Saras vardag - Åskoväder
AUG
08
2019

Åskoväder

Hej! När vi åkte hemifrån igår eftermiddag var det redigt åskoväder från Kungsbacka ner till Varberg. Ösregnade så vi körde i 50 på motorvägen. Kom fram till ett soligt Älmhult på kvällen och lastade in alla grejer i stallet och hästarna i boxarna :) Har varit här en gång tidigare och då fick vi stå i "gamla stallet", som bara består av fyra boxar men väldigt mycket plats att ha alla sina grejer på, så jag skrev i anmälan att jag gärna står där igen och det fick vi. Så snällt!!Bill på promenad igår kväll när vi kommit fram :)Brorsorna installerade i stallet :)Skulle ta en panoramabild, gick sådär, haha!Haha!! Ser ut som en älgkamel?

I morse åkte vi bort tidigt och gav dem mat och jag gick en promenad med Bill eftersom han skulle starta första klassen. Åkte sedan till hotellet (IKEA) och åt frukost och sedan tillbaka till tävlingen igen och gick promenad med alla hästarna. Gjorde sedan i ordning Bill som skulle hoppa 110cm, avdelning B.

Han var lite stissig under framridningen och inne på framhoppningen började han visa upp diverse konster. Precis vid staketet stod en reporter från Sveriges Radio Kronoberg P4 och intervjuade tävlingsledaren. Bill såg sin chans att göra radiodebut och började skutta omkring precis vid staketet så att reportern direkt lade märke till honom och började prata om denna pajas, haha! Har lagt upp radioklippet på min instagram, aamaziingsara, så gå in där om ni vill lyssna när de pratade om Bill på framhoppningen, haha!

Inne på banan var han bättre fokuserad och var jätteduktig och hoppade felfritt! Superkul!


Efteråt gick jag ut och skrittade på Ratzia en stund och joggade lite, sedan blev det lunch innan det var dags för 130cm med Marco och Ratzia. Bedömning två faser med totalfel.

Marco var först ut och nu var det debut på tävlingsbanan med hackamore. Spännande! Han var heeeelt sjövild innan vi gick in på framhoppningen. Han har nog aldrig hoppat runt så, vet inte alls vad det tog åt honom. Riktigt psykbryt i alla fall.. Men inne på framhoppningen lugnade han ner sig och det kändes bra. Fortfarande inte helt lätt att svänga, men tror det blir bättre!

Inne på banan kändes han jättebra och hoppade felfritt! Missade en sväng i omhoppningen, men som sagt, lite fler rundor på hackamoret så blir vi nog mer varma i kläderna. Tiden räckte ändå till en tredjeplats vilket var superkul!! :)Marco några sekunder innan han flippade ur totalt.. :P
Fick sedan snabbt byta häst och sitta upp på Ratzia. Precis när vi går in på framhoppningen brakar världens oväder igång och det börjar åska som bara den och det känns som om blixtarna är precis runt oss. Så stort åskoväder att klassen fick pausas och alla hästar och ryttare tog skydd i manegerna under tiden. Helt galet! Men efter en stund lättade det upp och tävlingen kunde fortsätta :) Glad att jag inte hade börjat hoppa fram än, men stackars de ryttarna som precis skulle in på banan och starta. Då gäller det att verkligen lyckas ladda om mentalt!

Ratzia kändes jättefin hon också och var felfri i grunden så i omhoppningen brassade vi på som bara den! Tyvärr föll de två sista hindren, men ibland måste man chansa :)Efter regn kommer solsken och det var en solig prisutdelning när Ratzia hämtade Marcos rosett :)Fick på sig rosetten på grimman i boxen så han vet hur duktig han var :)Vid framhoppningen finns gratis dricka till ryttarna. Uppskattas verkligen!! :)


Spolade av hästarna och gav dem lite hö. Åkte sedan tillbaka lite senare för att gå ut och promenera med dem och ge kvällsmat. Nu är det läggdags för mig också :)


Läst 9766 ggr

Fler inlägg

MAR
28
2020

Inte som planerat

Hej! Efter förra inlägget var det tänkt att hästarna skulle iväg på lite spa och gå på vattenband och att vi i familjen skulle utomlands och fira mammas 60-årsdag och min 30-årsdag, men som ni förstår blev det inställt nu i och med Corona. Så vi har tränat på som vanligt, men Marco och Ratzia fick åka till Vivi på Svensk Hästrehab och gå på vattenbandet ändå en dag. Det var Ratzias första gång och det gick bra! Hon var väldigt tveksam först till att gå på bandet. Hon var inte det minsta stressad eller rädd, bara ytterst tveksam. Till slut gick hon på bandet och allt gick bra. Gick lite tveksamt till en början också, men sedan började hon förstå vad det gick ut på. Var där med henne i lördags igen (en vecka senare) och då var hon med på noterna direkt när bandet gick igång och traskade på bra :)
I onsdags förra veckan var det hoppträning för Amanda och gick åkte dit med Marco och Hedda. Tog hackamoret på Marco och det kändes väldigt bra och han hoppade jättefint. Tycker nog ändå att han hoppar bättre med hackamoret faktiskt. Blir lite stark ibland, men får leva med det. Hedda tyckte det var superkul att få komma ut på hoppträning och hoppade så fint. Hon har inte hoppat sedan tävlingen i Laholm, nästa tävling inplanerad med henne är när utomhussäsongen drar igång om en månad! Skulle tävla i Lidköping om två veckor med Marco och Bill, men precis som allt annat blev det inställt, så får träna vidare och hoppas att det snart (väldigt snart) börjar gå åt rätt håll igen. 2020 som hade en sådan bra start...!Kvällsmys med Bill <3

Förutom hoppträningen förra veckan blev det mest uteritter. Varit ganska kallt, men soligt och härligt väder :) Ratzia travade en del förra veckan och gick även i kuperad terräng. I morse åkte jag till veterinären för återbesök. Hon såg jättefin ut, både vid longering på hårt och mjukt underlag samt när hon ultraljudades. Nu ska vi rida som vanligt i alla gångarter, både markarbete och ute i skogen (ingen hoppning) för att sedan åka på återbesök igen om en månad. Ser det fint ut då också är det nog dags att börja hoppa :) Hoppas!Marco tar en eftermiddagslur :)Filmklipp från hoppträningen hittar ni på min Instagram aamaziingsara :)


Läst 15087 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
08
2020

Kungsbacka Dag 4

Hej! Igår, Kungsbacka Dag 3, stod jag på banan fram till klockan två. Det är det roligaste med att vara funktionär tycker jag, att stå där inne så man får se alla ekipage :) Extra spännande igår när det var ATG-heat också. Jäääklar så fort de red!!

Idag var sista tävlingsdagen och jag hoppade först Bill på morgonen, 120cm. Bedömning A, en bana på 10 hinder och 12 språng. Trekombination och en hel del titthinder, mycket mer än i torsdags och fredags.

Bill var huuur duktig som helst och hoppade felfritt!!! Så glad och så stolt! Är jättenöjd med alla hans rundor under detta meeting, men denna sista var extra bra <3

Duktig Bill, tycker ändå utvecklingen går åt rätt håll? <3

På eftermiddagen var det dags för Marco att hoppa 140cm. Tyckte den här banan kändes mycket bättre än den i fredags (fortfarande stort, men mer andrum) och jag var inte alls lika nervös, men ändå gick det sämre :O Började bra, men på hinder sex, ett räcke, rev han grovt. Sedan var det trekombinationen med räcke ett galoppsprång oxer ett galoppsprång räcke. Väldigt många som hade problem i den och speciellt på uthoppet då det blev väldigt tight. Kom bra in men fick ner bakbommen på oxern. Rev sedan sista räcket också där jag inte fick tillbaka honom i tid, så blev ett sånt där taskigt halvt galoppsprång som sista..

Ja ja, nu har vi hoppat tre svåra banor och fått mer erfarenhet. Får träna vidare och se om vi kan lyckas bättre i 140. Nu blir det ett litet break innan nästa tävling!


Läst 25218 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
06
2020

Kungsbacka Dag 2

Hej! I förmiddags var det dags för Bill att hoppa 120cm igen. Även idag blev det två rivningar, på hinder två och tre, men lika lugn och avspänd som igår, så det var bra! :) Var två kombinationer, varav den ena stod kloss an väggen, vilket kan vara lite lurigt, men tyckte han var jättebra i båda två!

Sedan var det mååånga timmar till Marcos 140cm. Åkte hem, fixade stallet, promenerade Ratzia, åt lunch m.m. innan det var dags att åka tillbaka. Det var bedömning A:0 och 12 hinder och hela 14 språng! Tyckte banan var helt enorm och hindren kom fort. Var jättenervös!

La upp en ordentlig galopp från början, lite väl snabb, men som sagt, tyckte det var stort och hindren kom fort ur sväng, så vågade inte ta i bromsen, haha! Marco var verkligen med framåt och mellan hinder 6 och 7 plockade vi bort ett galoppsprång vilket resulterade i att bakbommen på den oxern åkte i backen och sedan rev vi även ett räcke. Så två ner, men jag är så nöjd med honom!! <3 Måste lära mig att vi inte behöver ha riktigt så högt tempo, utan tro på att vi klarar det ändå.

Är så stor skillnad på 130/135 till 140! Som igår i 135cm var jag inte alls så här nervös och tyckte banan såg bra ut, idag var det hjärtklappning deluxe. "Det är bara ett hål högre", men nää, känns verkligen inte så, haha! Hoppas jag vänjer mig någon gång..


Imorgon inget tävlande för varken Bill eller Marco, jag ska hjälpa till på banan på förmiddagen. På söndag hoppar vi igen :)


Läst 28292 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv


Aktuella samarbeten

Ridsportens Innovationer
Hållbara ryttare
Patrik Kittel Dressage Tour
Uppfödaren i centrum
Foderbloggen
I hästhälsans tjänst

Senaste numret

Läs mer om Hippson Nr 1

SPECIAL: Klimat & Miljö!
– Dags att framtidssäkra ridsporten
– Inspiration: Hållbarhet som lönar sig
– Naturbete har många fördelar
– Vårda hagen för sjöarnas skull
– Hållbar hemmahoppning
– Dressyrträna i mobilen
...och mycket mycket mer

Läs numret i det digitala arkivet