Saras vardag - Clinic och träning för Nina Fox Stark

Hej! I söndags och måndags har hästarna tränat för Nina Fox Stark. Hon kommer var tredje vecka till Lerbergs Equestrian och då kan man båda tömköra och rida för henne. Den här gången hade även Lerberg anordnat en clinic för henne i tömkörning vilket var toppen! Det var många som kom och tittade. Hon hade två hästar på clinicen som hon tömkörde och den ena var Ratzia :) Hon skötte sig fint!

Innan clinicen red mamma ett dressyrpass för henne på Bill. Mamma har inte ridit Bill speciellt många gånger och bara ridit dressyr på honom en gång tidigare. Hon brukar klaga på att han är så stor och att han inte står still när hon ska sitta upp, så hon brukar aldrig vilja rida på honom, men den här gången fick hon för sig att hon skulle göra det. Det gick jättebra och Bill såg verkligen fin ut, så det var roligt att se. Har lagt upp en video på min Instagram (aamaziingsara) om ni vill kika. Mamma sa efteråt att han var riktigt trevlig att rida och att hon kan tänka sig att rida dressyr på honom lite oftare, så det var ett gott betyg :)

Efter clinicen åkte vi hem för att hämta Marco då mamma skulle rida ett dressyrpass även på honom. Jag stannade kvar hemma då Thiago från Golden Teeth kom för att ta en titt i Bills mun. De andra hästarna kollas upp var tionde månad, men Bill har haft en större hake som Thiago har jobbat med för att få ner, så han har blivit kollad lite oftare, men nu är den äntligen borta, så nu kan han också kollas var tionde månad :)
Thiago är jättefin med hästarna <3 De andra sköter sig toppen, men Bill är rätt brötig och jobbig, men han har enormt tålamod och löser det jättebra!

Fick sedan meddelande från mamma att Marco hade kastat av henne på träningen! Eller ja, de hade knappt hunnit börja träna. Han hade varit väldigt spänd och på tårna och när hästen som hade tränat innan skulle gå ut så tänkte mamma att nu kommer han väl äntligen lugna ner sig. Tji fick hon! Då hade han gjort ett bocksprång och sedan vänt på en femöring direkt när hästen innan lämnade manegen, så då flög hon som en vante. Som tur var gick det bra och hon hoppade upp och red hela lektionen. Hon sa att det hade gått bra men att han var väldigt laddad hela tiden.

På måndag morgon var det dags igen. Mamma började med att rida lektion på Ratzia. Det såg jättefint ut! Blivit stor skillnad sedan de började träna för Nina. Roligt att se :) Ratzia gör alla skolor fint och är väldigt arbetsvillig, vill alltid göra rätt.

Sedan var det dags för Marco att bli tömkörd av Nina. Han var lite småbusig, men höll sig för det mesta på mattan och jobbade på fint och avslappnat. Riktigt bra för honom att bli jobbad på töm, så när jag kan gå igen ska jag absolut fortsätta med det. Längtar!

Sist ut var Bill som idag reds av Lovisa. Det gick jättefint även för dem och det var kul att se Bill så avslappnad och tillfreds båda dagarna. Börjar komma ut lite mer med halsen och upp med ryggen. Jättetrevligt!Mamma och Marcobus <3Lovisa och Billieboy <3

Ni anar inte hur mycket jag längtar till jag kan rida igen! Idag har det gått två veckor sedan operationen och det går såååå seeegt! Jag trodde att det skulle kännas mycket bättre vid det här laget, men jag måste fortfarande gå med kryckorna. Igår testade jag att röra mig runt inne med bara en krycka och det gick ändå hyfsat. Hoppas att jag snart kan släppa dem, för då kan jag gå tillbaka till jobbet.

På fredag ska jag träffa fysio igen och då hoppas jag att hon tycker att jag ligger "i fas". Jag gör min sjukgymnastik varje dag och tycker att det blir lättare och lättare att utföra övningarna, så det känns positivt.

Nästa vecka på torsdag ska jag till vårdcentralen och ta bort stygnen och då även ändra inställning på ortosen så att jag får full rörlighet i benet. Nu är den inställd på max 90 grader. Ska bli spännande att se hur det ser ut, men det borde se bra ut. Sköterskan efter operationen sa att det eventuellt kan blöda lite och jag kan behöva lägga om "plåstret" (jätteplåster), men plåstret har suttit fint hela tiden och varit helt och rent så jag har inte behövt byta. Om allt går som det ska så är det en månad kvar med ortosen på benet.
Marco <3

Och det går jättebra för Cooper hos Frida. Väldigt glad att han hamnat där! De tränar uppsittningar både från pall och från backen. Ridningen går jättebra och de har ridit ut själva och nu när det har tinat ska de börja hoppa lite. Så roligt! Har bett henne visa honom på fyraårs om hon tycker att han är redo, så det siktar de på :)


Läst 46466 ggrFler inlägg

MAJ
19
2022

Hej! För drygt två veckor sedan var jag iväg på öppen bana med Cooper på Höglanda Hästgård. Han var superduktig och lugn och hoppade runt felfritt. Hoppade fram på ettan några gånger och testade sedan vattenmattan en gång. Hoppade hela banan och efteråt gjorde vi en lite kortare version. Hur duktig som helst!! :)
Förra helgen åkte vi på öppen bana igen på Alexandra Emanuelssons fina anläggning. Då hade jag även med mig Bill, så då fick Bill stå kvar på transporten medan jag red Cooper, så att han fick träna på det också. Han gnäggade och var lite yvig, men inte alls farligt. Han var jätteduktig även denna gång och hoppade alla titthinder. Han fick även testa trekombination för första gången! Första gången smet han ut på sidan mellan A och B, men sedan gjorde han det jättebra! Så roligt! Hade även flera hinder utan bommar som infångare då han kändes väldigt "hindersugen" :)

Igår hopptränade vi för Amanda och även då var det bana. Skulle hoppa Marco i gruppen efter, så han stod kvar på transporten och förde världens liv. Cooper var lite småstissig till en början när vi red fram, men sedan när vi började hoppa var han fokuserad! Hoppade jätteduktigt runt banan och sedan när det var Marcos tur stod han som ett ljus på transporten.

Marco var otroligt taggad på träningen igår, men hoppade så fint! Idag har han varit hos Svensk Hästrehab och gått på vattenbandet.Marco på hoppträning förra veckan i ÖSREGN.Cooper i skogen i måndags :)På öppen bana för två veckor sedanBill på hoppträning för två veckor sedan

Djupvågsbehandling :)

Mer filmer och bilder som vanligt på Instagram - aamaziingsara


Läst 91483 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! Det har hänt mycket de två senaste veckorna. Började med att tävla på hemmaplan, Kungsbacka Ridklubb, på långfredagen. Hoppade 115cm med Ratzia, 125cm med Bill och 130cm med Marco. Det blev lite stolpe ut med alla hästarna, men de hoppade riktigt fint! Ratzia var felfri i grunden och sedan satsade jag lite väl mycket i omhoppningen så då blev det två rivningar, men annars en bra runda. Hennes första tävling sedan förra sommaren. Både Bill och Marco petade en bom, men kändes väldigt fina! :)

Dagen efter så lät de banan stå kvar så vi medlemmar kunde anmäla oss till öppen bana. Jag åkte dit med Cooper. Vi gjorde ju vår allra första hoppträning några dagar tidigare vilket gick superbra, så tänkte att nu testar vi öppen bana och gör det bara pyttelågt. Han var hur cool som helst och jätteduktig! Hoppade fram på hinder ett tre gånger och sedan hoppade vi en grind en gång. Efter det tog vi oss an hela banan och han hoppade allt positivt på första försöket. Så himla duktig! Avslutade med att bara ta en lite kortare runda och han hoppade lika fint då. Jätteroligt <3


På måndagen kom Nina till Lerbergs Equestrian och höll dressyrträning, så då var jag med på Cooper och Marco. Var tre veckor sedan sist och det var redan stor skillnad på Cooper. Kändes riktigt fin och stadig i traven :) Galoppen är svårare, men det är inte så konstigt. Bara att träna på och stärka. Blir sakta men säkert bättre för varje ridpass! Och Marco gick sin bästa dressyrträning någonsin skulle jag nog vilja säga. Han var lugn från början till slut och kunde vila på steget och komma ut mer med nosen i både trav och galopp. Han blir gärna snabb och kort och krullar ihop sig, men nu fick jag honom precis som jag ville <3På torsdagen åkte jag till Lerberg igen med Bill och Marco på öppen bana inför helgens utomhuspremiär. Båda grabbarna kändes otroligt fina!
På fredagen byggde jag upp studs och en serie som jag hoppade med Ratzia och hon kändes också väldigt fin.I torsdags blev det även en uteritt med Cooper och mamma hängde med på Ratzia. Vi höll igång bra i både trav och galopp och Cooper går gärna först :)I söndags åkte vi till Hermanstorp på årets första utomhustävling. Bill och Ratzia hoppade 120cm och Marco 130cm. Bill hoppade en fin och felfri runda och blev 4:a i klassen! Så himla kul! Ratzia hoppade riktigt bra och var felfri i grunden, men med ett ner i omhoppningen.Marco kändes superbra i sin 130cm och hoppade felfritt och blev 2:a!! Otroligt vilken dag! :)


Efter tävlingen i söndags åkte vi till Stall Phem med Cooper för vårens sista löshoppning. Han gjorde sin bästa löshoppning någonsin och fick jättefina lovord från Tord. Känns som om det finns mycket hopp i honom, blir spännande att se hur han utvecklas :) Film från löshoppningen kan ni se på min Instagram - aamaziingsara
I tisdags åkte vi till Spelmansgården med Cooper för att hoppa för Lennart för första gången. Hoppade tillsammans med en annan grön unghäst, så det var perfekt att bara vara vi två. Han var jätteduktig och lugn, hoppade med gott mod och kändes väldigt positiv. Lyckades även att få till två galoppombyten för hjälpen!! Det var första gången vi provade det. Båda bytena blev från höger till vänster. Försökte även en gång från vänster till höger, men lyckades inte. Detta ska vi träna mer på när vi rider i paddocken/manegen.

Läst 105410 ggr Kommentarer Kommentera

Hej! I fredags åkte vi till Lidköping med Bill och Marco för tävling i två dagar. Bill gick 120cm båda dagarna och Marco 130cm. Det blev verkligen två fantastiska tävlingsdagar och grabbarna presterade på topp!På fredagen var Bill felfri. Otroligt laddad och tyckte det var hur kul som helst! :)
Marco var också felfri på fredagen och slog till med en andraplats! Så himla roligt, han hoppade verkligen jättefint <3


På lördagen överhoppade sig Bill väldigt mycket på framhoppningen. Så svårt när han gör sådana jättehopp, men försökte hoppa fram några varv på raken så han skulle tagga ner lite. Inne på banan blev det som tur var mycket bättre och han hoppade igen en fin, felfri runda och knep även en placering! Så duktig!


Marco hoppade superfint igen i 130cm på lördagen och blev även denna gång 2:a!! <3 Helt otroligt! Minst sagt en lyckad tävlingshelg. Alltid lika roligt att vara i Lidköping och tävla, en av mina absoluta favorittävlingsplatser under inomhussäsongen :)


På söndagen fick grabbarna vila och jag koncentrerade mig på Cooper istället. Red ett bra pass i paddocken, travade över lite bommar och fortsätta att träna på att flytta honom lite i skänkelvikning.I måndags åkte mamma och jag till de riktiga ridspåren med Cooper och Bill. Jag har bara ridit ut hemma på Cooper innan, men det är bara en kort stig i skogen ovanför paddocken så det blir ju ingen "riktig" uteritt. Nu kände jag att vi var mogna för riktiga skogen, så vi lastade och åkte dit. Det gick bra att sitta upp när vi kom fram och sedan traskade vi iväg och Cooper tog täten. Öronen spikrakt fram och marscherade på i en himla fart. Det var bara en gång som Bill fick gå före där det var en stor lerpöl som han inte var så förtjust i. Men när han såg att Bill gick utan problem så vågade han också. Men just pölar tittade han lite snett på under hela turen. Eftersom vi bor i Sverige är det bara att vänja sig ;) Det blev en lagom promenad i både skritt och trav och han var jätteduktig! Träffade på andra hästar under turen och även fotgängare.På tisdagen fick han vila, och igår, då var det äntligen dags för PREMIÄREN. Vår allra första hoppträning! Vi hoppade för Amanda på Lerbergs Equestrian och det var utomhus. Hade absolut ingen aning om hur han skulle vara. Nytt ställe (han har bara varit i manegen på den anläggningen), hinder, en annan häst i paddocken samtidigt osv.

Det gick 100% över förväntan och det var magiskt! Skrittade och travade fram i paddocken och han var väldigt cool. Sedan skulle vi börja hoppa. Sa till Amanda att vi endast hoppat några sockerbitar hemma. Hon är superbra med unghästar och la bommar som infångare på alla hinder. Fick börja att travhoppa en planka och jag kände när jag kom mot den första gången hur han liksom ökade på traven och ville hoppa. Så himla roligt! Hoppade den fint typ tre gånger. Sedan gick vi över till en liten mur och en grind. Fanns ju bara titthinder, så det var bara att köra på direkt. Även dessa hoppade han på första försöket!

Sedan var det dags att hoppa som en liten bana! Han var superduktig och bjöd så fint. Till och med en liten kombination fick vi hoppa. Otroligt roligt att det gick så bra och härlig känsla att han var positiv och tyckte det var kul. Amanda tyckte han såg jättefin ut, så det var kul att höra :)


Idag var Vivi från Svensk Hästrehab här och gav Cooper och Bill välförtjänt djupvågsbehandling. Marco och Ratzia var hos henne i måndags och gick på vattenbandet :)
Fler filmklipp och bilder som vanligt på Instagram - aamaziingsara :)


Läst 115109 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Här hittar du alla våra husbloggare

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Saras senasteArkiv

Ansvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Hippson AB Vallgatan 16, 302 42 Halmstad

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.