Saras vardag

Rev tredje hindret ett räcke. Var inte i speciellt mycket men givetvis rullade den av.

Båda klasserna hade samma hinder som stod i en jätteklunga i mitten. Hinder överallt.


Läst 12171 ggr Kommentarer Kommentera

Rev första hindret. Konstig bana.

Ni ser ju hur mycket hinder var överallt.


Läst 12232 ggr Kommentarer Kommentera

Vi tog med Rivica upp till Eva idag. Skrittade henne genom skogen till manegen. På slutet mötte vi hästar i en hage som rusade runt. Då blev Rivica rädd och stannade och backade. När Hedda kom och hämtade henne följde hon med in i manegen. Travade några varv på henne efter Hedda. Var lite dum och sparkade efter skänkel nån gång. Eva tyckte hon var duktig.

Bytte till Hedda och började lektionen. Fick börja på volten och minska och öka den samt flytta undan henne på öppna delen. Skall försöka ha henne lite rakare och inte så förböjd. I början blöd hon inte fram så jag fick verkligen driva och smacka för att få lite fart på henne. Bytte varv ofta.

Gick sen ut på rakt spår och gjorde små volter och se då började hon bjuda och gick i för att vara henne en riktigt fin form. Kunde rida åttvolter över hela banan också.

Fortsatte på volten med galopp och även nu var formen helt ok.

Det bästa någonsin på vanligt träns som hon har gått. Nu går det åt rätt håll...

Stannade på vägen hem och köpte Pavofoder som en hade fått över. Fick tag i tre säckar All sports, precis vad vi behövde.


Läst 12218 ggr Kommentarer Kommentera

Träningen idag kändes inte bra. Hedda verkade irriterad och skuttade med baken och längde inte sprången. Skulle ha 5 galoppsprång men hon bjöd inte fram så det fungerade bättre på 6.

Jag var inte nöjd alls. Inte för att hon stannade eller så för det gör hon "aldrig". Men känslan var inte bra. Hon var i hinder flera gånger och rev även något.

Får hoppa lite studs hemma och se om det blir bättre. Ska tävla på söndag och då får det inte kännas så här...

 


Läst 11969 ggr Kommentarer Kommentera

Jag hade Hedda klar när mamma kom hem från jobbet. Vi lastade Hedda direkt så att jag kunde åka till Bunketorp och rida ut. Fick en och en halv timma på mig innan jag skulle vara tillbaka vid parkeringen.

Höll igång och hade mycket trav och galopp. Vägarna var mjuka så det var fint underlag. Någon hade hängt upp blå påsar som band i vissa träd. Hedda var jätterädd att gå förbi. Kan inte fatta att det är en fälttävlanshäst som på tävling inte tittar på något. Nu kom jag knappt förbi på vissa ställen.

Red en bit på det nya ridspåret i skog nummer två. Det är riktigt kuperat så det finns många långa backar att galoppera i . Måste få till hennes kondition, snart är det första starten för i år och då måste hon orka.


Läst 12993 ggr Kommentarer Kommentera

Dressyrträning för Eva på Hedda. Det var ett tag sedan... Inte min favorit att träna dressyr men måste ju börja nu när det snart är dags för fälttävlan.

Hade på kandar men bara vanlig nosgrimma. Hedda gick ganska skapligt och för att vara henne var det riktigt bra. Ska försöka räta upp henne även på volten, blir lätt för böjd.

Fick rida mycket på raka spår både i trav och galopp. Provade några travökningar. När jag gick på henne lite med skänklarna för att hon gick emot blir hon väldigt spänd och studsar omkring med baken.

Nästa vecka ska jag ha med mig dressyrprogramet så vi kan träna på rörelserna.


Läst 11932 ggr Kommentarer Kommentera

Äntligen dags för hoppträning igen. Fick ju avstå förra veckan för att jag tränade dressyr med mammas häst.

Hade lite olika övningar, 2 studs, travbom o räcke samt relaterade avstånd. I början fick jag in ett extra galoppsprång men fick rida på och då fungerade rätt antal. Hedda var pigg och skuttade med rumpan efter de olika övningarna.

Satte ihop alla övningar till en bana som var på 120-130. Hedda hoppade riktigt bra jag var jättenöjd.

Skulle avsluta med en kort vänstersväng på ett räcke med ett plastskynke. Hade hoppat detta hinder innan men nu kröp hon nära. Hoppade om flera gånger och tog även lång väg men hon kröp intill hela tiden. Fick öka tempot och då fick hon en bättre språngkurva. Ewa la ut en markbom för att hjälpa henne och då blev det bra.

Synd att det trasslade för innan hade hon varit super.

När jag travade av henne gick hon i fin form och hade huvudet där det ska vara.

 


Läst 12132 ggr Kommentarer Kommentera

En poäng ifrån placering!!!

Hade massa missar. Plötsligt kunde hästen inte stå still i halterna. Redan i den första halten gick hon bakåt. Sen i slutet ska man göra halt i 6 sekunder framför domaren, då ryggade hon flera gånger. Där blev det en 3-a.

Sista travökningen fick vi galoppinslag, det blev en 4-a. Fick annars 6or och 7or på allmänna intrycken så det övriga var nog rätt bra.

Ska kanske skärpa till mig själv lite och ev träna något mer innan jag startar henne igen. Hade sagt till mamma att hon inte skulle kommentera när jag red fram, men inte kunde hon hålla tyst, så det var kanske hennes fel att det inte gick bättre???

Egentligen är jag ganska nöjd trots allt.

Mammas kompis Berit kom 2-a. Grattis Berit.

Imorgon är det mammas tur. Får se om hon kan göra det bättre...


Läst 12194 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
04
2009

Äntligen var det dags för träning hos Ewa igen. Har inte varit där sen innan jul.

Vi fick träna på räcken som stod med relaterade avstånd. Jag brukar alltid få in ett extra galoppsprång men idag red jag fram och fick rätt antal språng hela tiden. Hedda var pigg och hoppade bra.

På slutet hoppade vi en bana på ca 8 språng coh det flöt på jättebra. Hedda hoppade verkligen fint idag.

Nu har jag hittat några tävlingar som jag kan åka till innan fälttävlanssäsongen startar till Påsk.


Läst 11493 ggr Kommentarer Kommentera
MAR
01
2009

Åkte hemifrån halv nio eftersom jag skulle starta i den andra och tredje klassen. Det tog över två timmar att köra dit. Åkte genom skogen förbi Varberg och Ullared.

När vi kom fram var det dags att besiktiga och sedan gå banan. Hade startnummer 30 och red vid ett-tiden. Hedda kändes riktigt fin men var i en bom pyttelite i ett räcke och givetvis trillade den ner. Såg sedan flera som slog i betydligt mer men då låg den kvar...

Nu var det väntan i fem timmar innan vi skulle hoppa nästa klass. Det var nästan nittio starter i vår första och över 50 unghästar. Tyckte ändå att tävlingen flöt på bra.

VI fördrev tiden med att äta mat, läsa bok och nästan sova. Tog ut Hedda under tiden så hon fick promenera en stund. Man måste vara lite tokig som "offrar" en hel dag för att rida två banor på en minut var.


Läst 11633 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Cajsa Ekström Arman

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.