Saras vardag - Fantastisk träning!
JUN
15

Fantastisk träning!

Hej! Förra helgen var det tävling med Hedda och Ratzia. Hedda hoppade 110cm igen och var sååå fin, och taggad! Felfria i grunden och ett ner i omhoppningen. Gick lite väl fort där ;)
Hoppade sedan Ratzia i 120cm och 125cm. Hon kändes jättefräsch och hoppade toppen! I 120cm blev det felfritt och en fjärdeplats :) I 125cm ett ner, men som sagt, bra hoppning och känsla!


Tant Hedda, öronen spetsade framåt <3 Foto: Falkenbergs FotoGoa framben!! Foto: Falkenbergs FotoI veckan blev det även hoppträning med Ratzia för Niclas. Fick privatträning, lyxigt! :) Fick börja att travhoppa lite, gjorde sedan en övning som jag hade önskat som vi gjorde inomhus tidigare i år som var grrryyym för Ratzia. Lika bra den här gången och hon hoppade kanon!! (Film på Instagram). Ratzia fick massor av lovord av Niclas och han sa det att hon såg ju inte mycket ut för världen när hon kom in i manegen på hans första träning i vintras men att man ska inte "judge a book by its cover" :)Från träningen i veckan! :)

Sedan var det dags för Bill att hoppträna för Lennart den här veckan, och vilken träning det blev! Alltså det var den bästa träningen med honom någonsin!! Var helt lyrisk efteråt. Han var så fin och duktig, positiv och framåt hela tiden! Hoppade allt på första försöket och inga onödiga megahopp. Hoppade nååågot större på vattenmattan första gången, men den skulle ju kunna bitas, så det är okej ;)
Jossan, som jag tränade med och har tränat med flera gånger förut med Bill, tyckte det var stor skillnad på honom. Så kul att höra!

Jag hoppade med Marco enligt rehabschemat igår. Den här veckan fick vi hoppa 90-100cm! Så kul att känna att det går framåt. Hoppas stenhårt att det fortsätter så. Han tyckte nog det var kul att äntligen få hoppa lite högre. Film på Instagram, som vanligt :) aamaziingsaraFine Marco!Bill i morse, trimmade lite i paddocken :) Känner verkligen att han har mer framåtbjudningen nu i det dagliga arbetet. Så härligt! Innan har jag upplevt honom pigg vid uteritt och hoppning, men rätt seg och lat i markarbetet, men nu känns han mycket mera framåt och som om han tycker det är roligare :)Marco i eftermiddags. Eftersom vi hoppade igår blev det bara skritt idag :)Ratzia :)Skönt när man kan gå in i boxen på dagen och vila lite :)Marco går ofta in och lägger sig i sin box på dagarna och tar en tupplur <3 Himla käckt med utebox i hagen :)


Filmklipp på Snapchat och Instagram - aamaziingsara


Läst 21424 ggr

Fler inlägg

JUL
12

Semester

Hej! Nu är det dags för lite semester för mig. Fredrik och jag åker till Maldiverna idag och blir borta i två veckor. Känns helt fantastiskt roligt att äntligen få åka dit, det har varit ett av mina drömresmål läääänge :D Ska njuta och ladda batterierna, sedan hem och komma igång med tränandet igen!

Under tiden jag är borta så kommer Bill att få vila helt. Det behöver både kropp och knopp hos honom :) Marco ska få åka iväg på spa i en vecka. Vattenträning och solarium. Har aldrig testat vattenband på någon av mina hästar men bara hört jättegott om det från andra. Tror det kommer vara perfekt för honom! När han varit där en vecka kommer mamma hämta hem honom och skritta igång honom så han och jag kan köra på igen när jag kommer hem :)

Hedda och Ratzia kommer mamma hålla igång med uteritter, markarbete och longering med Equiband. Jag longerade Ratzia lite lugnt igår, endast i skritt och trav. Peppar peppar så verkar hon helt som vanligt och fortfarande feberfri. Fredrik och jag skrittade ut en runda i morse, jag på Marco och Fredrik på Ratzia. Skönt för dem att bara komma ut och promenixa.

Tränade med Marco för Niclas i början på veckan. Det var första gången han fick se honom och han verkade tycka att Marco var en trevlig häst :) Sa att han såg väldigt lydig och ridbar ut. Eftersom jag fortfarande tycker att han är under igångsättning så valde jag att inte göra övningarna lika många gånger som de andra, utan pausa ibland. Kändes som att det blev bra avvägt och "lagom" mycket hoppat. Han kändes väldigt fräsch och fin, fortfarande lite väl taggad, men hellre det än otaggad ;)
Ni får jättegärna hänga med på vår resa genom att följa mig på Instagram & Snapchat. Kommer antagligen gå bananas där med bilder och videoklipp! aamaziingsara är användarnamnet!
En av mina favoritbilder på Marco. Förra sommaren när vi kom 2:a i 140cm inne på Åby. Vilken runda vi gjorde, känslan var fantastisk och han hoppade som aldrig förr! Varje språng jag får ta med honom är ren och skär lycka <3


Läst 2825 ggr Kommentarer Kommentera

JUL
08

Anaplasma

Hej! Det har varit en händelserik vecka, minst sagt. På måndagen var Per här och skodde alla hästarna, allt var frid och fröjd. På tisdag morgon däremot var Ratzia ordentligt dålig. Jättehängig och gick och la sig i boxen efter att hon hade fått frukost. Misstänkte kolik eftersom hon tyvärr haft det några gånger och är känslig. Tog tempen på henne och då hade hon drygt 41!!!! grader. Inte konstigt att hon var hängig. Jag ringde till kliniken som bara ligger några minuter bort från oss, men de hade fullt upp och kunde inte ta emot oss, så ringde distriktet som snabbt kom ut. Veterinären misstänkte inte kolik, utan anaplasma. Veterinärbloggen här på Hippson skrev faktiskt ett inlägg om det i våras, in och läs det! Mycket riktigt stämde det att det var anaplasma hon fått, vilket är från fästingar. Ratzia fick antibiotika och såg mycket piggare ut redan samma kväll. Fick antibiotika i fyra dagar och febern var helt borta i torsdags. Prognosen verkar god och de sa att det var bra att hon fick vård direkt och svarade så bra på behandlingen. Har varit feberfri hela helgen och sett ut precis som vanligt, så imorgon kan vi börja sätta igång henne igen om febern fortfarande håller sig borta :)Hemma i stallet när veterinären kom första dagen. Otroligt hängig och dålig. Fick flera lite dropp. Tydligen är det inte alls speciellt vanligt att hästarna reagerar när de blir smittade av fästingen, utan många är precis som vanligt.

På tisdagen och onsdagen var det hoppkurs för Amanda. Markarbete och lydnad på tisdagen och banhoppning på onsdagen. Hade Bill båda dagarna och även Marco på onsdagen. Hans första hoppträning på nästan ett år!!!!!!!!! Har följt rehabschemat till punkt och pricka och peppar peppar så har han känts bra. Förra veckan hoppade vi några språng på 110cm och den här veckan var det dags för första hoppträningen för tränare. Tänkte att det blir perfekt med banhoppningsträning, då det oftast inte blir lika många språng. Hoppade fram på ett räcke och en oxer och sedan hoppade vi banan en gång på runt 100-110cm. Snacka om att han var taggad och glad?! Bockade och sparkade bakut väldigt när vi hoppade fram och sedan under banan var han så överladdad så han visste inte riktigt vart han skulle ta vägen, haha!! Hoppas verkligen han får komma tillbaka nu. Hade varit så underbart.


När vi hade varit och hoppat själva på klubben förra veckan (film på Instagram).

Med Bill är det som vanligt berg- och dalbana och hej och hå. Sliter verkligen mitt hår. I slutet på förra veckan åkte vi iväg till Alexandra för öppen bana med honom. Detta var tredje eller fjärde gången jag var där med honom, och det har nog aaaldrig gått så dåligt som det gjorde då. Kändes verkligen som vi hade uppåtkurva innan och gjorde flera framsteg, men nu var det bara stup neråt. Han ville verkligen inte göra någonting som jag ville. Ville inte hoppa, inte gasa, inte bromsa, inte svänga. Ingenting. Fick ju över honom till slut och kunde hoppa runt banan, men som jag fick kämpa. Då kände jag bara "Nää, nu lämnar jag iväg honom på tillridning, jag klarar inte av honom". De flesta som har träffat Vilde Bill vet att han har ett sylvasst huvud..

Skulle ju träna för Amanda några dagar senare, så planerade att be henne om råd. Pratade samma kväll med min granne Therese i telefon och beklagade mig över hur svår han är. Hon gav mig flera tips i hanteringen som hon fått av Eamon Hickey. Testade det direkt dagen efter när jag gjorde i ordning honom för ett pass i paddocken. Han är verkligen ingen stökig häst i hanteringen, men ger man lillfingret där tar han hela armen sedan när man ska rida, så nu var jag bara väldigt bestämd när jag gjorde i ordning honom. Han märkte direkt att idag var det "allvar" och stod som ett ljus på stallgången efter att jag backat honom några steg när han tog ett steg fram. När jag sedan kom upp till paddocken och red gick han som en klocka. Lyssnade fram och tillbaka och kunde plötsligt flytta sig både i lite skänkelvikning och öppna. Bjöd framåt och kändes toppen!

Sedan var det dags för tvådagarskurs för Amanda. Pratade med henne innan vi red och beskrev problemet och hon föreslog också Eamon. Inte att jag ska skicka iväg honom dit, utan åka dit några gånger och vara med och ta hjälp. Hon sa att han kommer garanterat ha massor av bra tips! Men åter till träningen. Den gick super! Både markarbetet på tisdagen och banhoppningen på onsdagen. På banhoppningen var han helt fantastisk! Vi hoppade en bana med RIKTIGA hinder, vissa på 110cm om inte högre! Har aldrig hoppat så högt med honom innan, men den här gången kändes det super och han hoppade jättefint! Inget överhoppande, utan fina och jämna språng. Sååå kul! Ja ni hör ju, berg- och dalbana deluxe. Ringde Eamon igår och han ska hjälpa mig. Reser dock bort på torsdag, så då får Bill lite semester, men när jag kommer hem ska vi höras igen och bestämma en första dag Bill och jag kan åka ner. Tror det blir toppen, Eamon är ju känd för att vara mästaren :) Detta blir spännande!

Vivi på Svensk Hästrehab var här förra veckan och gav Bill och Hedda djupvågsbehandling och massage. Så skönt!Började denna söndagsmorgon med en tur i skogen på Lille Bill. Jobbade sedan 10-18 och när jag kom hem blev det samma vända i skogen med Marco :)Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 9450 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
25

SuperRatzia

Hej! Tävlingarna förra veckan fortsatte gå jättebra! :) Hedda hoppade bara på måndagen, men Ratzia hoppade 130cm Seven Star både tisdag och onsdag. På tisdagen hoppade hon jättefint, rev ett räcke på slutet, men var jättenöjd med rundan. På onsdagen var det 130cm tidshoppning och då var hon helt fantastisk. Hoppade superbra och var med mig precis överallt. Är nog en av de bästa rundorna vi har gjort tror jag! :) Vi var felfria och blev 5:a av nästan 100 starter! Sååå kul! Nu har hon ingen tävling förrän i augusti igen, så resten av veckan efter tävlingarna fick hon ta det lite lugnare och nu kommer vi fortsätta träna men blir lite lugnare på hoppfronten ett tag.
Hoppade Marco och Bill hemma i lördags. Marco fick återigen hoppa 90-100cm och kändes peppar peppar jättefin. Den här veckan får vi enligt rehabschemat hoppa upp till 110cm och lite fler språng och om han fortfarande känns fin så får vi åka på riktig hoppträning nästa vecka :O Hoppas hoppas han fortsätter kännas fräsch! :)

Filmer på Marco och Bill (som också var jätteduktig) finns som vanligt på min Instagram, aamaziingsara. Hedda hoppade jag igår borta på Kungsbacka, finns film på det också. Byggde upp en serie från en av Hippsonböckerna. Galoppbom, sedan tre studs, ett galoppsprång till ett räcke och sedan två korta galoppsprång till en oxer. Riktigt bra serie där de måste backa av och tänka! :)

Idag blev det skogen med Bill och Marco. Bill fick galoppera massor. Han är ju lite busig i början och kör ner huvudet och skuttar lite, men tog galopp i alla backar och smackade på och då var det fullt ös framåt!Hedda 115cm <3 Foto: Falkenbergs FotoHedda 115cm <3 Foto: Falkenbergs Foto
Ratzia 130cm <3 Foto: Falkenbergs FotoFina rosetter! :)Marco i skogen :)Bill tränar på sin balettposition ;)


Läst 16654 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Tjong i staketen!

Stalldrömmar

Tufft för arrangören när mobila boxar avbokas

Gästbloggen

Tankar om kontakt

Portugal-bloggen

Till Husbloggarna