SIHS-2013-kollen - Möt bloggaktuella "Weine"

SIHS 2013

Här samlar vi allt från Stockholm International Horse Show 2013. Nyheter, resultat, bilder och mycket mer.


NOV
30
2013

Möt bloggaktuella "Weine"


Weine trivs i hetluften här i Globen.
  
  
Han är svår att få tag i, Weihenstephaner, som hemma i stallet kallas för "Weine". Vi kan förstå att han har ett fullbokat schema eftersom han i dag har debuterat i världscupen tillsammans med sin ryttare Mads Hendeliowitz.
Via kontakter och med hjälp av ett kilo morötter får vi dock ut honom ur sin gömma, för att ställa några frågor.
  
Weine berättar via sin hästskötare Frida Näslund att bloggandet började på en tävling i Tyskland och har fortsatt sedan dess. När Sportkollen på Hippson skrev om att Weine bloggar ökade läsarsiffrorna kraftig - vilket gör att han nu försöker blogga oftare och har höjt nivån på bloggen.
  
Vi får veta att Mads ridit Weine i elva år, det vill säga sedan den 15-åriga valacken var fyra. Dagens världscupdebut är det största ekipaget har gjort och resultatet är man i teamet nöjda med.
- Weine är jättesnäll och har en stor personlighet. Den gör att man både älskar honom och ibland bara önskade att man kunde lämna bort honom en stund. Men precis som de andra hästarna här vet han att han är bäst, berättar Frida kärleksfullt om sin skyddsling.
  
Frida har varit Weines skötare i ett år nu, så de känner varandra väldigt bra. Kanske är det därför bloggandet flyter på så väl. Bloggen är fantastiskt tycker vi och många andra läsare, men är det inte så att Weine är lite av en diva?
- Absolut är han det, skrattar Frida.

  

En riktig diva som har debuterat världscupen ska självklart få morötter!
  
Text & foto: Annelie Lundkvist 


Läst 12324 ggr

Fler inlägg

SEP
19
2011

Massor av bilder från EM i Madrid 2011


Klicka på en bild för att starta bildspelet.

 
Vi tror inte att någon riktigt har smält gårdagens fantastiska svenska framgång, det har inte någon av oss i alla fall. Nu är vi hemma i Sverige igen och vilken fantastisk resa det har varit, känns nästan overkligt.. Hände det verkligen? 
 
Ah, det gjorde faktiskt det. Sverige kvalade till OS, Roffe tog EM-guld och Henrik kom femma. Helt otroligt! Så för att vi alla ska komma ihåg har vi trixat ihop ett litet bildspel från finaldagen. Se och njut.
 
Vi tänkte också passa på att tacka för oss och den här helgen, vi tycker i alla fall att det har varit otroligt roligt, hoppas ni har gjort det också. Ta hand om er alla och njut ordentligt, för man förlorar mer än vad man vinner i vår sport och man är inte bättre än sin senaste runda.
 
Adios! 
//Anna, Emma & Lena Salin


Läst 19417 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

Gud stavas RGB & Eckerman är hans profet!


Sverige 1a och 5a i en EM-final, det är heeeelt otroligt! All respekt, hatten av, ursäkta språket, men det där va jävligt bra gjort! 


Läst 20090 ggr Kommentarer Kommentera

SEP
18
2011

It´s the final countdown


Strax innan fyra drar EM-finalen med de 25 bästa ekipagen igång. Dit alla svenska ryttare är kvalade, men Angelica har valt att inte starta, det är trots allt hennes första stora mästerskap som senior och visst har hon gjort det fantaktiskt bra! För de andra tre kommer vi, och alla andra svenskar på platrs göra allt vi kan för att hejja fram våra duktiga ryttare och ni där hemma håller väl alla era tummar till förbannelse? Tänkte väl det ;) Störst chans på medalj av svenskarna har Roffe på en 5e plats, bara ett drygt nedslag från ledningen. Men än är inte tåget utom synhåll för heller Henrik och Malin, även om det mest är en framskjuten placering som hägrar.

Om ungefär 5 timmar är det avgjort, tills dess kommer supportrar och anhöriga från många olilka håll i Europa med små svettpärlor i hårfästet  att frenetiskt fortsätta bita sönder nagelband, nervöst rätta till hårslingor och kragar, desperat försöka sysselsätta fingrarna och rastlöst flytta vikten från det ena benet till det andra för att sedan flytta tillbaka igen. Alla väntar vi på samma sak nu, längtan efter bra sport och ett resultat. Må bäste man eller kvinna vinna! 


Läst 15677 ggr Kommentarer Kommentera


Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.