Saras vardag

Hoppade likadan serie som förra veckan. Travbom, kryss och oxer efter ett galoppsprång. Hedda hoppade grymt bra.

 


Läst 10413 ggr Kommentarer Kommentera

Film från tävlingarna.


Läst 10472 ggr Kommentarer Kommentera

Första tävlingen i Plönninge. Dressyren gick käpprätt åt h-v. Hon var inte det minsta samarbetsvillig och domaren var sträng.

I hoppningen var hon superfin. Inte i en enda bom. Kändes riktigt bra.

Terrängen var stor. 6 kombinationer, mest med lådor som stod på olika sätt. Vissa hinder var riktigt stora. Hade en stock på en kulle så hästarna inte såg vad som var bakom innan de hoppade och precis nedanför var det vatten. En låda med massa saltsäckar i plast framför.

Det var 26 språng och 19 hinder. Banan var flack eftersom den gick på två ängar men de hade byggt tre kullar som de hade hinder på.

Var ganska nervös inför terrängen. Var ju ett tag sedan vi hoppade så stora hinder, men när vi väl startat gick det jättebra. Hedda tvekade inte på nåt och vi galopperade på snabbt. Resultaten har inte kommit ännu så jag vet inte om vi klarade tiden eller ej.

Så här stora var lådorna. Två kullar med hinder på. Det sista hade nerhopp i backe. 

 

 Smalhinder att hoppa direkt efter vattnet. Salthindret med plastsäckarna och saltstenar ovanpå.

Trädgren på kulle med landning i nerförsbacke precis vid vattnet. Hinder kombination där man efter sista landar i vattnet.

 


Läst 10573 ggr Kommentarer Kommentera

Mattias var hemma mitt på dan. Började med Hedda. Red fram med en fasttygel så hon skulle hålla huvudet på plats.

Hade sedan tre galoppbommar på en volt som vi galopperade över flera gånger. Det fick henne att bjuda fram på ett bra sätt.

Därefter hoppade jag en liten serie. Travbom, kryss och ett galoppsprång oxer.

Hedda hoppade grymt bra och på slutet låg oxern på 140 och hon hoppade med marginal, det var nästan så jag flög ur sadeln. Hoppade på denna höjd tre gånger och det gick lika fint varje gång.

Vi var båda mycket nöjda.

Tvättade Hedda och putsade alla grejer och packade transporten för tävlingarna i morgon.


Läst 10383 ggr Kommentarer Kommentera

När jag var klar med Hedda red Birgitta för Mattias och sen var det min tur igen med Rivica.

Jag fick ha kortare tyglar och mer ben på henne. Vilken trav hon fick fram då. Mattias tyckte hon var grymt snygg.

Plockade fram galoppbommarna på volten så travade jag över dem. Efter ett litet tag fattade Rivica själv galopp och så galopperade vi över dem på volten.

Hoppade den lilla serien med travbom, kryss och oxer på 70 cm. Första gången bröt hon ut på oxern men sen fattade hon vad det var frågan om och hoppade riktigt bra med mig.

Mattias tyckte hon hade hopptalang också. Vi berömde henne jättemycket när hon hade hoppat.

Efteråt fick hon komma ut på gräset och ha det riktigt skönt.

 


Läst 10653 ggr Kommentarer Kommentera
APR
23
2009

Så var det dags att träna för Eva igen. Idag hade jag på en hjälptygel, en chabon, som Hedda går bra på. Hade den när jag tränade hemma igår. Hade lånat mammas cowboyssporrar, med trissa, visserligen slät och fin men ändå...

Hedda gick fram mycket bättre direkt. Vi var ute i paddocken vilket också kanske hjälpte till. Fick ganska snart galoppera och variera tempot och steglängden. Öka på stora mittvolten och sen samla och ut på spåret.

Flyttade henne åt sidorna i trav och red lite öppna ut med långsida.

Så fick Eva för sig att vi plockar av hjälptygeln. Skönt sa Hedda då kan jag gå med huvudet rätt upp igen. Kvickt satte vi på tygeln igen.

Red upp programet som jag ska rida på Plönninge på lördag. Gick bra förutom ryggningenn där rumpan sköt ut åt ena hållet. Gjorde om ryggningen efteråt.

Imorgon kommer Mattias för vi ska hoppa studs, men då tar jag chabonen när jag rider fram.

 


Läst 10390 ggr Kommentarer Kommentera
APR
21
2009

Åkte till Eva och tränade dressyr. Hade på vanligt tränsbett. Hedda var ovanligt kärv och bjöd inte fram överhuvudtaget. Träningen gick inte bra. Jag fick inte fram henne alls trots att jag drev allt vad jag orkade. Till sist fick Eva hjälpa till att få fram henne.

Imorgon ska jag rida henne med andra sporrar och ha hjälptyglar får vi se om det går bättre.


Läst 10576 ggr Kommentarer Kommentera
APR
19
2009

Mamma skulle släppa ut katten på kvällen men gjorde inte det. Han väckte mig tidigt och halv sju gick jag in till mamma och frågade om hon kunde hjälpa mig med studen som hon hade lovat. Hon tyckte det var tidigt. Påpekade att det var fyra och en halvtimma kvar innan jag började jobbet. Jag gav hästarna mat och åt själv så halv åtta var vi i paddocken, både mamma och jag.

Byggde en serie på fem studsar på medellinjen. Började med dem på 40 cm och höjde sedan succesivt så att på slutet var de fyra sista 70 cm. Hedda drog åt höger så det var det jag koncentrerade mig på att rida på mitten. Tänkte också på sitsen.

Travade av henne efteråt och red ut utanför paddocken och klättrade lite.


Läst 10525 ggr Kommentarer Kommentera

Mattias hjälpte mig att rida fram före träningen. Sen byggde han först en grind och därefter tregaloppsprång rkat bakom en oxer och vid sinan om den ett räcke och ett plankhinder. Gick att hoppa alla efter grinden.

Fick tänka på min sits att inte komma i framvikt utan att sitta upp och hålla i tyglarna och använda benen. Inte så lätt att göra allt samtidigt. Hedda rev några gånger men vi fick till riktigt fina språng på slutet. Gjorde allt till en bana som jag hoppade några gånger. När jag gör rätt blir det bra språng.


Läst 10734 ggr Kommentarer Kommentera
APR
15
2009

Idag var vi bara tre som tränade. Fick bra träning med en liten serie på kavaletti, räcke kavaletti med ett resp två galoppsprång emellan. Räcken och oxrar med relaterade avstånd.

Tränade först på serien och därefter skulle vi rida på sex galoppsprång mellan räcke och oxer för att därefter minska till fem. Fungerade fint att få det antal jag skulle hela tiden.

Hedda var med på noterna och hopade bra. Var i med framhovarna någon gång men rev aldrig.

På slutet satte vi ihop allt till en bana och då red jag framåt och fick inga extra språng nånstans. Kändes riktigt bra.

Avslutade med att träna omhoppningssvängar. Hedda var med på noterna och vi hoppade räcket väldigt snett för att hinna runt.

Ewa sa också att hon såg mycket bättre ut än förra gången.

 


Läst 10486 ggr Kommentarer Kommentera
Sida: 1 2 nästa » sista » 

Här får du följa Sara Ekmans vardag. Det är hästar, resor och allt däremellan.Maila Sara

Till bloggen

Här hittar du alla våra husbloggare


Mest lästa

ArkivAnsvarig utgivare: Marit Nordkvist

Kundtjänst: info@hippson.se

Adress: Gamla Brogatan 11, 111 20 Stockholm

Hippson är sajten med inspiration, kunskap och nytta för dig som ryttare och hästägare. Här publiceras dagligen nyheter, reportage, frågespalter, expertsvar, ridövningar och snackisar från hela hästvärlden. Hippson ger även ut flera populära ridövningsböcker med konkreta tips och steg-för-steg-instruktioner.