Saras vardag - Helgen och Dressyrträning
MAR
21

Helgen och Dressyrträning

Hej! I helgen var det fullt upp med ridning :) På lördagen red mamma och jag först ut på Marco och Ratzia. Tog det rätt lugnt med mest skritt och trav. Började rätt trevligt men sedan skulle mamma i vanlig ordning helt plötsligt rida iväg utan förvarning. Fattar inte människor som bara travar/galopperar iväg när man är ute och rider tillsammans?! Har sagt till henne en miljon gånger innan att "SÄG TILL INNAN DU SÄTTER FART", för där sitter jag på långa tyglar, och det är kanske inte så kul när man upptäcker att det är Marco man sitter på och han börjar bocka som en galen för att Ratzia försvinner iväg..

Fick det bra mycket trevligare nästa vända i skogen när jag red ut med Hedda och vi hade sällskap av Maria och hennes snälla unghäst. Då var det lugnt och sansat hela vägen :)På söndagen blev det åter till skogen, men den här gången till de nya ridspåren för en längre runda. Jag red på vilde Bill (extremt vild) och mamma på Ratzia. Bill var ibland jättesnäll, ibland jättebockig. Börjar bli värre än brorsans bocksprång, då är det illa.. Han behövde verkligen komma ut en längre runda!

Red ner till sjön och gick i med dem en stund. Vet att jag gick i med honom två gånger i somras, så det var ett tag sedan. Fjantade sig lite först och skulle inte gå i, men sedan tog han mod till sig och klev rätt ut i vattnet och plaskade omkring. Vände sedan och red nya ridspåret tillbaka. Är en lång backe i början med lagom sluttning. Lät honom galoppera där och tänkte att nu borde han vara lite tröttare och inte orka bocka, men jisses Amalia vad jag fick hålla i mig. Höll fast mig för mitt liv och bankade på med skänklarna så han skulle galoppera på framåt och inte studsa omkring. Puh.. Sista delen på ridspåret innan vi skulle skritta tillbaka på transporten fattade vi galopp igen, och då äntligen galopperade han normalt! Huvudet högt och inga bocksprång. Han behöver med andra ord rastas länge innan han är ridbar ;)

När vi kom hem från skogen gick jag upp i paddocken och byggde upp en studs på sju hinder samt en räcke-räcke kombination. Var dags för lite gympa för Marco och Hedda. Hade det ganska kort i studsen, men både Marco och Hedda hoppade jättefint i den. Hoppade ett par gånger åt båda håll och sedan kombinationen några gånger. Marco fick inte hoppa den så högt då vi ska på träning imorgon. Hedda däremot fick ta den lite högre, utsprånget låg på knappt 140cm och hon kändes toppen! :)
Instagram & Snapchat - aamaziingsaraIkväll var Marco och jag på dressyrträning för Eva. Var bra länge sedan vi var där, så det var kul. Stod lite traktorer inne i manegen, så Marco var något spänd till en början, men sedan insåg han att maskinerna inte skulle äta upp honom och slappnade av. Hade lite svårt att få fram honom ärligt i början i traven när han spände sig, men när vi sedan började galoppera slappnade han av och bjöd ordentligt. När vi sedan gick över till trav igen var den mycket bättre och han kom längre och lägre med halsen. Var nyttigt att komma iväg igen!


Läst 27269 ggr

Fler inlägg

DEC
13

Åstorp Christmas Show Dag 3

Hej! Sista starterna för i år gjordes i söndags i Åstorp :) Bill avslutade med att hoppa 115cm avdelning B. Han stannade en gång på hinder tre som var lite läskigt, men resten hoppade han jättebra! Hinder tre hoppades en gång till åt andra hållet också, så det var bra :) Förutom när vi skulle till veterinärbesiktningen på fredagen (då var det kaaaoooos) så har Bill skött sig alldeles utmärkt detta meeting. Första gången han hoppade tre dagar på raken och han kändes ju otroligt fräsch även sista dagen, så det var kul. Nu har han lite jullov, det är han verkligen förtjänt av <3


Marco och Ratzia avslutade med att hoppa 135cm två faser med totalfel. En bana med 11 hinder och 13 språng. Visade sig vara en väldigt utslagsgivande bana! Jag hade Marco först och han kändes såååå fin! Var felfri i grunden och rev sedan inhoppet i räcke - räcke kombinationen i omhoppningen. Kom något fort in och språnget blev platt, men resten kändes kanon! Han var snabbast och med bara fyra felfria tog han hem femteplatsen <3


Ratzia kändes också himla fin, men in i kombinationen i grunden fick jag inte igenom förhållningen riktigt så det blev lite nära och vi rev inhoppet. Eftersom jag visste att det var få nollor tänkte jag att nu får vi satsa järnet i omhoppningen ändå. Snabb som vinden var hon, men näst sista räcket föll tyvärr! Men i övrigt bra hoppning :)


Ratzia fick hämta Marcos pris <3

I måndags kom Vivi från Svensk Hästrehab och gick över Marco och Ratzia. Marco var lite öm i ena skinkan medan Ratzia kändes toppen i hela kroppen. Har bokat in Marco på vattenbandet nästa vecka. Både han och Ratzia har också haft jullov denna vecka, men imorgon ska vi rida igen :)
Läst 526 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
08

Åstorp Christmas Show dag 2

Hej! Igår var det tävlingsdag nummer två och Bill hoppade första klassen, 120 cm avdelning B. En bana med 10 hinder och 12 språng (trekombination). Han slog till med en superrunda och hoppade felfritt! Såå himla roligt!!Ratzia och Marco hoppade 140 cm bedömning Winning Round, en bana med 11 hinder och 13 språng. Hindren kom väldigt snabbt! Hade Ratzia först och jag visste att nu gällde det att ha en bra galopp och försöka använda varenda centimeter av ridhuset för att lyckas ratta runt där inne, haha. Det blev tre nedslag, men tyckte ändå att hon hoppade riktigt bra språng! Kul att både hennes ägare och Lennart var där och tittade. Lennart sa att jag ska vara nöjd över min egna prestation, "det var bra ridet", så det var kul att höra. Jag tror ändå Ratzia kommer ställa in sig på höjden så småningom. Tog ju ett tag innan hon blev "van" på 130 cm också. Vi får bara träna vidare :)


Sist ut var Marco, och han kändes toppenfin! Rev SISTA hindret med magen, haha! Men så nöjd, kändes jättebra verkligen.


Idag blåser det ännu mer storm än tidigare. Fy sjutton! Vi var ute och gick med Marco och Ratzia innan och det både regnade och blåste så de gick nästan i sidled.

Ska strax gå ner till stallet och göra i ordning Bill för sista starten för i år. :)Igår bjöds det i alla fall på lite sol :)


Läst 3006 ggr Kommentarer Kommentera

DEC
06

Åstorp Christmas Show Dag 1

Hej! Igår kväll efter jobbet åkte vi med Bill, Marco och Ratzia till Åstorp Christmas Show för årets sista tävling :) Hedda lämnade vi hos Maria på Höglanda Stall, där kommer hon ha en lyxig helg och bli bortskämd!

Kom fram ganska sent, men allt gick bra och hästarna gillade sina boxar. Marco rullade sig direkt, flera gånger, och i morse var alla tre helt nerspånade så de hade nog sovit gott :) Vi bor i ett rum precis ovanför stallarna, så det är så nära man kan komma.Brorsorna bredvid varandra :)Ratzia mittemot <3Blåste som bara den i morse och regnade, men vi gick ut på en liten promenad. Bill var helvild, Marco halvvild och Ratzia ville bara gå och äta gräs. Senare på dagen när vi skulle gå och besiktiga var det knappt jag överlevde att ta mig fram och tillbaka till veterinären med Bill. Heeelt tokig. Ni vet ju att han brukar vara tossig, men det här var next level craziness. Skojar inte.. Tänkte hur sjutton ska det gå att rida sedan??

Bill skulle idag hoppa 120cm avdelning B. Första gången som han går direkt in i 120cm! En bana på 10 hinder och 11 språng. Mycket böjda spår och rytmiskt byggt. När jag satt upp var han snäll häst igen, utan galenskap. Kunde rida fram och hoppa fram utan att skämmas och känna oss livsfarliga och i vägen. Puh, skönt..

Hoppade ganska dåligt på framhoppningen måste jag säga. Lite springig och drog ner räcket några gånger utan att rätta sig. Funderade på om han var störd av martingalen eftersom han inte är van vid den, men tänkte skit samma, nu testar vi med den idag så får vi hellre plocka av imorgon. Men inne på banan hoppade han fantastiskt! Han är inte dum han Bill, varför hoppa bra på framhoppningen när det är inne på banan det gäller? Haha! Rev ett räcke, men kändes som en riktigt härlig runda. Superkul!
Sedan var det dags för Marco och Ratzia att hoppa 130cm, bedömning A:0+A:0 med totalfel. En bana med 11 hinder och 13 språng. Hade Marco först och tog hackamoret. Kändes lugn och fin på framridningen, men när vi kom in på framhoppningen fick han frispel. Bockade så jag var såååå nära på att flyga av. Typiskt, när Bill väl sköter sig på framhoppningen ska Marco flippa ur. Kan mina hästar bara ge sin stackars ryttare ett break någon gång?

Lugnade sig efter ett tag och kunde hoppa fram. Inne på banan fullt fokus och då är allt förlåtet och bortglömt när man gör en felfri runda och kommer 2:a <3 Duktiga Marco!!Marco, hoppade så fint idag <3

Sist ut var Ratzia. Äntligen en lugn och skön uppvärmning utan krusiduller. Tack för det! Hoppade toppen och försiktigt på framhoppningen! Kändes jättefin inne på banan också, men till första i omhoppningen fick jag inte alls till svängen och det blev helt mittemellan. Snäll som hon är så hoppar hon ändå, men rev så klart. Bara att klappa henne på halsen och hoppa färdigt, och det gjorde hon så fint <3 
Nu ska vi gå och ge hästarna kvällshö, sedan väntar hoppning på TV :)


Läst 4695 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv