Saras vardag - Herreds Gård
SEP
16

Herreds Gård

Hej! I fredags kväll åkte vi på Öppen Bana på Herreds Gård (strax söder om Kungsbacka) med Lille Bill. Superfin manege med jättefina tävlingshinder och bra underlag. Var vattenmatta, grindar, plank och andra ifyllnader. Banan var på 10 hinder och 11 språng, relaterade avstånd, böjda spår och fristående hinder. Toppen att åka och träna på med Lille Bill, men hade även varit bra för de andra :)

Bill skötte sig verkligen exemplariskt, blev så glad! :) Kom in i manegen och började rida fram samtidigt som Fia och deras hund sprang omkring och busade och skällde. Marco hade dött, men Bill brydde sig inte om det. Hoppade sedan fram på hinder nummer ett och sex. Ettan var ett räcke och sexan var en guldfärgad oxer. Hoppade några gånger fram och tillbaka, och han kändes avspänd direkt. Hoppade sedan hela banan och han var FANTASTISK! Positiv och framåt, hoppade allt på första försöket och kändes jättebra. Det var verkligen så roligt! Hoppade sedan en kortare sväng på fyra hinder där vi hade höjt två oxrar lite. Var jätteduktig!! Se film nedan :)


Nöjd kille efteråt! :)Stolt matte! :)

Fia var med och supportade :)


I morse blev det lite hoppning hemma i paddocken med Hedda och Marco (se klipp på Instagram aamaziingsara). Kändes jättefina båda två! Marco var lite busig och överladdad och bockade till en början efter hindren, men sedan skärpte han till sig när det blev lite högre. Hoppade bara några språng, till veckan blir det hoppträning med Marco för Lennart. Var över ett år sedan Marco tränade för Lennart med tanke på skadan. Får se om han blir glad att se honom igen, eller så kanske han numera föredrar Lille Bill :)

Har tittat lite på VM också. Såg när svenskarna red sin dressyr och även några andra ekipage. Så himla imponerande! Fattar inte hur de kan få dem att gå i piaff och göra byten i varje osv. Ser ju väldigt enkelt ut när vissa gör det. Jag undrar hur lång tid det skulle ta för proffsen att lära till exempel Marco allt det där? Skulle nog gå snabbare än väntat ändå!

Tittade på hela terrängen igår. Fattar inte varför jag utsätter mig för det. Får hjärtklappning stup i kvarten och halvblundar, men samtidigt är det så himla spännande! Hade verkligen inte varit minsta nervkittlande att titta om alla gjorde en sådan runda som Tim Price och Cekatinka. Flöt bara på hela banan igenom! Kul att det gick bra för svenskarna i terrängen också, men så himla sorgligt med Annas häst :( Såg inte kul ut efter målgången.. Hoppas på fin läkning!

Delar med mig av några gamla fälttävlansbilder på mig själv. Kan inte förstå att jag hållit på med det, dessutom ridit tvåstjärnigt! Nä, då var jag ung och dum. Nu gammal och mesig ;) Fast på trygga Hedda hade jag nog ändå kunnat tänka mig ett varv till på terrängbanan, hon hade blivit öööverlycklig :)Tvåstjärnigt med Hedda :)Tvåstjärnigt med Hedda :)Enstjärnigt med Hedda :)Enstjärnigt med Hedda :)Enstjärnigt med Hella, min första storhäst!Enstjärnigt med Hedda :)Falsterbo Hunting med Hedda :)Falsterbo Hunting med Hedda :)Falsterbo Hunting med Hedda :)

Instagram & Snapchat - aamaziingsara


Läst 12073 ggr

Fler inlägg

JUN
22

Väldigt glad!

Hej! Igår var det dags för kval 2 i 7-star inne på Åby. 130cm för Ratzia och 140cm för Marco. Båda bedömning A:0. För Ratzia var det en bana med 11 hinder och 13 språng. Den här gången galopperade vi igång ordentligt när vi fick startsignal och hon var med på noterna. Hoppade superfint och jag tror inte hon var i en bom. Blev en felfri runda och slutade 9:a! :) Så kul! Detta gjorde att vi gick vidare till delfinalen imorgon.


Glada över en fin runda som gav placering <3

Åkte sedan hem och gjorde i ordning Marco. För honom var det en bana med 12 hinder och 14 språng. Den största 140cm vi någonsin ridit! Hjälp alltså! Jag tyckte ju 140cm i söndags var en av de svåraste och största vi ridit, sedan när vi hoppade 135cm i torsdags som var 7-star kval 1 så tyckte jag att den var ännu större än 140 i söndags? Och nu kändes det ännu större? Jag menar, hur är det möjligt? Haha, som Lennart sa "är det 140 så är det 140". Fast jag håller inte med, tycker det är stor skillnad mellan olika banbyggare och tävlingsplatser, och på denna tävling här inne på Åby har jag nu hört flera säga att det är väldigt stort och svårt, vilket även resultaten talar för om man kollar på Equipe.

Men nu gled jag in på ett sidospår! Tillbaka till Marco! Kändes fin och framme inne på framhoppningen. Inne på banan red jag runt och visade hindren medan den innan hoppade. Vet att det var en oxer som kändes helt enorm. Har nog inte ens hoppat så stort och brett på träning. Tänkte att nu får vi verkligen se till att ha ett bra grundtempo och hålla rytmen. Startar och han hoppar sååå fint. Speciellt på de stora oxrarna är han jättemodig och bara klipper till! Min fina häst! Tredje sista är en kombination med räcke in och oxer ut. Tar frambommen på oxern med ett bakben. Sista hindret är ett räcke där även den bommen touchas med bak. Två små rivningar på slutet Jag är SÅ NÖJD! Så nöjd över hur fint han hoppade och hur modig han var, hela tiden positiv och framåt, jag kände liksom aldrig att jag behövde pusha på honom. Bästa Marco <3


Det var en del som gick vidare till delfinalen i 140 imorgon som avstod och då plockar de in nästkommande på tur, så Marco och jag gick vidare till finalen, men tackade också nej. Nu har han gått två stycken 135 och två stycken 140 på en vecka och det har som sagt varit tuffa banor. Han har hoppat jättefint och jag är så nöjd med honom, samt att jag så klart är extra rädd om hans ben med tanke på skadehistoriken. Därför är vi nöjda med den här helgen och nu blir inte nästa tävling förrän om en månad :)

Så ingen tävling idag, utan det blev en lugn och skön skogstur i morse. Imorgon bitti går Ratzia sista starten för det här meetinget :)Morgontur <3


Läst 2419 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
21

7-Star

Hej! Igår var det kval ett i 7-star inne på Åby. Ratzia gick 130cm och Marco 135cm. Det var bedömning A:0+A:0 två faser för båda hästarna. Ratzia kändes fin på framhoppningen men inne på banan började vi med att riva första hindret, den är alltid seg!! Resten hoppade hon fint. Tyckte att hon var igång ordentligt när vi red an ettan, men gick ner lite tidigt med bak så bakbommen på oxern for i backen. Sånt som händer!
Sedan var det dags för Marco och 135cm. Alltså den banan kändes svårare än 140 i söndags, och då tyckte jag den var svår?! Läste att till och med Cornelia Rylen skrev på sin Instagram att det var både en stor och svår 135, så då inbillade jag mig inte ;)

Marco var i alla fall jätteduktig med ett nedslag! Tog frambommen på hinder tre. Vi är ju sällan på dessa stora tävlingar där det är så här stort och svårt, så får se det som en utmaning och att vi får träna och samla på oss rutin. Nästa år hade det varit roligt att åka på alla dessa 7-star-tävlingarna :)

Idag är det dags för kval 2, så dags att gå ut och göra i ordning Ratzia nu :)Läst 3531 ggr Kommentarer Kommentera

JUN
20

Debut 120cm!

Hej! Igår gjorde Bill sin debut i 120cm inne på Åby. Så himla spännande! Jag åkte med bara honom igår och det var så lugnt och skönt. Som jag skrivit tidigare är han ett monster när Hedda är med. Lever rövare på framridningen och bockar som en tok. Igår var han helt cool. Var 30 grader varmt också, så lite matt pga värmen kände jag, men ändå helt annorlunda att åka med honom själv.

Inne på banan började han fint på ettan och den här gången inget krångel i svängen från utgången. Dock blev det en rejäl miss på tvåan, ett räcke. Jag kände när jag hade typ två galoppsprång kvar att han tittade på något annat än hindret, så försökte trycka till med skänkeln men det var för sent, så han missbedömde och trampade om istället och rev grovt. Fick galopperat fram till trean och där hoppar han väldigt spänt och stort för han blev nog lite chockad själv över vad som hände på tvåan. Sedan kommer han igång igen och kämpar på bra! Får ett litet pet på näst sista också.

11 hinder och 12 språng. Så nöjd med honom och hans utveckling!! :) Han kunde lika gärna sagt upp sig efter tvåan, men han kämpade på! För ett år sedan fanns det inte ens på kartan att vi skulle tävla överhuvudtaget. Gjorde ju sin livs första tävlingsstart 29 augusti förra året.
Nu hoppar han inget mer på denna tävling, idag och imorgon hoppar Ratzia och Marco :)Ratzia 130cm i söndags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs FotoMarco 135cm i lördags <3 Foto: Falkenbergs Foto


Läst 4472 ggr Kommentarer Kommentera

Till startsidan för Saras vardag »Saras vardag

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.

Välj annan husblogg

Välj husblogg


Portugal-bloggen Välj
Pether Markne Välj
Stalldrömmar Välj
Therese Välj
Kajsa Boström Välj
Avelsbloggen Välj
Gästblogg: Avel Välj
Hästskötarbloggen Välj
Saras vardag
Veterinärbloggen Välj
Gästbloggen Välj

stäng

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen


Saras senaste
Arkiv