SIHS-2013-kollen - Söndag: Snubblande nära en fullträff

SIHS 2013

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2013. Nyheter, resultat, bilder och mycket mer.


DEC
01
2013

Söndag: Snubblande nära en fullträff


Vid sidan av fina poäng fick Tinne Vilhelmson Silfvén en puss av huvuddomaren Gustaf Svalling.
   

Trots ett par snubblingar i kürprogrammet höll Tinne Vilhelmson Silfvén för favorittrycket, hon vann världscupen i Globen på fina 81,950 procent. På andra- och tredjeplatsen var det ombytta roller mot i går, Edward Gal knep silverplatsen framför sambon Hans Peder Minderhoud.
  
Tinnes Don Auriello snubblade till i den första travökningen, men hittade snabbt balansen.
- Jag var så nöjd i går och han kändes lika fin i dag på framridningen. Så red vi in och han snubblade i första längningen, då kan man bli lite osäker och undra ”är han inte så fin som det känns?”. Men det var han, han kom tillbaka direkt, säger Tinne.
Senare under programmet kom det två snubblingar till, varför kan matte bara spekulera i.
- Hästar som rör sig så här stort kan lätt bli lite rädda för sig själva när en sådan sak händer. Och då är risken större att det sker igen.
Hur som helst, det blev inga stora poängavdrag för snubblingarna och i övrigt gick ”Anton” alldeles lysande. Tinne fick därmed rejsa runt i Globen i vinnarbilen, om den ska behållas eller inte vet hon inte ännu.
- Jag är så lyckligt lottad att jag precis har börjat köra bilen jag vann här förra året. Vi får se…
   
Fortfarande lite spänd
Edward Gal berättar att han hade en bättre känsla med Glock’s Voice i dag jämfört med i går.
- Han var fortfarande lite spänd, men med kür kan man välja linjer som passar hästen på ett annat sätt.
Hans Peter Minderhoud är lika nöjd med Romanov som i går, de båda ritterna i Globen är de bästa han fått till hittills på hingsten.
- Han var verkligen med mig. Tyvärr hade jag två små missar i bytena men det tar jag själv på mig. Jag ville så gärna ha den där bilen så jag gasade på i stället för att samla lite mer…
Hippson frågar Hans Peter vad han tycker om Tinnes Don Auriello.
- Jo, han är okej (skratt). Skämt å sido, han är jättefin. Framför allt är sättet Tinne rider honom på väldigt bra, han är perfekt i ramen och en sann ”happy athlete”.
 
Text & foto: Anki Yngve 

    

Fullständigt resultat
 
 

"Anton" har en fantastiskt luftig trav.
 

Tinne säger hej till publiken.
 

Team Lövsta på framridningen inför Tinnes ritt.
 

På framridningen sker också SVT:s intervjuer, här med Patrik Kittel och hans hustru Lyndal.
 

Hans Peter Minderhoud på Romanov, treor i dag. 

  
Se Tinnes ritt via SVT Play-klippet nedan:
Tinne sammanfattar helgen med att konstatera att det nästan är som en saga:

Även FEI-tv intervjuar Tinne efter vinsten:


Läst 16030 ggr

Fler inlägg

AUG
20
2016

Hylla Peder i Kungsan eller i tv-soffan på söndagFoto: Jenny Abrahamsson
  
Kom och fira Peder Fredricson och de andra svenska OS-medaljörerna i Kungsträdgården i Stockholm i morgon söndag! Hyllningarna startar klockan 17.15, medaljörerna beräknas stå på scenen klockan 18. Kan du inte vara på plats? Lugn, hyllningarna direktsänds av TV3.
  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
Förutom Silver-Peder träffar du även medaljörerna Sarah Sjöström, simning (ett guld, ett silver och ett brons), Marcus Svensson, skytte (silver), Jenny Fransson, brottning (brons), Sofia Mattsson, brottning (brons) och damlandslaget i fotboll.
– Vi är glada och stolta över att OS-truppen har tagit fler medaljer än i London, vilket var vårt mål. Hittills är antalet medaljer tio stycken och vi ser fram emot att få fira framgångarna med supportrarna på hemmaplan, säger Peter Reinebo som är truppchef i ett pressmeddelande.


Läst 37814 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Meredith efter kraschen: ”Fibonacci mår bra”Foto: Tomas Holcbecher

  
I går kraschade Meredith Michaels Beerbaum och Fibonacci rejält i OS-finalens första omgång. Ekipaget landade mitt i en bred oxer och ett tag såg det ut som om den stora skimmeln skulle gå omkull. Meredith lyckades ta sig tillbaka i sadeln och fick styr på både sig och hästen, hon hoppade ett hinder till för att därefter – av omtanke om Fibonacci – utgå på egen begäran.

  
Text: Anna Carlsson-Käck
  
– Jag ville bara känna hur han kändes och att han inte hade skadat sig. Därför hoppade jag inte hela banan. Men han kändes okej och det är jag glad för, säger Meredith Michaels Beerbaum efter ritten.
Hon förklarar kraschen med att hon helt enkelt ville för mycket, och tappade koncentrationen för ett kort ögonblick.
  
På Facebook skriver Meredith:
"Nacho mår bra och det är huvudsaken!!" och ”Jag är glad över att kunna säga att Nacho är fräsch och mår bra efter dagens missöde. Han gnäggade och gjorde lufthopp när vi joggade honom innan jag lämnade Rio. Inte trött alls!
  
Den svenskfödda valacken Fendi (född 2005, e. For Feeling – Corland) är uppfödd av Tina Pettersson Lind. År 2012 köptes han av Lisen Bratt Fredricson som vidareutbildade och tävlade honom. Så småningom tog Stall Fredricsons beridare Stephanie Holmén över det framgångsrika tävlandet. Våren 2014 såldes Fendi till tyska Meredith Michaels Beerbaum och fick då namnet Fibonacci. 

Källa, citat: Horsenetwork


Läst 45559 ggr Kommentarer Kommentera

AUG
20
2016

Extra: Peders långa medaljkväll i bilder


Yran efter Peder Fredricsons OS-silver ville aldrig ta slut, givetvis firades det natten lång i Rio de Janeiro. Men först skulle media får sitt.
    
Text: Jenny Abrahamsson
  
Efter prisutdelning, intervjuer och presskonferens skedde den obligatoriska fotograferingen vid OS-ringarna för Peder. Därefter fick han i ilfart bege sig till den ena tv-studion efter den andra ­– där ytterligare intervjuer och fotograferingar väntade.
  
Middag vid Copacabana
Sent omsider, när allt det mediala arbetet var färdigt, firades silvermedaljen med middag på en restaurang vid Copacabana. Och vi kan utgå från att intervjuer, tv-sändningar och fotograferingar är långt ifrån över för vår silvermedaljör.
Efter hemkomsten fortsätter resan direkt till Stockholm och Kungsträdgården där han kommer att firas offentligt, nämligen söndag klockan 18.30.
  

På podiet med guldmedaljör Nick Skelton och bronsmedaljör Eric Lamaze. Foto: Tomas Holcbecher
  

Svenska publiken i extas. Foto: Tomas Holcbecher
  

All In togs självklart omhand kungligt av Malin Henlöv efter prisutdelningen. Foto: Tomas Holcbecher
  

Obligatorisk fotografering vid OS-ringarna. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Smajl! Foto: Jenny Abrahamsson
  

Den lika obligatoriska ”tummen upp”-bilden. Inte lika cool som en ”dab”… Foto: Jenny Abrahamsson
  

Peders fanclub ”gör en Bolt”. Rolf-Göran Bengtsson, teamkollegan Nicola Philippaerts, hästskötaren Malin Henlöv, förbundskapten Ragnar Bengtsson, Malin Baryard Johnsson och landslagsveterinären Jonas Tornell. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Utanför restaurangen var det många som ville fotografera….
  

… och intervjua Peder.
  

Festgänget! Rolf-Göran Bengtsson, Nanna Nieminen (Henriks hästskötare), Malin Henlöv (Peders hästskötare), Peder Fredricson, Natalie Jansson (Malin Baryard Johnssons hästskötare) och Malin Baryard Johnsson. Foto: Jenny Abrahamsson
  

Vid Copacabana med hustrun Lisen, som också har en viktig del i silvret. Foto: Jenny Abrahamsson


Läst 69850 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.