Saras vardag - Glatt besked!
FEB
19

Glatt besked!

Hej! I morse åkte jag med Hedda till kliniken för återbesök av hennes knäfraktur. Har skrittat henne uppsuttet ett par veckor nu och på alla de återbesök vi varit på så har hon läkt så himla fint. Även idag såg det toppen ut och jättefint på röntgen, så nu har vi inte bokat in något mer återbesök. Vilken lycka! Ska sätta igång och trava henne nu några veckor, sedan lägga in galopp och komma igång som vanligt. Nu blir det prima pensionärsliv för min aktiva vän. Finns ju ingen häst som tycker om att bli riden så mycket som Hedda. Vila är tråkigt, hoppa eller galoppera ute i skogen, det är det bästa som finns! :)Kikar ut genom fönstret på kliniken i morse :)


Förra veckan var Bill och jag på vår första hoppträning tillsammans för Niclas Parmler. Har bara tränat Ratzia för honom några gånger, men nu var det äntligen Bills tur. Vi hade lyxen att få vara själva och det gick jättebra! Niclas tog det väldigt lugnt eftersom det var första gången han såg Bill och jag hade berättat sedan tidigare att vi inte alls ligger i fas med var en femåring "ska" vara. Började med bara bom på marken i trav och galopp, höjde sedan successivt. Hoppade en långsida fram och tillbaka och Bill skötte sig super! :)
Här nedan är även video när jag hoppade Ratzia för Niclas veckan dessförinnan, har glömt att visa den. Hade grymt bra känsla den träningen. Hoppade inte så mycket, men lite högre, och Ratzia kändes jättefin!

I torsdags var Vivi på Svensk Hästrehab här och gav Bill djupvågsbehandling och massage. Såå gott för honom, njöt varje sekund :)

Och i tisdags var Per här och skodde alla hästarna. Då fick Bill på sig bakskor för första gången! Han har ju riktigt grymma hovar enligt Per, så han har bara behövt fram hittills, men nu var det dags att få på bak. Ett kliv in i vuxenvärlden månntro? 


Läst 19036 ggr

Fler inlägg

MAR
15

Igångsättning

Hej! I lördags hoppade Ratzia och jag en 130cm och i söndags 120cm igen. På lördagen var hon inte alls lika spänd inne på banan som i torsdags, öppnade upp mycket bättre bak och knep inte. Dock två rivningar med fram. Den första frambommen på en oxer. Tyckte vi kom bra genom svängen och fick bra distans, men tyvärr åkte den bommen i backen. Tog sedan uthoppet ur kombinationen med två galoppsprång. Visste att det var tight där inne, men ändå hann jag inte räta upp mig. Behöver träna räcke-räcke kombination med två galoppsprång. Hon backar inte av själv där och jag är sen tillbaka. Får öva på detta!

På söndagen däremot satt nollan i båda faser :) Blev 6:a och fick komma in på prisutdelning. Kul! Filmer finns som vanligt på min YouTube-kanal om ni vill kika https://www.youtube.com/user/aamaziingsaraMarco håller på att sättas igång för fullt, och peppar peppar så känns det bra så här långt! :) Mycket trav och lite galopp. Håller sig för det mesta på mattan, men ibland skuttar han iväg. Tio dagar till likadant som vi gör nu, sedan börja lägga in lite böjda spår och mer galopp!Tränade Lille Bill för Kajsa i måndags. Han har skött sig så himla bra det senaste och det har gått framåt, men i måndags var han inte på sitt bästa humör och visade Kajsa sina bockkonster i galopp istället. Och igår visade han oss här hemma sin hopptalang genom att vända om när han skulle in till stallet och hoppa över trådarna ut i hagen igen. Aldrig mött en häst med sådan personlighet som Bill :)Bill the unicorn!
Ratzia sist på hoppträning för Rickard. Kändes superfin!!Lite hoppning med Bill i manegen för ett tag sedan :)Uteritt med Hedda och Ratzia igår kväll :)Ratzia fick välförtjänt djupvågsbehandling och massage idag av Vivi på http://svenskhastrehab.se Kändes fin i kroppen efter årets första tävling, inte öm någonstans :) Lite stelare i högersidan, annars tiptop.


Läst 3646 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
10

Bästa träningen!

Hej! I onsdags kväll var jag och Bill och hopptränade för Lennart. Det var den bästa träningen vi någonsin gjort! Lille Bill var en riktig superstar! :) Tvekade inte på någonting, gjorde inga megahopp och uppförde sig bara helt toppen. Hoppade till och med oxer med runda vattenmattor i! Hoppas det fortsätter på det här spåret :)
I torsdags var det dags för årets första start med Ratzia. Hoppade 120cm avd B som gick först på morgonen då jag skulle jobba sedan, så hann inte vänta på avd A. Gick dock sådär, hon kändes så spänd och tittig! Sneglade utåt mot den inklädda sargen hela tiden och på blomsterarrangemangen. Kändes som jag fick rida på lite väl mycket fram för att hon inte var helt fokuserad på mig. Rev två hinder, båda med bak, då hon knep och inte hoppade igenom ordentligt. Får hoppas hon är mindre spänd idag. Kul i alla fall att komma ut och tävla igen. Var ju några månader sedan sist.Nummerlapp från Equijoy


Läst 7582 ggr Kommentarer Kommentera

MAR
07

Ännu ett glatt besked!

Hej! I måndags var det återbesök med Marco igen. Var där för tre veckor sedan och har efter det besöket travat honom en del på rakt spår. Var otroligt spänd på hur veterinären skulle tycka att han såg ut efter mer ansträngning. Longerade honom på både mjukt och hårt underlag samt böjde honom fram. Han tyckte att han såg superfin ut och sa att hade detta varit en besiktning för försäljning hade det inte varit någon anmärkning! Förstår ni vilken lycka och lättnad?!

Som veterinären sa, nu är steg ett uppnått; få Marco haltfri. Nu är det dags för steg två; få honom hållbar! Nu ska vi under tre veckors tid fortsätta som vi har gjort med trav på rakt spår, fast utöka tiden samt lägga in lite galopp på rakt spår. Efter de tre veckorna ska vi börja med böjda spår och rida ungefär lika mycket skritt, trav och galopp under varje ridpass i tre veckor till, sedan återbesök igen. Känner jag minsta lilla konstighet måste jag åka in med honom tidigare, men nu får vi verkligen hoppas att det här går vägen och att vi slipper återfall <3

Ett superstort tack till min hovslagare Per som specialskor Marco med en perfekt skoning för hans skada som ger rätt belastning på rätt ställe. Veterinären sa att mycket är tack vare den här skoningen! :)

Sedan jag skrev senast har det inte hänt så mycket mer än att jag har rehabat med Marco och ridit på med Ratzia och Bill. Mamma är uppe i sadeln igen och sätter igång både sig själv och Hedda :)

För två veckor sedan hopptränade jag Ratzia för Niclas och förra veckan banhoppningstränade jag henne för Rickard Rådås hos Måsel. Kändes superbra! :) Lille Bill har jag hoppat lite med själv, men ikväll ska vi iväg på riktig hoppträning för Lennart!
Ratzia på hoppträning för Niclas för två veckor sedan :)

Lite hoppning med Bill för två veckor sedan :)
Ratzia :)


Läst 12234 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Lisen Välj
Portugal-bloggen Välj
Jens Fredricson Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Hippologbloggen Välj
Avelsbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Populärt hos Granngården

Husbloggare

Back home

Portugal-bloggen

Upp-och-ner, upp-ner.

Kajsa Boström

Hektiska dagar!

Therese

Till Husbloggarna