbalie var snabbaste dubbelnollan efter två omgångar och fick stå överst på prispallen. Han är just nu rankad som nummer 14 i världen. Bredvid honom stod tvåan från Frankrike, Patrice Delaveau på Lacrimoso HDC, även han dubbelnolla – och rakad elva för närvarande. Å andra sidan återfanns en världsetta, Ben Maher på Tripple X III, på bronspallen.
– Det hade varit bättre om de där två hade stannat hemma, skämtade han på den efterföljande presskonferensen.
  
Fick sen inbjudan
Segraren Daniel Deusser beskriver sig som ”enormt glad” och berättar att han först för åtta-nio dagar sedan fick sin inbjudan till Globen.
- Men jag visste ju att jag var reserv så jag har haft finalen lite i bakhuvudet. Min häst var därför inte anmäld till någon tävling helgen innan. Jag måste verkligen tacka mitt sto, hon är i fantastisk form just nu!
Han tycker också att Globen är en rolig arena att tävla i:
- Folk sitter så högt upp längs med väggarna, det blir en väldigt speciell atmosfär. Man kommer in och känner ”wow”!
  
Banan får beröm
Alla tre ryttarna på prispallen berömde den svenske banbyggaren Peter Lundström efteråt.
- Det var en fantastisk bana, och det säger jag inte för att jag vann. Den var rättvis och hygglig mot hästarna, men samtidigt hade vi bara två felfria i första rundan, menar Daniel.
Patrice Delaveau fyller i:
- Det var en rolig bana i andra omgången där vi ryttare kunde rida på med lite fart. Då blir det bra underhållning för publiken. 
  
Text & foto: Anki Yngve
  
Fullständigt resultat
 

Glad Daniel på presskonferensen.
  

Hans sto Evita är i ruskigt bra form.
  

Patrice var nära seger.
  

Världsettan Ben Maher, trea i dag.
  


Daniel tittar på kollegorna via tv:n från framhoppningen - efter sin första felfria runda. FOTO: Annelie Lundkvist


Läst 12564 ggr

Fler inlägg

SEP
18
2011

Rolf-Göran har tagit EM-guld!!!!!!!!Rolf-Göran Bengtsson har tagit det första svenska mästerskapsguldet i modern tid. FOTO: Tomas Holvbecher/Holcbecher.com
 
Söndag 18/9 kl. 18.53: Nu gråter jag och skriver samtidigt, fantastiske Rolf-Göran Bengtsson Ninja La Silla har just tag individuellt guld på EM i hästhoppning. Att han är Europas, och världens, bästa ryttare visste vi redan. Men nu får han medaljen som bevisar det.
Rolf-Göran fick bara ett tidsfel medan Nick Skelton, Carsten-Otto Nagel och Gerco Schröder rev. Gåshud - vilken spänning klassen bjöd på!

/Anki
 
Guld: Rolf-Göran Bengtsson, Sverige
Silver: Carsten-Otto Nagel, Tyskland
Brons: Nick Skelton, Storbritannien
 
Henrik von Eckermann slutade på en fantastiskt fin femteplats.
 
Resultatlista, EM i hoppning


Läst 75136 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Rolf-Göran tar medalj


Söndag 18/9 kl. 18.45: Rolf-Göran Bengtsson på Ninja La Silla red ännu en lysande runda och fick bara ett tidsfel. Eftersom Nick Skelton fick en rivning räcker det till medalj - vilken blir det?

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 70591 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Henrik nolla – slog chefen Ludger Beerbaum!


Söndag 18/9 kl. 18.33: Henrik von Eckermann på Coupe de Coeur startade elva av de 20 finalryttarna och gick just nolla igen - vilket ekipage! Henrik har faktiskt slagit sin mentor Ludger Beerbaum, som lånat ut hästen till honom, redan. Det såg extremt mjukt och stadigt ut, vi får se vilken placering det räcker till.

Löpande resultat i klassen
Löpande ställning, individuella EM


Läst 71078 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.