Saras vardag - Hemma igen!
AUG
01

Hemma igen!

Hej! I fredags kom vi hem från en helt underbar semester. Så himla vackert, har njutit som bara den. Landade på förmiddagen, så kom igång med ridningen direkt :) Mamma och jag red ut en tur i skogen med Marco och Ratzia. Hon har hållit igång Hedda och Ratzia hela tiden när jag har varit borta, och när Marco kom hem från Ale Hästspa satte hon även igång honom med skogspromenader. Lille Bill däremot har fått vila hela tiden och sätts igång nu. För övrigt så hade Marco det väldigt bra och verkade tycka att vattenbandet var kul. Här nedan ser ni en video från första dagen när han för första gången testar vattenband :)

Marco på skogstur


I lördags åkte vi bort till Kungsbacka Ridklubb tidigt på morgonen med Marco och Ratzia för att hoppa några språng. Marco hopptränade jag innan semestern, men för Ratzia var det ett tag sedan hon hoppade med tanke på att hon blev sjuk (anaplasma). Hon återhämtade sig som tur var väldigt fort och har peppar peppar känts bra sedan vi började sätta igång henne efter antibiotikakuren. Hon tyckte det var jättekul att hoppa igen och kändes fräsch :) Även Marco pigg och glad!På söndagen tog vi en promenad i skogen på morgonen med Marco och Ratzia. Nu när det är så varmt gäller det att rida tidigt eller sent. Mitt på dagen är det ju helt galet varmt. Måste vara rekordvärme? Igår (tisdag) var det 33 grader mitt på dagen!!!
På söndag kväll longerade vi Hedda och Bill i paddocken. Första aktiviteten för Bill, så han var ganska laddad och bjöd på en del rodeo. Glad att jag lärt mig av mina misstag och longerar honom först efter vila ;)Marco redo för söndagstur

I måndags började jag med att rida ut i skogen på Hedda. Red den vanliga rundan i första skogen och Hedda var pigg och glad. Skrittade på i racertempo och ville helst galoppera istället för att trava, så så fick det bli :)Heddis! <3

Kom hem och åt frukost, gick sedan ut för att rida markarbete på Marco och Ratzia i paddocken. Marco kändes toppen. Mjuk och fin och kändes bärigare i galoppen än vanligt. Jättehärlig känsla! Tränade lite förvänd galopp på åttvolten. Han har ju så otroligt lätt för att byta, så tycker han att det blir lite jobbigt med den förvända galoppen är det lättare att bara byta galopp, men den här gången var han hur stadig som helst och inga byten.

Även Ratzia kändes fin. Hon är däremot mästare på förvänd galopp, men det är ju för att bytena är en större svårighet. Har faktiskt blivit mycket bättre på att byta och gör nu ofta rena byten för hjälpen i markarbetet. Ska bara få till det mellan hindren också.Ratzia och Hedda fick nya skor igår av bäste Per :)

Igår började jag morgonen med en runda i första skogen med Marco. Så skönt att rida tidigt. Inte bara för att det är svalt, utan också för att det är så lugnt i skogen. Inte en kotte ute :)I skogen igår morse

Efter lunch kom Per och skodde Hedda och Ratzia. Fredrik och jag gjorde i ordning hela stallet och sedan blev det lite sushi. Var som sagt igår det var 33 grader i skuggan, så vi väntade till klockan sju på kvällen innan det blev ridning igen. Då tog vi Hedda och Bill och åkte bort till de nya ridspåren där man kan rida en längre runda. Första gången jag red Bill efter vilan, och han var pigg och glad. Kände när vi travade att han gärna ville explodera iväg, men han höll sig som tur var på mattan. Annars hade jag säkert flugit. Han är lite väl smidig, den hästen.

Vi höll igång med mycket trav och red ner till sjön. Bill har nog inte varit där sedan förra sommaren skulle jag tro. Ratzia har varit i gått och i vattnet flera gånger, så sa till Fredrik att han kunde gå i med henne först så skulle säkert Bill hänga på. Det var lite småblåsigt igår på kvällen, så skvalpade upp små vågor mot kanten och Ratzia frustade och var jättesjåpig. Ville inte alls gå i och svalka benen. Nähä, tänkte jag, då får väl Bill gå i först då. Han kan ju vara väldigt bestämd om han inte vill göra något, men han gick fram till kanten, ställde sig och nosade lite, stack ner mulen i vattnet och sedan gick han rätt ut. Jätteduktig! Fick knappt upp honom ur vattnet efteråt och kunde absolut inte stå still, för då började han skrapa som en galning och jag var rädd att han skulle lägga sig ner. Tyckte det var så kul! När Ratzia hade sett att Bill gick i utan problem så gick hon också i efter en stund när Fredrik hade fått övertyga henne om att det inte var något farligt.

Glöm inte följa mig på Snapchat och Instagram - aamaziingsara - för fler bilder och videos :)


Läst 17899 ggr

Fler inlägg

NOV
13

När strömmen går

Hej! Förra veckan var bästa hovslagaren Per och hans team hemma för att sko Marco, Bill och Ratzia. Pappa och Fredrik hade bytt alla lampor i stallet så att belysningen skulle vara tip top då den varit rätt dålig innan. Tror ni inte det blir strömavbrott när de precis skott om Ratzia fram? Stackarna, fick bara njuta av det nya, starka ljuset en kort stund, sedan blev det till att sko klart resten i halvmörker. Som tur var lyckades de fixa ström från en av bilarna tror jag så de åtminstone såg att sömmen hamnade på rätt plats, haha! :)Lyser med ficklampaRatzia gillar inte röken som blir när de varmskor, haha!

I övrigt så hände de inte så mycket förra veckan. Red ut i skogen, trimmade dressyr i manegen och Bill fick hoppträna för Amanda, vilket gick jättebra! Vi började värma upp med travbommar och sedan var det gymnastikhoppning som gällde. Hade en serie på varje långsida och Bill gjorde det jättefint! Se film nedan :)


I skogen igår morse med Marco :)

Hoppade lite i lördags morse med Marco och Ratzia. Så kul att Ratzia är igång och hoppar igen. Ska ta henne på träningen imorgon för Lennart. Hoppade bara lite grand med dem i helgen, men båda hoppade fint, även om Marco var lite överladdad ;)Ett språng med RatziaKlippte ju Bill för ett tag sedan, men han var jättelurvig nu igen, så mamma passade på att raka honom igår :)Även Ratzia och Hedda har blivit klippta igen och Marco tar jag till helgen :)Instagram - aamaziingsara


Läst 7038 ggr Kommentarer Kommentera

NOV
04

Dags för nästa nivå

Hej! Förra veckan var lite lugnare med mycket uteritter och markarbete med hästarna. Bill fick hoppträna för Amanda på onsdagen och var superduktig! Var mycket lydnad i början med trav och galoppbommar, att reglera galoppsprången och forma mellan hindren då vi hoppade som på ett S. Avslutade sedan med att hoppa en trekombination med tre oxrar och ett galoppsprång i mellan. Bill gjorde det jättefint! Åkte ensam så hade ingen som filmade, men en annan filmade när vi hoppade kombinationen sista gången så har lagt upp det klippet på Instagram :) aamaziingsaraMarco en morgon i manegen :)Och Marco en morgon i skogen :)Hedda i Billdal för två helger sedan, 110cm :) Foto: Fredrik JonsvingFoto: Fredrik JonsvingFoto: Fredrik Jonsving

Har även börjat hoppa lite smått med Ratzia igen efter hennes stengalla som var lite mer komplicerad än vad vi först trodde, men nu känns det som hon är på banan igen. Hoppas det! :) Hoppade lite små kuber förra veckan i manegen och den här veckan hoppade vi lite studs hemma i paddocken.

I onsdags den här veckan var det tävling för Lille Bill igen på Kungsbacka Ridklubb. Anmälde till 90 och 100cm även denna gång. Han var sååååå duktig den här gången också! Skötte sig superbra med allt runtomkring och var felfri i både 90 och 100! SÅ GLAD!

I 90 cm var vi sista ekipaget, så vi blev lämnade på framhoppningen en liten stund innan vi skulle gå in på banan. Då blev han lite orolig när han blev kvar ensam, men det gick ändå bra och han koncentrerade sig så pass mycket på mig att vi kunde hoppa våra sista språng :)

Film från 100cm :)
 
Det var Lennart som byggde banorna i onsdags så han var självklart på plats och han tyckte Bill var jätteduktig, men nu sa han att vi inte får hoppa 90cm mer utan det är dags att ta det till nästa nivå! Hjälp, tänkte jag, och frågade om han menade att vi bara ska hoppa 100cm ett tag. Nä, då tycker han att vi ska klämma i med 100 och 110cm nästa tävling. Ibland undrar jag om han går på något alltså... Har ju knappt hoppat 110cm på träning, så nu får han allt lugna sig lite. Kompromissade och anmälde till två stycken 100cm på nästa tävling ;)

På kvällen i onsdags var det även dags för hoppträning, så då fick Marco hänga med och "rasta" sig. Han var heeeelt loco! Alltså nog för att han brukar vara yster och sprallig på hoppträningarna men den här gången tog han verkligen priset. Han bockade och sparkade bakut så mycket så Lennart undrade om han hade en älglus på sig. I wish... Kanske var för att han hade en lugn vecka veckan innan? Jag red ju honom varje dag, men inte lika intensivt som vanligt. Jag vet inte, men han var mer wild and crazy än vanligt i alla fall, hehe.

Några bilder från hoppträningen.Söte lille Bill i manegen en morgon :)Mamma, Ratzia och Bill. Nu har de förresten publicerat intervjun med mamma i Tidningen Ridsport om när hon trillade av och bröt benet.

Snapchat & Instagram aamaziingsara :)


Läst 17472 ggr Kommentarer Kommentera

OKT
22

Fantastisk helg!

Hej! Det blev en fantastisk helg på tävlingarna i Billdal i helgen. :D
I inlägget nedan kan ni läsa hur det gick i lördags, och igår var vi tillbaka igen. Hoppade 110 cm med Hedda, bedömning A:0+.
A:0 två faser. 19-åriga tanten hoppade precis lika bra som i lördags och gjorde en till felfri runda och blev 6:a!!! Så duktig, min fina Hedda! <3
Nöjda och glada efter två felfria rundor i helgen! :)


Prisutdelning till fots igen och Hedda fick en till megarosett! :) Så fin!
  
Åkte sedan hem igen och fixade lite i stallet. Åt middag och hann till och med kolla på hela världscupen (heja Peder och Hansson) innan det var dags att åka tillbaka till Billdal med Marco. Han hoppade 130 cm igen, den här gången Ackumulator.
Jokerhindret var en smal, vit planka och under stod bara en bock som föreställde en matkasse från mat.se. Marco hoppade helt fantastiskt bra igen! Var med mig så fint i alla svängar. Försöker hålla en bra grundgalopp, absolut inte rida på för fort och gasa iväg, utan istället lite lugnare tempo och kortare vägar.
Kändes som sagt superbra och han hoppade felfritt igen, så det blev full pott då man samlar poäng i Ackumulatorhoppning och vi kom 3:a!!! Otroligt!!! Fyra starter denna helg och fyra felfria rundor med placeringar. Njuter för fullt och ska komma ihåg detta när det inte går lika bra.
  
Blev förresten så himla glad när jag och Marco hade hoppat vår 130 cm igår. Då var det TVÅ stycken vid in/utsläppet som berömde vår runda, Marcos hoppning och min ridning. Blev verkligen jätteglad!!!
Min underbare Marcobus! Vilken comeback han har gjort efter skadan! <3 Vågar man skriva så? Är så nojig hela tiden, men hoppas verkligen att han håller och får hålla sig frisk! Han gör mig så lycklig, fastän han bits i princip varje dag ;).Nu blir det drygt en månads tävlingsuppehåll för Hedda och Marco innan årets sista tävling. Denna vecka kommer de att få ta det lite lugnare med skogsturer och Hedda kommer även få gå med Equibandet. Bill får stå för hårdträningen denna vecka :). Ratzia kommer få börja hoppa lite småhinder denna vecka, så roligt!


Lille Bill i morgonsolen :).

Morgonens uteritt med Marco och Fia i höstsolen :).Instagram & Snapchat - aamaziingsara :)


Läst 28747 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Redaktionen Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Hästskötarbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv

Galleriet på Hippson Market

Husbloggare

Alvin retades – vill inspirera andra killar att börja rida

Gästbloggen

Mitt åttonde Golega

Portugal-bloggen

Tisdag!

Therese

Till Husbloggarna